VIDEO Surse: Perchezitii DNA la biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD urmarit penal pentru trafic de influenta in dosarul retrocedarilor

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 22 octombrie 2014, 14:02 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA efectueaza perchezitii la biroul din Bucuresti al fiului lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Potrivit surselor, au loc perchezitii si la avocati implicati in dosarul retrocedarilor.

Aceleasi surse au precizat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov vor face, tot miercuri, mai multe audieri in dosarul retrocedarilor.


Mediafax informeaza, citand de asemenea surse juridice, ca pentru simplificarea procedurilor, exista si varianta ca fiul lui Viorel Hrebenciuc sa fie audiat la sediul central al DNA din Capitala, iar declaratia lui sa fie transmisa ulterior anchetatorilor de la Brasov.

Potrivit procurorilor care instrumenteaza dosarul retrocedarilor, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, astfel ca deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicitatii.

In schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica, mai spun procurorii anticoruptie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca fiul sau nu este implicat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, deputatul sustinand ca acest lucru "este o prostie".

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, luni, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

In acelasi dosar, senatorul PSD Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, in 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Sova sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse. Hrebenciuc i-ar fi promis lui Sova, in schimbul interventiilor sale, ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati.

Cei doi au mai discutat ca, in acelasi context, colegul lui Hrebenciuc sa il determine pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000, respectiv "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

DNA a precizat ca propunerea a fost formulata pentru a evita ca o eventuala condamnare a lui Viorel Hrebenciuc sa fie pusa in executare, dar si pentru "a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului, care fusese condamnat nedefinitiv in prima instanta pentru luare de mita, la pedeapsa inchisorii".

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca membrul PSD condamnat, pe care Hrebenciuc voia sa il sprijinire prin adoptarea unei legi de amnistiere si gratiere a pedepsei, este Miron Mitrea. Instanta suprema l-a condamnat, in 15 octombrie, pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale, decizia nefiind definitiva.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc, atat in noul dosar, cat si in cel in care este cercetat alaturi de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedari ilegale de paduri.

In dosarul retrocedarilor ilegale, Hrebenciuc este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc a demisionat marti din Parlament.

Stirea se actualizeaza






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6297 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Bis (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:38)

    veduma [utilizator]

    Intru din ce in ce mai des pe hotnews in speranta sa vad cat mai multe titluri similare!
    Cu fiecare perchezitie, cu fiecare stenograma, cu fiecare interogatoriu ne apropiem si noi de lumea civilizata.

    Oameni buni, treziti-va la realitate si deschideti ochii la ce se intampla in jurul vostru.
    Iesiti in strada si nu mai stati in fata tembelizorului, inghitind prosteste toate rahaturile - incercati, macar in al doisprezecelea ceas, sa va folositi creierul.
    • +4 (4 voturi)    
      "Oameni buni"? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 15:06)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui veduma

      Mai degraba jivine cuvantatoare in marea lor majoritate. Sper din toata inima sa se trezeasca dar nu, nu se vor trezi, dimpotriva. O gloata de ignoranti "mandrii ca sunt romani".
  • +6 (6 voturi)    
    nu e "fost" (Miercuri, 22 octombrie 2014, 14:30)

    georgeb [utilizator]

    Viorel Hrebenciuc este inca senator. Isi isi poate retrage demisia, pe care doar a dat-o lui Zgonea, in orice moment.
  • +3 (3 voturi)    
    Sau (Miercuri, 22 octombrie 2014, 15:01)

    QuaD [utilizator]

    Cum tocmai s-a anuntat la rTV:

    "Fostul iubit al Elenei Basescu audiat la DNA" :D
    • +5 (5 voturi)    
      Manipulare cat cuprinde (Miercuri, 22 octombrie 2014, 14:50)

      Dana Bob [utilizator] i-a raspuns lui QuaD

      Deci nu e fiul lui Hrebenciuc [ ca doar nu il reneaga] ci fostul iubit al E Basescu!
      Trebuia legata cumva stirea de familia Basescu!
      La fel a facut si Radu Tudor de la A 3!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by