​Articol actualizat

VIDEO Dan Sova, urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie: trei contracte cu complexele energetice Turceni si Rovinari care ar fi pagubit statul cu 3,4 milioane de lei

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 13 august 2014, 9:56 Dosare Anticoruptie


Cazul Sova ajunge la CCR
Foto: Agerpres
Dan Sova, fost ministru al Transporturilor si unul dintre apropiatii lui Victor Ponta, este urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie. DNA arata ca Sova ar fi pagubit statul cu 3,4 milioane de lei in urma incheierii a trei contracte de reprezentare juridica, contracte semnate cu complexele energetice Turceni si Rovinari in 2007-2008. Dan Sova, care la acel moment era reprezentant legal casei de avocatura "Sova si Asociatii", e acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, "cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul".

Dan Sova, fost ministru al Transporturilor si unul dintre apropiatii lui Victor Ponta, a ajuns miercuri dimineata la DNA pentru a da declaratii intr-un dosar privind presupuse fapte de coruptie privind contracte mai vechi de consultanta juridica intre cabinetul de avocatura al lui Sova si complexele energetice Turceni si Rovinari. Controversa privind contractele firmei lui Sova dateaza din 2011, cand ANAF - condus atunci de Sorin Blejnar - a sesizat DNA. Intrebat daca si Victor Ponta e implicat in dosarul DNA, Dan Sova a negat. Sova este purtator de cuvant al PSD.

In acelasi dosar este urmarit penal Dumitru Cristea, la data faptelor director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), in sarcina caruia s-au retinut cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una in forma continuata.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca suma totala reprezentand folos necuvenit in favoarea SCA "Sova si Asociatii", ca urmare a contractelor de asistenta juridica incheiate cu cele doua complexe energetice, Turceni si Rovinari, este estimata la valoarea de 3.455.754 lei.

Potrivit DNA, in cauza exista elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. In legatura cu faptele retinute in sarcina suspectului Cristea Dumitru:

- in calitate de director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni CET, suspectul Cristea Dumitru a incheiat cu SCA "Sova si Asociatii", la data de 23 iulie 2007, un contract de asistenta juridica si la data de 29 decembrie 2007, un act aditional la acel contract, prin incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice si a celor privind buna gestiune financiara, astfel incat SCA "Sova si Asociatii" a reprezentat CER in litigii de drept comun, conduita care a prejudiciat CET cu suma de 644.075,60 lei prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal si corelativ obtinerii de foloase necuvenite de catre SCA "Sova si Asociatii".

- in calitate de director general si ordonator de credite al CET, a incheiat in data de 1 noiembrie 2007, un act aditional (pentru reprezentarea in litigiul CET vs. Electrica), la contractul de asistenta juridica din 23 iulie 2007, prin incalcarea dispozitiilor privind buna gestiune financiara, cu SCA "Sova si Asociatii", contract in urma caruia CET a fost prejudiciat cu suma de 1.142.400 lei corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA "Sova si Asociatii".

- in calitate de director general si ordonator de credite al CET, a incheiat la data de 13 februarie 2008, un alt contract de asistenta juridica cu SCA "Sova si Asociatii" (relativ la litigiul CET vs. ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA), prin incalcarea dispozitiilor privind buna gestiune financiara, contract in urma caruia CET a fost prejudiciat cu suma de 1.242.018 lei, corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA "Sova si Asociatii".

- in calitate de director general al CET, in data de 18 februarie 2008, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie si prin nerespectarea dispozitiilor date in sarcina directorului general prin ordinul Ministerului Economiei si Comertului, a incheiat cu ICM o tranzactie prin care CET se obliga sa achite catre ICM suma totala de 69.520.556 lei in termen de cinci ani, conduita infractionala in urma careia CET a fost prejudiciat prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal in cuantum de 47.505.713,13 lei, lichidatorului judiciar

- in calitate de director general al CET, in data de 27 noiembrie 2007, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie, a incheiat cu reprezentantii Electrica, tranzactia relativa la obiectul unui litigiu comercial (CET vs. Electrica), tranzactie prin care CET a fost prejudiciat cu suma totala de 20.565.468,10 lei, reprezentand penalitatile de intarziere la plata energiei electrice la care s-a renuntat (20.222.761,10 lei) si jumatate din taxa de timbru achitata (342.707 lei), corelativ obtinerii unui folos necuvenit de catre Electrica in cuantum egal cu suma la care s-a renuntat, mai putin jumatate din taxa de timbru (342.707 lei).

