Nicusor Constantinescu, mandat de arest preventiv. Hotararea Curtii de Apel este definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 7 august 2014, 15:35 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, joi, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei.

Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a luat in discutie, joi, contestatia lui Nicusor Constantinescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei prin care s-a dispus, din nou, arestarea preventiva a presedintelui CJ Constanta.

Avocatii acestuia au adus noi inscrisuri medicale semnate de un medic american. Pe de alta parte, procurorul DNA a cerut ca aceste documente sa fie prezentate in varianta originala, pentru ca exista suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora. "Eu nu ma pot baza pe aceste incrisuri inmanate in copie", a aratat procurorul DNA.

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au declarat, dupa terminarea judecarii contestatiei, ca vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atitudinea procurorului anticoruptie care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta.

Aparatorii presedintelui CJ Constanta au fost nemultumiti pentru ca procurorul de caz, reprezentant al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), "se face ca nu cunoaste legea ori nu o cunoaste".

"Aceste acte pe care medicii le emit (...) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezinta o analiza elaborata a conducerii spitalului. (...) Azi (joi - n.r.) am avut neplacuta situatie de a constata ca DNA contesta absolut orice document medical, contesta apostilarile secretarului pe justitie din New York", a spus avocatul Catalin Dancu.

Dancu a adaugat ca presedintele CJ Constanta este foarte grav bolnav
. "Doamna procuror isi permite sa puna la indoiala toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesionala a medicului, nu are nicio limita, fara sa aiba cunostinte. (...) Cred ca singura solutie linistitoare pentru DNA este ca domnul Nicusor Constantinescu sa fie mort", a conchis aparatorul lui Constantinescu.

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare.

"Inculpatul, desi avea cunostinta despre existenta unui proces penal in care este acuzat de savarsirea presupuselor infractiuni, pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, totusi incepand cu data de 2 iulie 2014, inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, obligatia de a nu parasi tara, precum si celelalte obligatii impuse inculpatului de catre Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala", s-a aratat in motivare.

In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

In motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre continutul unei scrisori medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu, ca acesta se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul si a carui semnatura "difera izbitor fata de cea existenta pe alte inscrisuri".

Pe de alta parte, intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus in cazul lui Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3723 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    mazare (Joi, 7 august 2014, 15:54)

    DanielBorca [utilizator]

    Sa vedem ce zice seful clanului MAZARINI...
  • +14 (14 voturi)    
    Ploua cu baroni (Joi, 7 august 2014, 15:57)

    Matrafirefox [utilizator]

    Frate dar nu mai pot sa tin pasul cu cati baroni sunt arestati, judecati, condamnati.

    Ce-nseamna sa ai justitie libera!

    Nu ca pe vremea lui Nastase si a securistei Rodica Stanoiu cand niciun baron nu era condamnat.

    Daca lasi justitia pe mana PDSR/P$D-ului esti mancat.
  • +11 (11 voturi)    
    PSD e disperat (Joi, 7 august 2014, 15:59)

    xanti [utilizator]

    Uite asa se reduc banii de campanie,cate unul la puscarie in frunte cu seful lor Varanul.
  • +4 (4 voturi)    
    Numai Mazare,va scoate pe gura, NicUSOR! (Joi, 7 august 2014, 20:40)

    Plagarus [utilizator]

    Va incepe carnavalul cu destainuiri !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by