Contestatia companiei Grivco privind sechestrul din dosarul ICA, trimisa la Curtea Constitutionala

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 17 septembrie 2014, 16:17 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a admis miercuri o cerere a companiei Grivco de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in legatura cu o exceptie de neconstitutionalitate privind modul in care a fost dispus sechestrul asigurator in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza Agerpres.

Exceptia de neconstitutionalitate se refera la art. 250 alin. (6) din Noul Cod de procedura penala, care prevede: "Impotriva modului de aducere la indeplinire a masurii asiguratorii luate de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice alta persoana interesata poate face contestatie la acest judecator ori la aceasta instanta, in termen de 3 zile de la data punerii in executare a masurii".

Pe fond, instanta a respins definitiv, ca fiind inadmisibile, contestatiile depuse de Grivco si Societate Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA in legatura cu sechestrul pus pe mai multe bunuri in dosarul privatizarii ICA.

Cele doua firme au fost obligate sa plateasca cate 2.000 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus pe 8 august, printr-o decizie definitiva, condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani inchisoare si confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Printre bunurile confiscate se afla "imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente", precum si alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, de 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului din soseaua Bucuresti - Ploiesti nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la Dan Voiculescu, in calitate de beneficiar real al Compania Grivco SA la data incheierii contractului de inchiriere cu SC Romtelecom SA, a sumelor incasate cu titlu de chirie aferente cotei de participare la beneficii/pierderi, in cuantum de 76,5%, in perioada 30 iunie 2003 - 6 iunie 2006, respectiv a sumei de peste 3,5 milioane dolari, plus TVA aferent, dar si a sumelor incasate ulterior de cele doua fiice in baza contractului de inchiriere cu Romtelecom, dupa preluarea actionariatului Grivco, incepand cu iunie 2006, sume care vor fi calculate de organele care vor pune in executare decizia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1166 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Objection denied ! (Miercuri, 17 septembrie 2014, 16:23)

  un domn [utilizator]

  Objection denied...Life Penalty sentence. ACCEPTED !
 • 0 (0 voturi)    
  . (Miercuri, 17 septembrie 2014, 18:40)

  AnnaEne [anonim]

  Sa speram ca nu-si mai baga basescu coada peste tot.
 • +1 (1 vot)    
  Terminati odata cu alba neagra in justitie !!! (Miercuri, 17 septembrie 2014, 23:08)

  andreesanu [utilizator]

  Incompetenta unora si lasitatea altora face deservicii si pune toata justitia sub semnul intrebarii .
  Voi cei care va jucati dea alba neagra in justitie sunteti smei pentru o amarita de baba or un amarit de roman si
  faceti sluj pentru canalia de voiculescu !!!,unde va e demnitatea ,unde-i deontologia profesionala ???.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by