Inalta Curte: Adrian Duicu, in arest la domiciliu; decizia este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 15:34 Dosare Anticoruptie


Adrian Duicu
Foto: Agerpres
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis definitiv sambata ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa fie eliberat din arest preventiv, urmand ca el sa fie judecat pentru coruptie in stare de arest la domiciliu, informeaza Agerpres. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Stefan Constantin Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, si Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova.

Instanta suprema a respins contestatia DNA si a mentinut o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, din 16 octombrie, prin care s-a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Cei trei se afla in arest din data de 4 aprilie 2014.

Adrian Duicu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite si pentru doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In acelasi dosar au fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care si realizatorul tv Andrei Badin, acuzat de luare de mita.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti; Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a PSD; Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale; Zenovia Elisabeta Rolea, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Ferarum, consilier principal in cadrul CJAS Mehedinti, Doina Boruga, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Popescu, director executiv in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin; Cristian Damian Stanoiu, avocat in cadrul Baroului Mehedinti.

Potrivit DNA, in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat fata de Stefan Ponea, cand acesta din urma era inspector sef al IPJ Mehedinti, ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte).

Totodata, conform procurorilor, Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta, pentru a-i determina pe functionarii publici sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu.

In cazul membrilor Guvernului, functionarilor publici din conducerea MAI si a sefului IGPR, Duicu si-a folosit influenta sa il mentina temporar pe Stefan Ponea in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in Ministerul Public, arata DNA.

In ceea ce ii priveste pe membrii Consiliului local al municipiului Orsova, influenta lui Duicu urma a fi exercitata pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Stefan Ponea, la un pret 'convenabil', a doua suprafete de teren (in suprafata totala de aproximativ 200 de mp, terenuri situate in centrul municipiului Orsova si reprezentand acostamentul unei strazi).

In luna august 2013, Andrei Badin, realizator al unei emisiuni tv, difuzata de un post de televiziune national, a pretins si primit de la Duicu suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care-l viza, la acel moment, pe ministrul Mediului, Rovana Plumb, sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1169 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Sper... (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 16:05)

    Observator roman [utilizator]

    ...ca dupa 6 luni de arest Duicu iese el din puscarie (temporar) dar o face STORS de orice marturii care vor duce la SEFUL CARACATITEI...
  • +7 (7 voturi)    
    Las' ca-i bine (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 16:08)

    Bazil [utilizator]

    trebuie sa mai puna niste kile pe el, doar se apropie sarbatorile de iarna.
  • +3 (3 voturi)    
    "Doctorul "Duicu &popa Sarbu&"doctorul "Viorel (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:07)

    Plagarus [utilizator]

    Tripleta de aur ,buna de bulau sau de infirmerie ?
  • +4 (4 voturi)    
    Asta mananca mult ! (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 19:22)

    NicolaeA [utilizator]

    Cred ca a fost eliberat pentru ca prapadea bugetul politiei ! Acasa mananca pe banii lui !
  • +2 (2 voturi)    
    trebuie (Duminică, 19 octombrie 2014, 8:05)

    Fu Thien Zbang [utilizator]

    să le facă loc lui hrebe,sârbu și adam!ar trebui construite noi pușcării!repede!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by