BAC 2014 Directorul Colegiului Tehnic  "Andrei Saguna" din Oradea, retinut de procurori dupa ce ar fi primit 5.000 de euro mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 8 iulie 2014, 14:42 Dosare Anticoruptie


Directorul Colegiului Tehnic "Andrei Saguna" din Oradea, Razvan Vonea, a fost retinut de procurorii Parchetului Bihor, fiind acuzat ca ar fi primit mita ca sa ajute un elev sa promoveze bacalaureatul, surse apropiate anchetei afirmand ca suma ar fi fost 5.000 de euro, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor judiciare, procurorii au inceput cercetarile in acest caz chiar in timpul uneia dintre probele scrise ale bacalaureatului, cand au descins intr-o sala de clasa si l-au prins pe elevul in cauza cu telefonul asupra sa, in mobil avand rezolvarea subiectelor, pentru care parintii sai ar fi platit suma de 5.000 euro, inca din luna aprilie.

Razvan Vonea a fost retinut de procurori luni seara, iar marti a fost dus la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventiva.

Vonea este al doilea director al Colegiului Tehnic "Andrei Saguna" care ajunge in atentia procurorilor pentru nereguli la bacalaureat.

In luna ianuarie, fosta directoare Antiana Man a devenit suspecta intr-un alt dosar, deschis de procurorii Parchetului Bihor sub motivul ca la bacalaureatul din 2013 i-ar fi obligat pe profesori sa falsifice situatii scolare ale elevilor, pentru ca acestia sa se poata inscrie la examen, iar colegiul sa devina centru de examinare.

De asemenea, directoarea este cercetata si pentru ca ar fi atribuit in conditii nelegale un contract de dotare cu echipamente in valoare de 200.000 de lei si-ar fi insusit sase telefoane de serviciu de tip smartphone si ar fi dispus efectuarea unor plati de 50.000 lei pentru lucrari neexecutate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1044 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by