DNA l-a denuntat pe Radu Mazare la Parchetul General pentru presiuni asupra justitiei

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 15 septembrie 2014, 14:47 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a formulat un denunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva primarului Constantei, Radu Mazare, pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, ca urmare a declaratiile publice facute de edil la adresa procurorului care instrumenteaza dosarul sau.

Potrivit unui comunicat difuzat luni de DNA, "ca urmare a unor declaratii publice facute, la data de 12 septembrie 2014, de primarul municipiului Constanta Mazare Radu Stefan, persoana avand calitatea procesuala de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala, Directia Nationala Anticoruptie a formulat, fata de acesta un denunt pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, prevazuta si pedepsita de art. 276 Cod Penal. Denuntul a fost formulat in temeiul dispozitiilor art. 290 combinat cu dispozitiile art. 289 C.pr.pen. si a fost inaintat, la data de 15 septembrie 2014, catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare."

DNA precizeaza ca "Mazare Radu Stefan are calitatea de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala la Directia Nationala Anticoruptie" si ca "la data de 12.09.2014, potrivit relatarilor aparute in mass media, la o reuniune publica a organizatiei de partid din care face parte, Mazare Radu Stefan a facut urmatoarele afirmatii: "Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n.), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normal"."

Potrivit dispozitiilor articolului 276 Cod penal, arata DNA, "este incriminata fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida".

"Caracterul nereal al acestor afirmatii rezulta din analiza activitatilor de urmarire penala efectuate in dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunostinta in urma exercitarii drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar", subliniaza DNA.

Totodata, mai arata procurorii anticoruptie, "imprejurarea in care Mazare Radu Stefan a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de faptuitor, respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza".

Si Consiliul Superior al Magistraturii a transmis luni, intr-un comunicat, ca prin "invectivele" adresate de catre primarul Constantei, Radu Mazare, unui procuror DNA s-au depasit limitele admisibile ale discursului politic si ca recomanda tuturor celor implicati in activitati cu caracter public, generate de apropiata campanie electorala, sa manifeste rezerve in raport cu activitatea de judecata sau de urmarire penala, pentru a nu lasa impresia ca folosesc aceste teme in lupta politica.

Vineri, la Congresul Extraordinar al PSD Constanta, Radu Mazare a injurat dur procurorul DNA care l-a "luat cu mascatii de la masa".

Mazare a spus ca, dupa ce si Arhiepiscopul Tomisului a ajuns sa fie cercetat de DNA, "pe Dumnezeu trebuie sa-l mai ancheteze".

Liderul PSD Constanta a afirmat ca nimeni nu stie daca va fi liber maine sau poimaine si ca orice persoana publica poate fi ridicata cu mascatii in orice clipa.

"Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii", a afirmat Mazare.

El a continuat cu o injuratura dura, dupa care a reluat: "Cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie. De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca sa traim intr-o tara normala", a afirmat Mazare.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8455 vizualizari

  • +46 (46 voturi)    
    JUSTITIA (Luni, 15 septembrie 2014, 14:56)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Sper sa nu scape papagalul de mazare .
    • +12 (12 voturi)    
      Locul papagalului... (Luni, 15 septembrie 2014, 16:29)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      ... este IN COLIVIE... colivia Rahova ii ofera colegi de marca... marca Prim Ministrul Minune
    • -16 (16 voturi)    
      DNA (Luni, 15 septembrie 2014, 16:44)

      RodicaOtelea [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Eu sper ca DNA sa nu te ridice din restaurant (fara sa-ti trimita citatie ) si apoi sa nu mai stii nimic de ce te-a ridicat " aceasta justitie independenta "in cazul in care intri in politica . DNA l-a ridicat din restaurant pe Videanu sau l-a citat ? Dar pe Pinalti ? Dar pe Ioan Oltean ? etc
      • +3 (3 voturi)    
        pana aici (Luni, 15 septembrie 2014, 19:21)

        mircearh [utilizator] i-a raspuns lui RodicaOtelea

        tanti rodica, aici nu e forumul antena3. cata ticalosie sa te caracterizeze ca sa iti asumi vorbele si pozitia unuia ca Radu Mazare ? Serios acum :)
  • +39 (39 voturi)    
    Madagascar via Rahova (Luni, 15 septembrie 2014, 14:56)

    un domn [utilizator]

