Fostul prefect de Galati Emanoil Bocaneanu a fost retinut intr-un nou dosar, de data aceasta pentru abuz in serviciu si distrugere de inscrisuri

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 6 octombrie 2014, 19:23 Dosare Anticoruptie


Emanoil Bocaneanu
Foto: Agerpres
Fostul prefect al judetului Galati Emanoil Catalin Bocaneanu a fost retinut luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, intr-un nou dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri.

In aceeasi cauza, este urmarit penal Auras Brasoveanu Auras, presedinte al Fotbal Club Municipal Dunarea Galati, pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si tentativa la inselaciune, acesta fiind cercetat in stare de libertate.

Emanoil Catalin Bocaneanu a fost numit prefect de Victor Ponta in a doua zi a mandatului sau de prim ministru, respectiv 8 mai 2012,

De notat ca acesta a fost acuzat de procurori inclusiv de incercarea de a tocmi un asasin pentru uciderea unuia dintre martorii-cheie dintr-un alt proces, in care este acuzat de coruptie

Care sunt acuzatiile procurorilor:


In martie 2012, Brasoveanu Auras, in calitate de presedinte al FCM Dunarea Galati, a depus la dosarul privind sustinerea financiara a clubului sportiv de catre Primaria Municipiului Galati o copie color a unei adrese emise de Administratia Finantelor Publice a judetului Galati, pe care a contrafacut-o prin radierea alineatelor in care erau mentionate datoriile clubului sportiv catre bugetul de stat. El dorea astfel sa obtina finantari in mod ilegal, in conditiile in care exista o interdictie la acordarea finantarilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figureaza cu datorii la bugetul de stat.

Aceste fapte au facut initial obiectul unui dosar penal aflat in instrumentare la organele de cercetare penala din cadrul I.P.J. Galati - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

In acest context, desi cunostea aceasta imprejurare, Bocaneanu Emanoil - Catalin, in calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate Hotararii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finantare a FCM Dunarea Galati. La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocaneanu Emanoil - Catalin, prin intermediul unui functionar al institutiei pe care o conducea, de la I.P.J. Galati si, la aceeasi data, a semnat o adresa catre Primaria Municipiului Galati, prin care aceasta institutie era instiintata de acordarea avizului de legalitate. Astfel, Bocaneanu Emanoil - Catalin a determinat varsarea, in conturile FCM Dunarea Galati, a sumei totale de 970.000 lei in perioada august - noiembrie 2012.

Pentru a sterge urmele faptelor, acelasi inculpat a sustras din evidentele Institutiei Prefectului Judetului Galati adresa emisa de institutie catre I.P.J. Galati - Serviciul de Investigare a Fraudelor si adresa de raspuns emisa de I.P.J. Galati catre Institutia Prefectului Judetului Galati, precum si procesul - verbal avand ca obiect predarea - primirea dosarului depus de FCM Dunarea Galati la Primaria mun. Galati. pentru aprobarea cererii de finantare a clubului sportiv

Fostul prefect de Galati a mai fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in 6 februarie 2014, pentru fapte de coruptie savarsite in calitate de prefect al judetului Galati.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1272 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ce atita osteneala... (Luni, 6 octombrie 2014, 20:26)

    brita [utilizator]

    sa-i ia pe toti si sa le dea apoi drumul cernuti prin sita. deasa.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by