DNA face verificari la Loterie privind achizitii publice. Ancheta, in faza stabilirii prejudiciului

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 8 octombrie 2014, 16:31 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face verificari la Loteria Romana in cazul unor proceduri de achizitie publica, ancheta fiind in faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, au precizat pentru Mediafax oficiali ai DNA, potrivit carora in cauza "se fac acte de urmarire penala".

Potrivit surselor citate, in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala privind proceduri de achizitie publica al caror beneficiar a fost Compania Loteria Romana.

Aceleasi surse au mai spus ca, in prezent, se face constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului, iar concluziile acestuia vor fi prezentate intr-un raport, ce urmeaza sa fie folosit ca proba in acest dosar.

Surse judiciare au precizat, tot pentru agentia de presa citata ca aceasta ancheta vizeaza contractele incheiate intre Loteria Romana si firma greaca Intralot.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013. Dupa expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte aditionale.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Nationala Loteria Romana, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru intelegeri anticoncurentiale. Conform contractului care a expirat in 2013, Intralot primea 7,5% din incasarile totale de la loto, pentru asistenta tehnica oferita in exploatarea aparaturii electronice.

Tot anul trecut, in august, Loteria Romana a solicitat oferte tehnice si financiare pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice si servicii suport. Solicitarea se referea atat la ofertarea unui pret global pentru achizitia serviciului la cheie, cat si ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obtinut in urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioada de 10 ani.

Cea mai avantajoasa oferta a fost inaintata de Intralot, asa cum reiese dintr-o analiza proprie a Loteriei, dar si dintr-un raport al casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, angajata in acest sens.

In 25 iunie, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a semnat un ordin prin care a mandatat reprezentantii statului in AGA a Loteriei Romane sa imputerniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa inceapa negocierile pentru incheierea unui contract de asociere in participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

Ministrul a emis acest ordin intrucat ultimul act aditional la contractul cu firma Intralot urma sa expire la 30 iunie.

Contractul de asociere in participatie va viza jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S si servicii suport.

Referitor la acest subiect, ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a declarat, pentru Digi 24, ca in momentul de fata de se poarta negocieri, in incercarea de a fi obtinut un contract avantajos pentru Loteria Romana. Ioana Petrescu a mai spus ca un raport al Corpului de Control, in cazul Loteriei Romane, a fost finalizat, iar fostii directori sau membri ai AGA care apar in acest document ar urma sa fie trimisi in judecata.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.887 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  diploma Harvard (Miercuri, 8 octombrie 2014, 16:32)

  yoko ono [utilizator]

  .. nu tine loc de scutire pt neinceperea urmaririi penale

  Adica, vorba aia, la Harvard nu te duci ca sa te invete oamenii aia de acolo cum faci sa scapi de urmarire penala dupa ce faci porcarii financiare..

  Huoooo. Jos tiranul !


  Sa fie bine, sa nu fie rau.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by