Judecatorul Stan Mustata, la proces: Sunt bautor de vin. Daca n-ar fi fost efectul vinului, nu eram azi aici

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 20 octombrie 2014, 16:50 Dosare Anticoruptie


Judecatorul suspendat Stan Mustata, judecat in stare de arest pentru fapte de coruptie, a declarat, la termenul de luni al procesului, ca este "bautor de vin" si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat "pericolul" si nu ar mai fi ajuns in boxa acuzatilor, scrie Mediafax.

Mustata a sustinut ca dosarul sau a fost "fabricat artificial" pornind de la banuiala ca el ar fi incercat sa tergiverseze dosarul ICA.

"A spus-o si procurorul sef al DNA. Din comportamentul meu nu rezulta asa ceva. Boraciu (intermediar al mitei, potrivit anchetatorilor - n.r.) a zis ca as tergiversa dosarul, nu eu. Nu l-am sprijinit pe Voiculescu, nu l-am favorizat. Nu am fost nici pro, nici impotriva lui", a spus Mustata.

Pe de alta parte, judecatorul suspendat a explicat in fata instantei ca se intampla sa discute cu Ion Boraciu despre dosare intr-un grup sanitar sau pe scari, dupa ce beau impreuna vin adus de complicele magistratului.

Stan Mustata a mai spus ca Mariana Curea, grefiera care l-ar fi ajutat, nu suporta sa ii vada consumand alcool, motiv pentru care cei doi se ascundeau. "Eu sunt bautor de vin. Mai multe pahare. Alcoolul dezleaga limbile, incalzeste inimile. (...) Cand mergeam sa consumam vin, la grupul sanitar se mai infiripau discutii. (...) Seriozitatea disparea la intalnirile cu Boraciu. Intram intr-o lume fantastica. (...) Cu doua saptamani inainte de Paste, dupa ce am baut niste pahare de vin, Boraciu mi-a zis sa solutionez dosarul ICA, altfel sunt arestat si lasat fara pensie. Ceea ce s-a si intamplat. Daca nu as fi baut, as fi constientizat pericolul. Am crezut ca era o farsa de-ale lui Boraciu. Daca nu ar fi fost efectul vinului, nu as fi fost astazi aici", a povestit el.

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind deferita justitiei si grefiera Mariana Curea, de la aceeasi instanta, ambii in stare de arest preventiv, incepand din 30 aprilie.

In acelasi dosar sunt judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

Dialogurile purtate intre membrii grupului din care facea parte judecatorul Stan Mustata arata obisnuinta acestora de a percepe tarife pentru solutii favorabile in dosare, conform DNA.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 8 mai, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

Surse judiciare au declarat ca la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul Stan Mustata cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4931 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    penibil pana la capat (Luni, 20 octombrie 2014, 17:33)

    liviusmaximus [utilizator]

    Cand mergeam sa consumam vin, la grupul sanitar...
  • +11 (11 voturi)    
    ...... incep sa-mi placa ....... (Luni, 20 octombrie 2014, 17:35)

    cbogdan [utilizator]

    Incep sa-mi placa baietii acestia: corupti si hazlii.
    " Nu sunt eu de vina,
    Vinul e de vina !"
  • +8 (8 voturi)    
    Pe sub Mustata (Luni, 20 octombrie 2014, 17:55)

    tddrg [utilizator]

    Vorbeste vinu' fara mine...
    Tot ce spun acum uita pana maine...
    Eu cred ca judecatorul-care-bea-pe-sub-Mustata a baut inainte de a depune marturie... Puneti-i fiola! Si bagati-l la dezalcoolizare pentru vreo 10 ani...
  • +8 (8 voturi)    
    Vinul e periculos... (Luni, 20 octombrie 2014, 19:12)

    tarantella [utilizator]

    pentru cei care nu stiu sa bea cu masura. La fel, meseria de judecator - sau aviator - e periculoasa pentru cel care o practica, daca el nu poate mai mult de cioban. E un fel de uzurpare de calitati oficiale sau port ilegal de arma.
  • +1 (1 vot)    
    Fantastic! (Marţi, 21 octombrie 2014, 12:39)

    IonutDimache [utilizator]

    Poarta spre Narnia este în biroul judecătorului Stan Mustață și se deschide cu un simplu tirbușon! Acolo timpul încremenește, iar un dosar rătăcit pe acest tărîm de basm pare că a stat doar o zi în sertarul lui, cînd de fapt au trecut secole...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by