UPDATE Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost arestat preventiv

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 1 iulie 2014, 12:19 Dosare Anticoruptie


Romeo Stavarache
Foto: AGERPRES
Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita, a fost arestat preventiv, marti, de Curtea de Apel Bacau, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, anunta Mediafax.

Primarul Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, pentru 30 zile, pentru luare de mita.

De asemenea, magistratii Curtii de Apel Bacau au emis mandate de arestare preventiva si pe numele lui Liviu Cenusa si al lui Liviu Goian, cercetati in acelasi dosar.

Procurorii DNA au solicitat, marti, Curtii de Apel Bacau arestarea preventiva a primarului Bacaului, Romeo Stavarache, cercetat sub control judiciar pentru luare de mita, dupa ce acesta a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar.

"Exista suspiciuni ca inculpatul Romeo Stavarache a incalcat masura obligativitatii de a nu lua legatura cu ceilalti inculpati din dosar, iar in consecinta procurorii au solicitat in instanta inlocuirea masurii de control judiciar dispusa de instanta cu cea a arestului preventiv", declara marti pentru Mediafax purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

De altfel, si pentru ceilalti doi inculpati din acest dosar - varul lui Romeo Stavarache, Liviu Cenusa, si Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, - procurorii au solicitat inlocuirea cercetarii sub control judiciar cu arestarea preventiva.

Conform sursei citate, incalcarea masurii a fost constatata de catre procurorii DNA in urma unor verificari facute din oficiu in acest caz.

Primarul Romeo Stavarache a fost retinut, joi, de DNA pentru ca ar fi primit mita peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, iar ulterior Curtea de Apel Bacau a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

De asemenea, instanta a dispus ca varul lui Romeo Stavarache, Liviu Cenusa, si Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, retinuti in acelasi dosar, sa fie cercetati tot sub control judiciar.

UPDATE: Romeo Stavarache a incalcat interdictiile impuse de instanta (interceptari)

    
Romeo Stavarache a fost interceptat in timp ce vorbea la telefon cu fiul lui Liviu Goian, complice in dosar, desi edilul avea interdictie de a lua legatura cu alte parti implicate in cauza. Potrivit Agerpres, in referatul trimis in instanta de DNA cu propunerea de arestare preventiva se arata ca printre interdictiile impuse de instanta pe data de 26 iunie se afla si aceea ca Romeo Stavarache, Liviu Cenusa si Liviu Goian nu au voie sa comunice direct sau indirect cu ceilalti inculpati sau martori din dosar.

Verificand din oficiu modul de respectare de catre cei trei a obligatiilor impuse de judecatorul de drepturi si libertati, DNA a constatat ca acestia au incalcat cu rea-credinta obligatia de a nu se apropia si de a nu comunica cu ceilalti coinculpati.

In acest context, in timp ce se afla inca in sediul politiei, la data de 26 iunie, ora 22.49, Romeo Stavarache l-a contactat telefonic pe Claudiu Robert Goian, fiul lui Liviu Goian, intre cei doi fiind purtata urmatoarea convorbire:

Claudiu Robert Goian: Alo!
Romeo Stavarache: Alo! CLAUDIU!
Claudiu Robert Goian: Da, sefu'!
Romeo Stavarache: Vino sa-l iei pe taica-tu la Politia...
Romeo Stavarache: In fata acolo!
Claudiu Robert Goian: Da! Stiu! Da, da, da! Da'...plec...Si de acolo va ia si pe dumneavoastra, da?
Romeo Stavarache: Nu! Acuma problema-i asa: Aa...o sa dau telefon sa vina! Nu! Eu vin...ies ...ei ies pe-acolo, sa nu-i vada nimenea, eu tre' sa dau declaratie la presa, ca n-am cum! Stii? Da? Ma...ma duc si dau la...la Municipiu! Ma duc la Municipiu si sa...vad cine vine sa ma ia de acolo. Da!
Claudiu Robert Goian: Sefu'! BOBY e cu mine si cu baiatu' lu'...lu' LIVIU. Da'...o singura chestie! Pe aicea-i o gramada de presa!
Claudiu Robert Goian: Da, de asta tot noi incercam sa va scoatem din... declaratii. Mai bine iesiti si dumneavoastra acolo si-i dati maine, frumos, la costum, in Primarie si...
Romeo Stavarache: Da! Corect! Haide sa iesim...
Claudiu Robert Goian: Ok?
Claudiu Robert Goian: Sefu'! Sefu'!
Romeo Stavarache: Da! Zi!
Claudiu Robert Goian: Vin...Vin doar...aa...imi dati beep cand sunteti gata? Veniti, v-am luat si-am plecat! Nu mai stam! Da?
Romeo Stavarache: La Municipiu! La Municipiu!
Claudiu Robert Goian: Sefu'! Da' cand sunteti toti trei, ca sa va iau pe toti!
Romeo Stavarache: Perfect!
Claudiu Robert Goian: Va iau doar eu si...Da? Ok!
Romeo Stavarache: Aa! Tu vii la Judet! La Judet vii!
Claudiu Robert Goian: La Judet! Corect, corect, corect!
Romeo Stavarache: Da!
Claudiu Robert Goian: Imi dati beep cand...
Romeo Stavarache: Ei, da' ce? Da! La Judet! Tu unde esti? Unde esti acuma?
Claudiu Robert Goian: La Municipiu!
Romeo Stavarache: Esti la Municipiu, da? Aa...Stai un pic! Nu! ...Eu sunt gata, ma! Dar...aa...iesim sa vedem! Daca ne da voie sa iesim pe-acolo!
Claudiu Robert Goian: Pai vorbi.... Rugati-i sa ...sa iesiti pe-acolo, da? Si...si cand sunteti gata, eu am venit, v-ati urcat in masina s-am plecat!
Romeo Stavarache: Da! Acuma! Ok! Vii la Judet! Vii la Judet! In fata la Judet, da?
Claudiu Robert Goian: Da, da! Sa iesiti repede !
Romeo Stavarache: Da, da! Imediat! Da' sunt si-aicea? Sunt si-aicea?
Claudiu Robert Goian: Acolo nu sunt! Acolo nu sunt!
Romeo Stavarache: Da, da! Hai! Pa! Acuma! Hai! Hai c-acuma iesim! Bine! Pa! Pa!