Prejudiciul cauzat Complexului Energetic Turceni (CET) prin activitatile descrise se ridica la suma de peste 71 milioane lei.

2. In legatura cu faptele retinute in sarcina suspectului Sova Dan-Coman,

- In perioada ianuarie - 13 februarie 2008, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa Cristea Dumitru sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal, la data de 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii"; de asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes).

- In perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2007, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si Electrica, a insistat pe langa Cristea Dumitru sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal un act aditional la contractul de asistenta juridica; de asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului act aditional, totodata semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei (inclusiv onorariul de succes).

- In perioada ianuarie - 14 februarie 2008, cu stiinta, in contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa directorul general al CER, sa incheie un contract de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia directorului de a incheia nelegal contractul de asistenta juridica, la data de 14 februarie 2008, intre Complexul Energetic Rovinari CER si SCA "Sova si Asociatii". De asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii", contract in urma caruia societatea de avocati a obtinut suma de 1.071.336,80 lei (inclusiv onorariul de succes).

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Declaratiile lui Dan Sova la iesirea de la DNA:


  • Victor Ponta nu este implicat in acest dosar, a spus Dan Sova
  • "Problemele sunt legate de 3 contracte cu Rovinari si Turceni. S-au cerut niste lamuriri, o sa le aducem la cunostita lamuririle, documentele. (...) Au fost dosarele prin care am reusit sa salvam de la faliment Rovinariul si Turceniul in procesele cu ICM si o creanta care exista intre Turceni, daca nu ma insel, si Electrica cu privire la o serie de plati", a aratat Dan Sova.
  • Intrebat daca a reusit sa acceseze contractele respective prin intermediul lui Victor Ponta care i-ar fi fost partener in cabinetul de avocatura, Dan Sova a negat in repetate randuri: "nu, nici nu s-a pus o asemenea problema, nici de catre domnii procurori".
  • "Va spun cu certitudine, nu s-a pomenit numele Victor Ponta absolut deloc. Nu este nicio legatura intre dansul si acest dosar", a declarat Dan Sova, ca raspuns la o intrebare din partea presei.
  • "Dansii vor sa inteleaga exact imprejurarile prin care s-au incheiat aceste 3 contracte tinand cont de faptul ca exista un contract cadru si de ce ati mai incheiat aceste contracte. Este o practica obisnuita, toate firmele de avocatura din Romania".asta este practica in avocatura", a amai afirmat fostul ministru.
  • Intrebat care a fost onorariul firmei pentru contractele de asistenta juridica, Sova a precizat ca a fost "un onorariu proportional. Daca imi aduc aminte, 1-2% din ceea ce am obtinut efectiv. Doar onorariu de succes."
  • In ceea ce priveste acordarea contractelor, Sova a afirmat ca aceasta s-a facut "absolut transparent, selectia firmei s-a facut prin cerere de oferta. La vremea respectiva s-a facut o cerere prin fax".
  • Intrebat daca din banii de la Rovinari nu a ajuns niciun leu la el, Sova a afirmat: "niciodata"
  • Dan Sova a anuntat la iesirea la DNA ca are calitatea de suspect in acest dosar, fiind banuit de Complicitate la abuz in serviciu

Reamintim ca in luna ianuarie 2014, un raport al Inspectiei Judiciare arata ca premierul Victor Ponta, fost partener senior in firma lui Sova, este cercetat intr-un dosar al DNA pentru implicarea in incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni si cu Complexul Energetic Rovinari. Ponta a respins informatia la acel moment, catalogandu-o drept "o tampenie" .


Contextul dosarului:

Dosarul DNA a pornit de la sesizari facute de ANAF privind modul in care au fost atribuite si cum s-au derulat contractele de consultanta juridica incepand cu anii 2006-2007. ANAF - condus la acel moment de Sorin Blejnar - ar fi descoperit ca firma de avocatura condusa de senatorul Dan Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca "senior partner", a incasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatarilor presei, in raportul facut de ANAF se concluzioneaza ca mai mult de jumatate din banii incasati de SCA "Sova & Asociatii" de la Turceni si Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost platiti necuvenit in baza unor contracte intocmite defectuos, prin incalcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achizitiile publice.

