DNA cere aviz pentru retinerea si arestarea deputatului PDL Catalin Florin Teodorescu

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 24 noiembrie 2014, 21:12 Dosare Anticoruptie


Catalin Florin Teodorescu
Foto: Camera Deputatilor
Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis luni procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Catalin Florin Teodorescu (PDL), cercetat pentru abuz in serviciu, in acelasi dosar in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica este arestata preventiv.

"In conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Teodorescu Catalin Florin, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", informeaza un comunicat difuzat luni seara de DNA.

"Astfel, din probele administrate rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul Teodorescu Catalin Florin, in calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a savarsit o infractiune de coruptie, iar privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal. In acest sens, trebuie avute in vedere gravitatea faptelor, modul si circumstantele de comitere a acestora, anturajul si mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale si celelalte imprejurari privitoare la persoana acestuia", se mai arata in comunicat.

Teodorescu a parasit in cursul serii de luni sediul DNA, unde s-a prezentat pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile, relateaza Mediafax.

Deputatul este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Luni, mai este audiata de DNA Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, care a facut si ea parte din comisie.

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, Oana Vasilescu, in prezent retinuta, deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea caruia procurorii au cerut de asemenea aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv, sub aceeasi acuzatie de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Masurile preventive dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie pot fi contestate la aceeasi instanta.

Gheorghe Stelian, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat.

Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumparat Elena Udrea, in 2006, un teren in zona Floreasca din Bucuresti, pentru a construi locuinte. Totodata, Udrea a mai cumparat un teren pe malul lacului Grivita, tot pentru un proiect imobiliar, dupa ce a facut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavand succes, Udrea a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2934 vizualizari

  • -2 (8 voturi)    
    24 feb 2013 (Luni, 24 noiembrie 2014, 21:34)

    Mazeta [utilizator]

    Cătălin Florin Teodorescu: „Elena Udrea este exponentul democrat-liberalilor care doresc cu adevărat reforma partidului şi este alături de cei care pun meritocraţia mai presus de propria lor pozitie. Elena Udrea este o luptătoare, o persoană cu spirit de echipă, care a dovedit că are tăria să facă pasul înapoi când pierde, dar şi să îşi ceară recunoaşterea meritelor atunci când rezultatele o îndreptăţesc. Sunt doar câteva din atributele indispensabile oricărui preşedinte de partid, pentru care Elena Udrea merită susţinerea în vederea reformării PDL. PDL are nevoie de reformare acum, astfel încât să pună bazele dreptei puternice în Romania, o reală contrapondere la actuala guvernare, dar mai ales bazele unei opoziţii reale”.
  • +3 (5 voturi)    
    --- (Luni, 24 noiembrie 2014, 21:48)

    neaga1900 [utilizator]

    cred, ca ar fi cazul ca DNA, sa aibe dreptul, sa ridice pe oricine:ce atata cerere de avize, pentru infractori?
  • +3 (5 voturi)    
    Mai oameni buni (Luni, 24 noiembrie 2014, 22:22)

    Motanul Incaltat [utilizator]

    Daca DNA continua in ritmul asta, ramanem fara politicieni si oameni "de afaceri"...Cine mai da bani curvelor, cine mai apare la TV? Si la urma-urmei: pe cine mai alegem???=))
    • +3 (5 voturi)    
      Glumim radem (Luni, 24 noiembrie 2014, 23:11)

      a-politic [utilizator] i-a raspuns lui Motanul Incaltat

      dar adevarul este ca nu are tastatura ta durata de viata cat ai avea nevoie sa le scrii numele tuturor. Ne asteapta ani buni de stiri de genul asta si poate reusim sa indreptam ce au stricat laturile astea sistematic zeci de ani. Macar in ceea ce priveste DNA am certitudinea ca nu platesc taxe si impozite degeaba.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by