VIDEO Directorul Romsilva contesta in instanta controlul judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 20 octombrie 2014, 11:35 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni cererea lui Adam Craciunescu, director general al RNP Romsilva, prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor, transmite Agerpres.

Seful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

In acelasi dosar, sunt cercetati judecatorii Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, precum si senatorul PSD Ilie Sarbu.

Potrivit DNA, pe 17 aprilie 2012, la solicitarea deputatului PSD Ioan Adam, cu sprijinul lui Paltin-Gheorghe Sturdza, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna din care au facut parte Lorand Ordog si Gabriel Uta a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, situate pe raza judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva.

Procurorii sustin ca decizia judecatoreasca ar fi fost pronuntata in contradictie evidenta cu principiile de drept si cu starea de fapt reala, respectiv fara prezenta vreunui inscris nou care sa schimbe starea de fapt retinuta de instantele anterioare, fara a se efectua vreo expertiza in cauza, fara a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat in anul 1945.DNA subliniaza ca a fost creat un prejudiciu in sarcina Romsilva de aproape 304 milioane euro, contravaloarea a 43.227 hectare teren forestier.

Procurorii au constatat ca, imediat dupa pronuntarea deciziei civile, Ioan Adam, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata.

In acelasi dosar, DNA a anuntat ca senatorul Ilie Sarbu este urmarit penal pentru folosirea influentei de o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat, deputatul Viorel Hrebenciuc - pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul Ioan Adam - pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1014 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by