Contestatia in anulare depusa de Dan Voiculescu se judeca marti

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 10 noiembrie 2014, 20:09 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti va judeca marti, 11 noiembrie, contestatia depusa de Dan Voiculescu prin care acesta solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), transmite Agerpres. Dan Voiculescu este in acest moment in inchisoare.

Pe 15 octombrie, instanta a admis in principiu contestatia lui Voiculescu, urmand ca judecarea pe fond sa se faca pe 11 noiembrie.

Reamintim ca pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu. Instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1034 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Sunt de acord (Luni, 10 noiembrie 2014, 20:17)

    CititorulComentator [utilizator]

    Să i se anuleze pedeapsa și să i se dea 20 de ani. La mulți ani Dane!
  • +1 (1 vot)    
    anularea pedepsei de 10 ani (Luni, 10 noiembrie 2014, 21:45)

    un domn [utilizator]

    si comutarea la 20, daca e asa La multi ani x2 sa traiesti varane !
  • +1 (1 vot)    
    Ce-i prostia asta cu anularea? (Luni, 10 noiembrie 2014, 22:10)

    MPopa [utilizator]

    Ca sa condamni un hot in Romania trebuie sa treci pe la tribunal, Curtea de Apel plus cateva obiectii de neconstitutionalitate pe care le judeca Curtea Constitutionala.
    Si cand dupa 8 ani de proces si tergiversari se ajunge la un verdict (dare-ar Dumnezeu sanatate magistratilor care l-au condamnat pe Voiculescu) se face contestatie in anulare! Si cine judeca aceasta contestatie? Un fost presedinte al CSM care a blocat cat a putut reforma din justitie si sotia unui judecator condamnat pentru coruptie! Nu mai zic ca doamna a fost si presedinta infamei "Asociatiei Magistratilor", in fapt o falanga PSD-ista. Acesti doi judecatori ar trebui ce-i drept sa stea in sala de sedinte, dar de cealalta parte a balustradei care-i separa pe magistrati de invinuiti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by