Managerul Spitalului Clinic Constanta, trimis in judecata pentru tentativa la abuz in serviciu

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 4 noiembrie 2014, 17:47 Dosare Anticoruptie


Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Danut Capatana, a fost trimis in judecata pentru tentativa la abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), citat de Agerpres.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata seful Serviciului Achizitii din cadrul aceluiasi spital, Mihai Corneliu Stanculescu, pentru tentativa la abuz in serviciu; Micu Renato Cristea, angajat al SC Agrodec SRL Techirghiol; directorul financiar-contabil la Spitalul Constanta, Violeta Androne; Gheorghe Antohi, angajat al unitatii spitalicesti; Carmela Endora Gherghina, care la data comiterii faptelor era consilier juridic la spital; Marioara Furnica, economist in cadrul Serviciului Achizitii al spitalului, pentru tentativa la abuz in serviciu si fals intelectual.

Danut Capatana, Micu Renato Cristea, Violeta Androne, Mihai Corneliu Stanculescu, Gheorghe Antohi si Carmela Endora Gherghina si Marioara Furnica au incalcat dispozitiile in materia achizitiilor publice, arata DNA.

"Pe 20 octombrie 2010, cu ocazia derularii primei etape a procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen medical, Micu Renato Cristea, Violeta Androne, Gheorghe Antohi, Carmela Endora Gherghina si Marioara Furnica, in calitate de presedinte si, respectiv, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, au intocmit si atestat prin semnatura continutul procesului-verbal al sedintei de deschidere a ofertelor din aceeasi data, in cuprinsul caruia au fost inserate date nereale din care reiesea faptul ca ofertantul SC Rmb Inter Med Solutions SRL Bucuresti ar fi depus toate documentele necesare pentru calificarea in etapa urmatoare a procedurii, desi aceste inscrisuri nu existau la dosarul prezentat de catre ofertant", se arata in comunicat.

Procurorii precizeaza ca acest lucru a condus in final atat la respingerea ca neconforma a ofertei unei societati comerciale, desi aceasta indeplinea toate cerintele impuse de autoritatea contractanta prin documentatia de atribuire, cat si la crearea premiselor necesare obtinerii de catre ofertantul SC Rmb Inter Med Solutions SRL Bucuresti, ce nu indeplinea criteriile minime de calificare, a unui folos injust constand in atribuirea frauduloasa a contractului de concesiune de 27 de milioane de lei lei.

Ca urmare a interventiei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, contractul de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen nu a mai fost atribuit societatii SC Rmb Inter Med Solutions SRL Bucuresti, mai arata DNA.

Conform rechizitoriului, faptele ar fi fost fost savarsite cu intentia prestabilita de a-i asigura un folos necuvenit ofertantului declarat initial castigator in considerarea relatiilor personale preexistente dintre managerul autoritatii contractante, respectiv Danut Capatana, si reprezentantii SC Rmb Inter Med Solutions SRL Bucuresti.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanta.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

707 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by