​Stire actualizata

Tribunalul Bucuresti amana pentru 25 august sentinta in dosarul Loteria I

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 august 2014, 6:02 Dosare Anticoruptie


Stire actualizata Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au amanat miercuri, pentru 25 august, pronuntarea sentintei in dosarul Loteria I, in care inculpat este si omul de afaceri George Copos, informeaza Agerpres. Dosarul Loteria I se afla in faza de apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 2 l-a condamnat pe George Copos, in ianuarie 2013, la patru ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

Dosarul Loteria I se afla in faza de apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 2 l-a condamnat pe George Copos, in ianuarie 2013, la patru ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

In acelasi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Ratiu si Nicolae Cristea, fost director al Loteriei Romane, au primit cate patru ani de inchisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu - trei ani de inchisoare cu executare.

Instanta i-a obligat atunci pe George Copos si Roza Gilio Giuzepe (ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA si SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu la plata catre ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale si la plata tuturor obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobanzi).

George Copos a fost trimis in judecata pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, in urma unor tranzactii realizate cu Compania Nationala Loteria Romana.

In dosar au mai fost trimisi in judecata Roza Gilio Giuzepe, cetatean roman, actionar la societatile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundatiei 'ProRapid', si Ioan Ratiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Nicolae Cristea, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Loteria Romana, membru fondator al Fundatiei 'ProRapid', si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Loteria Romana a achizitionat din surse proprii, in 2004, din reteaua Ana Electronic, 38 de spatii comerciale, cu suprafata totala de 6.786 de metri patrati, in valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru patrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza Gilio Giuzepe si cu sprijinul lui Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1591 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by