VIDEO Perchezitii DNA in Teleorman, Giurgiu si Ilfov intr-un dosar de coruptie si evaziune fiscala cu prejudiciu de peste un milion de euro. Surse judiciare: In caz ar fi implicat si deputatul PSD de Teleorman Adrian Simionescu

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2014, 9:14 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza miercuri perchezitii la zece adrese din judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de coruptie si de evaziune fiscala cu componenta transfrontaliera, in perioada 2012-2014, cu un prejudiciu estimat la peste un milion euro.

Ora 10:11 Numele lui Marian Fiscuci apare si in dosarul referendumului. Procurorii DNA au inclus in rechizitoriu mai multe stenograme ale convorbirilor telefonice purtate de Dragnea cu persoane din judetul Teleorman, inclusiv Fiscusi, prin care ar fi pus la punct reteaua de fraudare a voturilor, relata atunci B1TV.

Marian Fiscuci a fost patronul firmei Tel Drum, cea mai cunoscuta firma de drumuri din judetul Teleorman, care a intrat in atentia Consiliului Concurentei dupa ce a fost acuzata ca a participat cu oferte truncate la doua licitatii organizate de Consiliul Judetean Teleorman in perioada 2009-2010 pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor.

Consiliul Concurentei a clasat in august 2013 o investigatie care privea Tel Drum, apropiata de Liviu Dragnea, si alte companii de constructii, toate suspectate ca ar fi trucat doua licitatii, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate investigatiei. Clasarea investigatiei, la un an dupa declansare, vine pe fondul unor mari semne de intrebare privind corectitudinea licitatiilor. Autoritatea care verifica licitatiile publice a aratat ca firmele suspecte de trucare, toate cu mare experienta in contracte cu statul, au facut greseli flagrante in depunerea documentatiilor, astfel incat Tel Drum sa aiba cale libera la contracte. Firme cu istorie de zeci de ani "au omis" sa depuna la dosare zeci de documente necesare, fiind descalificate apoi din competitie. Asa s-a ajuns la situatia in care statul sa fie pagubit cu sume importante, pentru ca - surpriza - Tel Drum a castigat licitatiile, desi avea oferta cea mai scumpa.



Ora 9:53
Agerpres informeaza ca omul de afaceri implicat in dosar este Marian Fiscuci. Potrivit B1TV, atat Marian Fiscuci cat si Adrian Simionescu sunt apropiati ai vicepremierului Liviu Dragnea.

In acest caz, sustin aceleasi surse, se fac cercetari cu privire savarsirea infractiunilor de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si evaziune fiscala, constatandu-se ca intre o firma din Alexandria si din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, cu scopul eludarii platii TVA.

Sursele citate mai precizeaza ca ar fi vorba de achizitionarea din spatiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme romanesti, insa printr-o societate bulgareasca fictiva.

Ora 9:31 Potrivit B1TV, perchezitiile vizeaza o retea transfrontaliera de evaziune fiscala cu utilaje agricole.

Ora 9:25 Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in acest caz ar fi implicat si deputatul PSD de Teleorman Adrian Simionescu, precum si un om de afaceri.

Simionescu ar fi in atentia anchetatorilor pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, au precizat sursele judiciare.



Perchezitiile sunt efectate la sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice, se precizeaza intr-un comunicat de presa al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Revenim cu informatii






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3327 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    :))) (Miercuri, 24 septembrie 2014, 9:32)

    corvus coraX [utilizator]

    "Deputat PSD de Teleorman" este un pleonasm...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by