Deputatul UDMR Karoly Kerekes, condamnat cu suspendare pentru conflict de interese

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 29 octombrie 2014, 11:53 Dosare Anticoruptie


Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, in 10 zile de la pronuntare.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata deputatului Karoly Kerekes pe o durata de 4 ani, reprezentand termen de incercare.

De asemenea, Kerekes nu are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritati de stat, de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii pe o durata de 10 ani. El trebuie sa plateasca suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Cazul a debutat in septembrie 2011, cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii deputatului Karoly Kerekes pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat nelegal fiul si sotia in cadrul biroului sau parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Karoly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 - 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 - 2009, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.

Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

Karoly Kerekes a fost trimis in judecata in ianuarie 2014.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.583 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by