Contracte de 1,1 milioane de euro

In 2011 a aparut un scandal in presa legat de contractele pe care societatea Sova& Asociatii le-ar fi   incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Potrivit ziarului Adevarul, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ar fi efectuat un   control in urma caruia ar fi constatat ca Sova&Asociatii" ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari si Turceni, din zona de influenta a lui Victor Ponta.

Imediat dupa izbucnirea acestui scandal, Dan Sova a respins acuzatiile ANAF cu privire la ilegalitatile existente in contractele pe care firma sa de avocatura le-a avut cu complexele energetice de la Rovinari si Turceni. El a calificat drept "total false si niste minciuni", informatiile de presa care acreditau idea ca Victor Ponta ar fi facilitat si beneficiat de pe urma acestor contracte de asistenta juridica, potrivit EVZ. "Intr-unul din cazurile pe care le-am avut s-au ivit doua dosare de penal, trebuia sa lucram, era un client foarte mare, privat, trebuia lucrat si am apelat la serviciile dnului Victor Ponta care ne-a sprijinit timp de 15 luni. (...) Onorariile pentru respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a platit niciodata in aceste 15 luni catre Sova &Asociatii onorarii sunt 20 de mii de euro pe luna, pentru ca cele doua dosare penale erau numai una dintre probleme. Asta este marea istorie a colaborarii intre Sova&Asociatii si cabinetul individual Victor Ponta. Sa spun ca-mi pare rau ca am colaborat cu Victor Ponta? Imi pare foarte bine. Era unul dintre cei mai buni avocati de penal atunci cand facea avocatura. Vreau sa va spun ca cel pentru care ne-a ajutat, desi, dintr-o greseala, era pasibil de inchisoare de pana la 15 ani a terminat prin a lua un an cu suspendare", a spunea in 2011 Dan Sova, explicand relatia sa cu Victor Ponta.

In noiembrie 2013, europarlamentarul Monica Macovei spunea ca valoarea contractelor cu Rovinari si Turceni, prin semnarea unor acte aditionale, dupa ce Ponta a devenit partener senior pe 30 august 2007, potrivit EpochTimes Romania.

Insa primele informatii despre relatiile contractuale cu Turceni si Rovinari au aparut in presa inca din 2009. Sova si Asociatii, firma partenera si cu cabinetul de avocatura al lui Victor Ponta, incaseaza un milion de euro de la Turceni pentru recuperarea unei creante de 2,5 milioane de la Electrica, informa in 2009 Realitatea.net citand dintr-un articol din Cotidianul. Potrivit acestui articol, Coalitia pentru un Parlament Curat arata intr-un raport facut public in campania electorala din 2009 ca, in mandatul parlamentar 2004-2008, acesta a facut afaceri cu statul reprezentand complexurile energetice Turceni si Rovinari ca avocat in asociere cu firma de avocatura Sova si Asociatii, reprezentata de avocatul Dan Sova, introdus pe listele parlamentare ale PSD, in 2008, chiar de catre Victor Ponta.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























20266 vizualizari

  • +37 (39 voturi)    
    ponta (Miercuri, 13 august 2014, 14:06)

    dum_i [utilizator]

    ponta, incepe sa zornaie langa tine...
    • +29 (33 voturi)    
      Urmeaza ponta, catastrofa Romaniei! (Miercuri, 13 august 2014, 14:41)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

      Sunt in acelasi dosar, dar Sova se da lovit. Urmeaza ponta la DNA apoi la puscarie. Monica Macovei va castiga alegerile prezidentiale.
      • -1 (5 voturi)    
        famous last words de la un profet de profesie (Miercuri, 13 august 2014, 15:40)

        epaminonda [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        ia uitati-va la comentariile de la articolul acesta:
        http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11538328-vasile-blaga-pdl-spera-obtina-peste-30-alegerile-parlamentare-majorarea-salariilor-bugetarilor-depinde-foarte-mult-incasarile-buget-evolutia-economiei-europene.htm

        al treilea comentariu ca sa fiu exact.
        • +3 (5 voturi)    
          I'm on track! (Miercuri, 13 august 2014, 18:36)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui epaminonda

          USL e pa, Antonescu la fel. Intoxicarea facuta de Voiculescu ne ia mai mult timp pana la victoria finala. Asteapta si nadajduieste! :)
  • +35 (37 voturi)    
    E randul lui Sova la gater? Se incalzeste Ponta? (Miercuri, 13 august 2014, 14:10)

    Matrafirefox [utilizator]

    Credeam ca ajunge baronul Duicu inaintea lui, dar sa vedem.

