Directorii din CFR vizati in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Cluj, suspendati din functie

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 31 octombrie 2014, 22:52 Dosare Anticoruptie


Directorul de Tractiune din CFR Calatori, Teodor Gavris, si cel al Sucursalei Regionale de Cai Ferate (SRCF) Galati, Laurentiu Seceleanu, ambii arestati la domiciliu in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Cluj, au fost suspendati din functie, informeaza Mediafax.

"Conducerea CFR Calatori a dispus revocarea din functie si suspendarea din activitate a Directorului de Tractiune - Teodor Gavris. Aceasta masura a fost luata ca urmare a implicarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un dosar penal privind comiterea unor infractiuni legate de activitatea desfasurata in cadrul companiei", se precizeaza intr-un comunicat transmis vineri de CFR Calatori.

In acelasi context, CFR Calatori informeaza ca a pus la dispozitia DNA documentele solicitate si va colabora in continuare cu toate institutiile statului cu atributii in instrumentarea acestui dosar. De asemenea, directoratul CFR Calatori a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunitati ale companiei.

La randul sau, compania CFR anunta ca Laurentiu Seceleanu nu mai indeplineste functia de director al SRCF Galati, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de munca, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. "Masura a fost luata in urma deciziei, de arest la domiciliu, a Tribunalului Cluj, in Dosarul nr. 5651/117/2014, din 30 octombrie 2014", precizeaza compania.

Alaturi de Gavris si Seceleanu, in acest dosar sunt arestati la domiciliu, printr-o decizie luata joi de Tribunalul Cluj, omul de afaceri Calin Mitica, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, directorul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA, Stefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut, si directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Barbacuti.

Potrivit DNA, omul de afaceri Calin Mitica ar fi coordonat un grup infractional organizat pe care l-a constituit impreuna cu Madarasan Kinga si Stefan Adriian, pentru a actiona in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie si a unor infractiuni asimilate acestora. Scopul era de corupere a unor functionari publici cu functii de conducere, din cadrul unor structuri subordonate, CNCF CFR SA, SNTFC CFR Calatori SA, si din cadrul Societatii Nationale a Sarii Salrom SA, pentru obtinerea de avantaje economice ilegale in favoarea SC Remarul 16 Februarie SA si SC Transferoviar Grup SA.

Urmare a deschiderii acestui dosar penal, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control sa verifice legalitatea contractelor de achizitii la CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA privind serviciile de mentenanta si reparatii a materialului rulant.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























774 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Shovaspagalua (Sâmbătă, 1 noiembrie 2014, 0:24)

    ZeroAbsolut [utilizator]

    incepe sa simta latzu' lui Rus. Prezidentialele cutitelor lungi in PSD.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by