    Mazarica isi doreste la Madagascar via Rahova..episoade cu sapun scapat pe jos
    • +5 (5 voturi)    
      Piratul (Luni, 15 septembrie 2014, 19:02)

      B.Michelle [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      ...pai la ce tunsoare si-a tras...!!!
  • +28 (30 voturi)    
    CSM -condus de un sclav psd-nu zice nimic? (Luni, 15 septembrie 2014, 15:08)

    fosta zoezoe [utilizator]

    Sau nu a vazut inca grozavia , ca ciorbea OUG ??!!
    • +6 (6 voturi)    
      A zis (Luni, 15 septembrie 2014, 15:56)

      avint [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18109896-consiliul-superior-magistraturii-afirmatiile-lui-mazare-privind-procuror-dna-depasit-limitele-admisibile-ale-discursului-politic.htm
  • +20 (22 voturi)    
    Oare veţi face ceva (Luni, 15 septembrie 2014, 15:14)

    Audit [utilizator]

    cu măscăriciul ăsta??
    Se referă papagalul la Teodosie; păi habar nu are (sau are!) ce ciubucuri ia de la preoţii din parohiile arondate: 80% din toooot - salariu, cutia milei, nunţi, botezuri, etc.

    Vorbind despre Mazăre: eu aşa ceva nu îmi puteam imagina că poate fi persoană publică. Nu se poate!
    Dacă a furat (şi după cum se vede din salariul de bugetar nu poţi avea atâtea proprietăţi, plimbări, nivel de trai, etc.) să plătească. Dar fraţilor, n-o mai lălăiţi atât că asta păţiţi: vă terefleşte un şmecheraş de 2 lei.
    • +9 (9 voturi)    
      E de natura evidentului ca a furat. (Luni, 15 septembrie 2014, 16:44)

      ddutz [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      Demonstratia este simpla: iei salariul, il inmultesti cu timpul de cand este primar, scazi hrana, chiria, etc standard si ce ramane este "furaciune", care se confisca.
      Dupa confiscare (asta doare), il tot poti cerceta cum a furat si sa-l bagi in articole penale.
      Are dreptate @congra. Nu o mai lalaiti, ca-si bate joc de voi un smenar de duzina, un terchea-berchea, va face cum ii vine lui, si tovarasii lui (hotii) il aplauda in Congresul PSD (al infractorilor).
      Aplicati celeritatea acolo unde se impune. Si la Mazare se impune.
  • +33 (33 voturi)    
    Pai BA...f.v.c.p.m.v (Luni, 15 septembrie 2014, 15:17)

    EMC2*2/2#@4 [utilizator]

    Asta-i limbaj de folosit intr-o adunare?

    Daca mai aveti nevoie de alte fapte pentru a va demonstra ca PSD-ul nu-i decat o adunatura de mafioti, ipocriti si multe alte epitete negative pe care nu mai am rabdare sa le insir.

    PS cat de idioata poate fi acea lume din sala de a inceput sa aplaude cand mazare a inceput sa injure???

    Mi-e scarba de toti acesti oameni. nu merita nici macar un scuipat.
    • +19 (19 voturi)    
      merita (Luni, 15 septembrie 2014, 15:23)

      dum_i [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      il merita pe jihadi john.

      intr-o zi proasta
      • +11 (11 voturi)    
        . (Luni, 15 septembrie 2014, 15:55)

        UltimulStingeLumina [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

        de departe, cel mai bun comment pana cum :D
        +1
    • +7 (13 voturi)    
      au aplaudat DOAR cei care sunt (Luni, 15 septembrie 2014, 15:24)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      Slugile lui mazarica
    • +5 (5 voturi)    
      Pai toti astia (Luni, 15 septembrie 2014, 16:46)

      manusha [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      care au aplaudat sunt mazarici multiplicati . PSD nu e partid, e haita !
  • +26 (26 voturi)    
    Pai se poate? (Luni, 15 septembrie 2014, 15:23)

    Captain Obvious [utilizator]