***

La ora 22.52, aflandu-se la iesirea din sediul IPJ Bacau, Romeo Stavarache l-a contactat din nou pe Claudiu Goian cu care a purtat urmatorul dialog:
Claudiu Robert Goian: Da, sefu'! Is in fata! Haideti!
Romeo Stavarache: Hai! Gata! Hai!

***

Potrivit imaginilor inregistrate de camera de supraveghere situata la iesirea din sediul IPJ Bacau, cei trei inculpati au parasit in acelasi timp sediul institutiei si s-au urcat toti trei in autoturismul condus de Claudiu Robert Goian, care ii astepta in fata portii de acces.

In timp ce se aflau in autoturism, Liviu Cenusa, utilizand telefonul lui Romeo Stavarache, a apelat-o pe sotia sa, Carmen Gabriela Cenusa, cu care a purtat urmatoarea discutie:
Carmen Gabriela Cenusa: Da?
Liviu Cenusa: Buna, iubita!
Carmen Gabriela Cenusa: Buna, iubitule! Unde esti?
Liviu Cenusa: Uite, ma plimb prin oras ...(rade - n.n.)...cu primaru' si cu LIVIU! ...(rade - n.n.)...

***

Din coroborarea continutului convorbirilor telefonice cu imaginile inregistrate de camera de luat vederi de la sediul IPJ Bacau si inscrisurile inaintate de Centrul de Retinere si Arestare Preventiva rezulta ca Romeo Stavarache, Liviu Cenusa si Liviu Goian au parasit impreuna sediul IPJ Bacau, s-au urcat in acelasi autoturism si s-au deplasat cu acesta la domiciliul celui dintai. Aici se aflau si sotiile primarului Romeo Stavarache si a lui Liviu Cenusa, Anca Stavarache si, respectiv, Carmen Gabriela Cenusa.

Romeo Stavarache si Liviu Cenusa au coborat impreuna din autoturism si au ramas la domiciliul celui dintai.

"Din continutul convorbirilor telefonice rezulta si reaua-credinta a celor trei inculpati. Astfel, toti inculpatii au avut posibilitatea efectiva de a parasi separat sediul Politiei municipiului Bacau, fiind asteptati fiecare de cate un autoturism condus de sofer (pentru inculpatul Stavarache Romeo) sau membrii familiei (pentru inculpatii Cenusa Liviu Vasile si Goian Liviu). Pe de alta parte, inculpatii au realizat ca incalca obligatia stabilita de judecator, fiind ironici cu privire la acest aspect: 'Am voie sa ...?', 'Uite, ma plimb prin oras...cu primaru' si cu Liviu!'".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5187 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    tara e a lor (inca), asa ca ii doare la bascheti (Marţi, 1 iulie 2014, 14:17)

    tofu [utilizator]

    Taticu, pai nu sunt ai nostri la putere? Cam asa gandesc. Lepre.
  • +3 (3 voturi)    
    bai frate ---ca boaita...! (Marţi, 1 iulie 2014, 20:00)

    TRABI [utilizator]

    marti au venit elvetienii la contract de mentenanta pentru echipamente la CET si tocmai cand au venit la primarie sa analizeze contractul ( si in prezenta primarului ) -----hopaaaa---primarul ridicat pe de-a dreptu......
    * mai mare rusine tata ---vai de capul nostru --- va dati seama ce imagine ne face noua romanilor ( spre exemplu daca te mai duci in elevetia la firmele care livreaza utilaje la investitiile din est-europe , te vor intreba imediat : ahaaaa din Bacau ...aia cu primarul arestat...! )
    ----si cica toti tantarii astia care pastoresc CET Bacau fac imagine primarului
    ---vai de viitorul nostru si a urmasilor nostri .......
    Ca la desenele din " Urzica "----fara cuvinte ----
    • 0 (0 voturi)    
      cand Justitia isi face datoria... (Miercuri, 2 iulie 2014, 20:29)

      Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

      cand Justitia isi face datoria, nu poti decat sa ai o imagine buna.
      De exemplu, in acest moment am o parere foarte buna despre Justitia (cu J) din Franta, care l-a arestat pe Sarkozy.
      Daca Stavarache e vinovat, sa plateasca. Ceea ce a facut bine ca primar nu ii scuza coruptia.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by