Senatorul Serban Mihailescu si deputatii Antal Istvan si Radu Popa Mihail, incompatibili - ANI

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 19 noiembrie 2014, 16:52 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate afirma ca senatorul Serban Mihailescu si deputatii Antal Istvan si Radu Mihai Popa sunt incompatibili, "ca urmare a detinerii simultane de functii, contrar prevederilor legale".

Astfel ANI acuza ca:
 • Serban Mihailescu a detinut, in perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, atat calitatea de senator, cat si functia de administrator al unei societati comerciale.
 • Antal Istvan a detinut, in perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013,  atat calitatea de deputat, cat si functia de administrator al unei societati comerciale.
 • Radu Mihai Popa a detinut, in perioada 20 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, atat calitatea de deputat, cat si functia de administrator la doua societati comerciale.
In aceste conditii, ANI considera ca cei trei au incalcat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "calitatea de senator [...] deputat este incompatibila cu:  [...] functia de administrator [...] la  [...] societatile comerciale".

Potrivit, legii, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5305 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  pana la 300 NU MAI E MULT (Miercuri, 19 noiembrie 2014, 16:56)

  un domn [utilizator]

  ..hai ca se Poate..la multi ani in brutarie..aripa P$D !
 • +1 (5 voturi)    
  ani (Miercuri, 19 noiembrie 2014, 17:04)

  MihailNica [utilizator]

  aroganta fara limite !
 • +1 (1 vot)    
  Acest vierme (Miercuri, 19 noiembrie 2014, 23:28)

  mopsu [utilizator]

  prins cu arme-n portbagaj, condamnat , este " senator ' n-ar mai ajunge , penalul securist , spaga fiind meseria lui de baza.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by