    Daca Sova si cu maica-sa (alta corupta) ajung la parnaie va fi o lovitura serioasa data afacerilor "de familie" cu statul, contractelor acordate preferential, coruptiei romanesti in general.

    Si o merita cu varf si indesat, doi ani de zile a daramat Ministerul Transporturilor, nu a facut nimic decat sa stoarca banii nostri.

    Odihneasca-se in puscarie! Si tradatorul Ponta e urmatorul! Se strange latul in jurul mafiei P$D.
  • +38 (40 voturi)    
    Imi place (Miercuri, 13 august 2014, 14:20)

    mntsn [utilizator]

    Etapele sunt cam asa:
    1. X e chemat la DNA
    2. La iesire de la DNA, X declara ca e o tampenie, ca el e nevinovat, ca e dosar politic, Basescu e de vina bla bla bla
    3. Apar articole gen "Cine este X"
    4. Se inmultesc vizitele la DNA si incepe procesul
    5. In cele din urma se lasa cu ani de executat
    6. Vuvuzelele si latrinele fac spume si se tanguiesc.
    • +22 (24 voturi)    
      si mai este un punct. (Miercuri, 13 august 2014, 14:45)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui mntsn

      7. Dupa tanguieli indelungate, in sfarsit boborul; intelege ca latrine eimproasca numai mizerii; la audienta 0 latrinele se... curata!
      Traiasca DNA!
    • +23 (25 voturi)    
      Completare, daca imi permiti (Miercuri, 13 august 2014, 14:48)

      Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui mntsn

      1. X e chemat la DNA, din senin, nimeni nu se astepta
      2. La iesire da declaratii mincinoase gen "nu stiu despre ce e vorba, sunt bun cetatean, am venit"
      3. Apar articolele detaliind viata inculpatului
      4. Incepe urmarirea penala
      5. Parlamentarul (sau ce e) se prezinta tot mai des la DNA
      6. Inculpatul apare la TV plangand, spunand ca e un bun crestin si ca nu a vrut sa faca rau nimanui
      7. Antena 3 lanseaza o ofensiva a minciunilor pentru exonerarea inculpatului
      8. Se da o prima condamnare
      9. Se face apelul
      10. Inculpatul se imbolnaveste brusc, posibil fuge la tratament
      11. Inculpatul apare la tribunal in lacrimi, posibil cu carje, schiopatand á la Vantu, cersind simpatia prostimii
      12. Presa independenta da estimari privind durata sentintei
      13. Familia inculpatului ataca dur un alt politician care nu are nicio treaba cu dosarul, intr-un efort disperat de a-l scapa pe acesta de pedeapsa
      14. Se da sentinta definitiva, inculpatul e dus la Rahova, romani de peste tot beau o bere si ii ureaza "la multi ani" inculpatului
      15. Inculpatul face 1-3 ani de inchisoare si iese, pastrandu-si o bucata buna din banii furati si dositi prin conturi in strainatate
      16. DNA-ul mai gaseste alte infractiuni comise de acesta
      17. Ciclul se repeta
    • +14 (16 voturi)    
      pentru profesionisti (Miercuri, 13 august 2014, 15:05)

      Tomis [utilizator] i-a raspuns lui mntsn

      Exista pasul 4.5 in care avocatii lui X taraganeaza procesul in speranta ca faptele vor fi prescrise, lucru care genereaza suspans, tensiune, etc.
      • +10 (12 voturi)    
        Ce vreau eu sa stiu (Miercuri, 13 august 2014, 15:26)

        Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui Tomis

        e cine-l mai angajeaza pe Mateut dupa esecul lui spectaculos cu Marea Soparla Securista?

        Cine-i mai cumpara cartile?

        Ce credibilitate mai are?

