Primarul municipiului Sighetu Marmatiei a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 14 august 2014, 15:11 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a primarului municipiului Sighetu Marmatiei, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite, se arata intr-un comunicat DNA. Prejudiciul adus primariei din Sighetu Marmatiei este de aproape 35.000 lei, insa sumele de bani au fost restiuite primariei la finalul anchetei.

Alaturi de acesta a mai fost trimis in judecata si Ioan Barbus, directorul executiv economic in primarie, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Potrivit rechizitoriului, la data de 14 octombrie 2013, inculpatul Nemes Ovidiu Gheorghe, in calitate de primar al Municipiului Sighetu Marmatiei, a incheiat, in mod nelegal, un contract de asistenta juridica cu un avocat si a dispus in aceeasi zi plata sumei de 20.000 lei fara T.V.A. (24.800 lei cu T.V.A. inclus) catre avocatul respectiv, reprezentand plata unor servicii juridice acordate de catre avocat in favoarea Primariei municipiului Sighetu Marmatiei, respectiv redactarea unei plangeri penale impotriva unei societati comerciale.

In perioada februarie - martie 2014, inculpatul Barbus Ioan, in calitate de director economic in cadrul Primariei municipiului Sighetu Marmatiei, a contactat un alt avocat , a purtat discutii cu acesta, cu privire la incheierea unui contract de consultanta juridica cu Primaria municipiului Sighetu Marmatiei, fara a fi imputernicit in acest sens. La data de 4 martie 2014, a semnat, in mod nelegal, un contract de asistenta juridica si a efectuat plata sumei de 10.000 lei, reprezentand onorariu, de 10.000 lei, reprezentand servicii juridice acordate de catre avocat Primariei municipiului Sighetu Marmatiei, respectiv redactarea unei cereri de revizuire.

Ca urmare a acestor fapte, a fost creat un prejudiciu in dauna bugetului local al Primariei municipiului Sighetu-Marmatiei, in suma de 24.800 lei, respectiv de 10.000 lei, intrucat cele doua contracte de asistenta juridica au fost incheiate cu incalcarea prevederilor legale, in conditiile in care, primaria Sighetu Marmatiei are compartiment juridic la care sunt angajati consilieri juridici, platiti pentru prestarea de servicii juridice.

S-a constatat ca sumele de bani, reprezentand onorarii, platite cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost restituite primariei municipiului Sighetu Marmatiei la finalul anchetei penale desfasurate in prezentul dosar penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramures.

DNA mai precizeaza ca persoanele respective au mai fost trimise in aprilie in judecata intr-un dosar separat, pentru infractiuni similare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























789 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by