Doi profesori si un inspector scolar din Braila, retinuti de DNA pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 8 octombrie 2014, 19:40 Dosare Anticoruptie


Un inspector scolar si doi profesori corectori din Braila au fost retinuti miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fiind suspectati de complicitate la luare de mita si luare de mita la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie, se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a:
  • Manuela Mirela Danielescu, inspector scolar specializarea matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (I.S.J) Braila, in sarcina careia s-au retinut trei infractiuni concurente de complicitate la luare de mita
  • Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Braila, la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie 2014, in sarcina caruia s-au retinut infractiunea de luare de mita
  • Daniela Haret, profesor corector la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Braila, la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie 2014, in sarcina careia s-au retinut infractiunea de luare de mita
De asemenea, s-a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Iulian Vasii, incepand de la data de 08.10.2014 pana la finalizarea cercetarilor, pe durata nedeterminata, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

Potrivit procurorilor, "la data de 28.08.2014, inculpatii Haret Daniela si Damian Valentin Florin, in calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie 2014, avand ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector scolar la disciplina matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, au solicitat si au primit, de la inculpatul Vasii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au impartit-o. Banii au fost ceruti si primiti astfel incat, la teza scrisa sustinuta la disciplina matematica, inculpatul Vasii Iulian, candidat la examen, sa obtina o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat."

Cei doi profesori si inspectorul scolar vor fi prezentati, la data de 9 octombrie 2014, Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva.

DNA precizeaza ca in acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1551 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Profii 'n-are voie' (Miercuri, 8 octombrie 2014, 22:54)

    soundtrack [utilizator]

    sa ia mita, doar demnitarii si securistii. Eu zic sa trimiteti profesorii la parnaie si sa inchideti scolile ca tot nu sunt iubite de natie.Vreti ca parlitii de profesori sa se sacrifice, da' popii sa ia de toate , inclusiv sufletul din om. Invatamantul din RO se taraste , cred ca ar trebui inchis totul macar un an. Lumea sa plece din tara, sa ramana pensionarii, tiganii, handicapatii si ...ponta.
  • +1 (1 vot)    
    2500 lei vs 250 000 000€ (Joi, 9 octombrie 2014, 0:48)

    timp tamp [utilizator]

    Primii la pârnaie ceilalți apărați de plagiatorul universal... aceasta e dreptatea până la capăt a ....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by