O noua cerere a lui Mircea Basescu pentru inlocuirea arestului preventiv, respinsa de instanta

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 septembrie 2014, 15:23 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Constanta a respins, luni, o noua cerere depusa de Mircea Basescu pentru inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia nefiind definitiva si putand fi contestata la Curtea de Apel Constanta, scrie Mediafax.

Mircea Basescu a fost adus, luni, la Tribunalul Constanta, pentru ca instanta sa judece o noua solicitare a sa privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Magistratii au respins ca nefondata cererea fratelui presedintelui, iar decizia poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare la Curtea de Apel Constanta.


Aceasta este cea de-a patra solicitare depusa de Mircea Basescu la Tribunalul Constanta pentru inlocuirea masurii arestului preventiv, toate solicitarile fiind respinse, la fel si contestatiile formulate la Curtea de Apel Constanta.

Nelu Tasca, avocatul lui Mircea Basescu, a declarat, la intrarea in tribunal, ca va solicita ca dosarul in care este judecat Mircea Basescu sa se intoarca la procurori deoarece inregistrarile in care apare clientul sau nu sunt autentice.

"Solutia corecta ar fi sa se intoarca la Parchet. Am invocat exceptii cu privire la mijloacele probatorii. Nu pot fi primite acele inregistrari intrucat nu sunt autentice si nu pot fi verificate. De asemenea, nu pot fi primite declaratiile martorilor intrucat nu se coroboreaza cu inregistrarile depuse la dosar. Pe cale de consecinta neavand aceste argumente dosarul trebuie restituit la parchet in vederea continuarii cercetarilor", a afirmat Nelu Tasca.

La Tribunalul Constanta nu a fost prezent si Marian Capatana, judecat in acelasi dosar cu Mircea Basescu. El a cerut instantei eliberarea din arestul preventiv in urma cu cateva zile, cererea fiind respinsa atat de Tribunalul Constanta, cat si de Curtea de Apel.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor.

In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana.

Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj. Tot Tribunalul Constanta judeca si acest dosar in care fratele presedintelui apare ca parte vatamata si in care inculpati sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - sotia acestuia, Fanica Anghel, cei doi fii si fiica, Florin, Grinica Ion si Izaura Anghel si concubinul acesteia din urma, Marius Constantin, acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.191 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by