        Adica, daca te dai avocat de mafiot trebuie sa faci si treaba.
        • +4 (6 voturi)    
          A facut treaba, cum nu? (Miercuri, 13 august 2014, 16:57)

          Alius [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

          Practic, el a fost in stare sa amane procesul 7 ani de zile. Pana acum, daca era destept si nu tragea de timp, "dom' Profesor" iesea din parnaie si avea si averea intacta (lua usor 5 ani, mai scria un blog, o carte, o poezie de dragoste, mai o buna purtare si iesea dupa un an). Sau Intact.
  • +22 (24 voturi)    
    in sfarsit (Miercuri, 13 august 2014, 14:41)

    bucurflorin [utilizator]

    mincinosul nr.2, tupeistul fara margini. de fapt tupeul sau e deposit doar de lipsa de pregatire, nesimtire si parvenire. tipul de individ caruia ma-sa I-a dat si el are impresia ca a reusit prin forte proprii.

    golanul...te duci sa ii tii de urat lui voiculescu. si ca sa citez un classic: ponta...se strange latul
  • +17 (19 voturi)    
    alt mincinos fara jena (Miercuri, 13 august 2014, 14:43)

    Gobelin [utilizator]

    "Au fost dosarele prin care am reusit sa salvam de la faliment Rovinariul si Turceniul in procesele cu ICM si o creanta care exista intre Turceni, daca nu ma insel, si Electrica cu privire la o serie de plati", a aratat Dan Sova.

    de fapt in litigiul cu Electrica, directorul CET a renuntat la penalitatile de intarziere care faceau obiectul litigiului, practic a renuntat la pretentii.
    iar Sova a incasat onorariul "de succes" de 300.000 euro.
    pentru care "succes"? intreb si eu, nu dau cu bata.
    • +12 (14 voturi)    
      um care succes ? (Miercuri, 13 august 2014, 15:21)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

      Succesul de a fi in aceeasi gasca cu plagiatorul mincinos in care se afla si alti infractori condamnati deja sau pe cale de a fi.

      La ei, succesele se masoara in numarul de "tunuri" date prostimii captive iar ghinionul lor se numeste DNA.

      Bravo DNA ! Tineti-o tot asa !
  • +14 (16 voturi)    
    Marile proiecte de furat ale " cinstitilor " (Miercuri, 13 august 2014, 14:44)

    Plagarus [utilizator]

    Viorel Dorel Premier, vezi ca iese seful Adelu si esti cap de lista la celula lui !
  • +14 (18 voturi)    
    Good news.. (Miercuri, 13 august 2014, 15:14)

    emigrant [utilizator]

    Parvenitul de tranzitie. "baiatul mamei" arogantul si tupeistul iresponsabil care crede ca nu i se poate intimpla nimic. Mai ales daca are in spate partidul. Mai sinteti multi? Cautati-i si in Sanatate, Educatie, sint peste tot. Milioane de oameni au luat calea exilului din cauza specimenelor gen Pnta Sova. Locul lor e la puscarie.Luati-i din prim plan si poate unii dintre exilati se vor intoarce.Bravo DNA!! Fiecare zi aduce o veste buna. Voi vota Macovei.
  • +12 (14 voturi)    
    Pe ei DNA! Pe ei! (Miercuri, 13 august 2014, 15:20)

    mionut [utilizator]

    Hai DNA! Pe ei, sa nu scape nici unul! :)
  • -7 (9 voturi)    
    Ha, Ha, Ha... (Miercuri, 13 august 2014, 15:43)

    PROFESS [utilizator]

    Economie profesionista! fara patima! sau ce inseamna sa fi ofticos si sa pierzi de doua ori! Toate privatizarile sunt frauduloase. Dintre cei imbogatzitzi peste noapte desfacem doua categorii: prostii care pierd banii asa cum i-au castigat si desteptzii care fac ceva cu ei: deschid o afacere si dau de lucru unor oameni. Acum dupa 15-20 de ani daca ii distrugem pe cei care au construit ceva pierdem de doua ori. Dar ne simtzim bine ca s-a facut dreptate! Ha, Ha , Ha,....
    • +8 (10 voturi)    
      S-a prabustit piata imobiliara in Baneasa? (Miercuri, 13 august 2014, 16:43)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui PROFESS

      Dupa ce s-au confiscat terenurile ICA?
      Unde vezi tu a doua pierdere?
      Te pomenesti ca in inchiderea A3...
  • +9 (11 voturi)    
    varful nasului si fundul sacului (Miercuri, 13 august 2014, 16:04)

    Absurdistanul [utilizator]

    Dl Sova a demonstrat mereu ca are rau de mica inaltime. Si in partid si in viata de zi cu zi a tinut mereu, nasul in sus! A privit mereu in cer fara sa isi controleze sacul.