    "Cum poti sa furi in tara asta cu frica in san ca te poate prinde? E inadmisibil! De aia trebuie sa il votam pe Ponta." Eu unul asta am inteles...
    • +2 (2 voturi)    
      si de aceea trebuie sa votam (Luni, 15 septembrie 2014, 23:01)

      anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

      Evident, nu pe cel care ar garanta impunitatea lui Mazare, ci cel care ar garanta aducerea lui in fata justitiei, ca sa fie condamnat pe bune si trimis langa Dan Voiculescu.
  • +12 (12 voturi)    
    Promit (Luni, 15 septembrie 2014, 15:27)

    UltimulStingeLumina [utilizator]

    pe basca mea cea rosie ca in ziua cand il baga pe-asta la puscarie ma imbat!
    Desi o sa-mi fie rau cateva zile si va trebui sa ma duc la munca. In Constanta, sa platesc taxe!
  • +14 (14 voturi)    
    a (Luni, 15 septembrie 2014, 15:33)

    meandmyfriends [utilizator]

    Publicul la care se adreseaza campania electorala este cel care inghite urmatoarul tip de discurs/promisiune: Justitia nu e dreapta din cauza dosarelor pe care le are Mazare, si din cauza asta votati Ponta ca el face dreptate; bineintele totul trebuie asezonat cu Basescu.

    Mai departe, Mazare spune ca el nu mai sta daca nu iese Ponta. Nu mai sta unde? in libertate? sau in Constanta? .. La fel o manipulare de clasa a II a prin care incearca sa creeze senzatia ca daca nu iese Ponta va fi asa de rau incat nu mai putem sta nici noi,.. panica !!!
  • +9 (9 voturi)    
    eei, mazare, mazare.. (Luni, 15 septembrie 2014, 16:01)

    yoko ono [utilizator]

    in Iad te asteapta un cazan cu smoala. E rezervat. Focul arde de ceva vreme, l-au pregatit baietii.

    Ii lasi sa astepte ? fii baiat de comitet, ca-ntotdeauna.
  • +9 (9 voturi)    
    Sta (Luni, 15 septembrie 2014, 16:17)

    Schei [utilizator]

    Nu mai sta in Constanta, Se muta la Poarta Alba.
    Cel mai grav este ca a fost aplaudat. Am fost in Constanta si am constatat ca sunt destui care il sustin. Avem conducatorii pe care ii meritam. Asta este poporul roman.
    • +3 (3 voturi)    
      pai... (Luni, 15 septembrie 2014, 18:55)

      gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Schei

      cine-l sustine...asistatii, al caror numar este in crestere, cei care primesc tot felul de ajutoare si subventii si evident toti cei ce lucreaza in primarie sau in orice alt serviciu public subordonat primariei (multi si astia) ...miscarea aia anti-mazare se pare ca e un mare fas...
  • +7 (7 voturi)    
    Terminatii dosarul, asa se rezolva, nu contestatii (Luni, 15 septembrie 2014, 16:49)

    ddutz [utilizator]

    Contestatiile sunt pentru oropsiti ai soartei, pentru anemici.
    Aici este care pe care: ori voi terminati dosarele si ii dati in judecata, ori ei va elimina.
    Si ve-ti ajunge juristi consulti, sau detectivi particulari.
    Vedeti doar ca au o structura mafiotica de prim rang: PSD.
  • -9 (11 voturi)    
    B.f.t.i.c.p.m.t. (Luni, 15 septembrie 2014, 16:52)

    Aerolaur [utilizator]

    De ce n-au si americanii C.S.M.? Ce democratie este aia fara C.S.M. si Curte Constitutionala? Sa-i invatam noi cum se implementeaza o basescocratie, cu un presedinte la C.C. care n-a fost nici macar avocat si cu un judecator la C.C. care a "condus" D.N.A. Asa ne trebuie!
  • +6 (6 voturi)    
    De ce (Luni, 15 septembrie 2014, 18:11)

    batmanss [utilizator]

    l-au votat constănțenii pe fasole asta :
    a) i-a bătut soarele litoralului in cap
    b) l-au confundat cu Stefan cel Mare
    c) doar prostimea a fost la vot
    d) toate variantele de mai sus sunt corecte .
  • +4 (4 voturi)    
    Heh (Luni, 15 septembrie 2014, 23:55)

    Jerez [utilizator]

    Abia astept sa il vad in pijamale cu dungi, ca tot ii place lui maimutareala asta cu costumatul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by