    Ca unii care se cred nemuritori, asa credea despre el ca are sacul cel mai ... fara fund dintre toti :)

    acum va suferi o rinoplastie care il va aduce cu nasul la inaltimea corecta!
  • +9 (13 voturi)    
    Dan S-OVA lua (Miercuri, 13 august 2014, 16:21)

    slur [utilizator]

    La marsurile pentru Rosia Montana era cineva cu o pancarta : Dan S'OVA lua
    Vestitorul primaverii
  • +2 (2 voturi)    
    Se rezolva si gaura asta,via Harvard & Cornu (Joi, 14 august 2014, 8:13)

    Plagarus [utilizator]

    Investitiile straine au scazut dramatic in primele luni ale lui 2014, cu o treime sub nivelul din 2013, sub pastorirea “inteleapta” a lui Dan Sova. Privatizarile care ar trebui sa aduca bani sau macar sa stopeze pierderile se transforma intr-un dezastru, asa cum a fost cazul Oltchim sau chiar si al CFR Marfa In plus, au scazut cheltuielile cu investitii si avem acelasi blocaj al fondurilor europene.
    Pe langa asta, sa redus TVA la paine, se pune forfetarul in unele zone, se cresc ajutoarele sociale pentru categoriile care voteaza PSD si e nevoie de bani pentru multe, multe promisiuni facute votantilor, dar si clientelei politice.
    De unde sa iei? Iei de la categoriile care mai au, chiar daca au putin. Spre exemplu, cresti salariul minim, chiar daca asta inseamna o presiune mult mai mare pe micii comercianti, care si asa abia o duc. Si pui taxe. Pe alcool, pe chirii, pe nevasta, pe tot ce poti. Cu grija, ca sa nu-i afectezi pe votantii tai traditionali.
    Vorbim aici de un model etatist, stangist, prin care se crede ca cei care fac bani mai multi trebuie taxati mai mult si ca statul stie cel mai bine cum sa-ti cheltuiasca banii

    Vineee si....... cea mai originale taxe din Romania – taxa pe nevasta. Botezata original de presa, “taxa” inseamna, in fapt, ca intr-o familie ceva mai instarita, cel care lucreaza trebuie sa plateasca asigurari de sanatate si pentru sotul sau sotia care n-au loc de munca, dar si pentru copiii majori aflati in aceasta situatie. Initiativa ar fi o premiera in Romania, asa ca te intrebi “care e rostul ei?” Este simplu. Pur si simplu, Guvernul Viorel Ponta este disperat sa gaseasca resurse pentru acoperirea gaurilor tot mai mari de la buget. Pentru ca, in ultimele luni, ele cresc. !!!
  • +1 (1 vot)    
    la valoarea lui sova nici un pret (Joi, 14 august 2014, 10:13)

    __alex__ [utilizator]

    nu e prea mare. Dar asa sunt basistii, invidiosi pe baietii care 'are valoare'...

    cum sa recuprereze o societate de stat datorii de la alta societate de stat fara ajutorul unor 'genii' juridice ?
  • +2 (2 voturi)    
    " PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA " (Joi, 14 august 2014, 11:37)

    ana-pat [utilizator]

    Formularea apartine dlui CTP si desi pare extrem de categorica este formidabila si se potriveste de minune cu subiectul comentat. Toti stim insa ca reprezinta singura solutie in momentul de fata, si ca ce vedem acum , reprezinta doar virful aisbergului.Cine a furat sa platesca !
    DAR , va plati cineva ,cindva si pentru copiii morti in 89, pentru IAS-urile farimate ,sistemele de irigatii distruse, padurile taiate , educatia si sanatatea lasate de izbeliste , industria ingropata (IMGB,ARO,TRACTORUL,SEMANATOAREA,CALARASI,FLOTA,PETROM si ROMPETROL,ETC,ETC) ??
    Va avea cineva puterea , indrazneala si dimensiunea morala necesare asanarii mlastinilor din judete, unde colcaiala de interese intrece orice imaginatie ??
    Copiii nostri au oare vreun viitor in aceasta tara ??Aceste semne de intrare in normalitate nu sunt oare prea putine ??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by