Cererea DNA de incuviintare a arestarii deputatului UNPR Titi Holban, respinsa de Comisia Juridica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 iunie 2014, 15:22 Dosare Anticoruptie


Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor au respins, luni, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a arestarii deputatului UNPR Titi Holban. Titi Holban este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi luat 10.000 de euro in schimbul interentiei sale pentru ca o firma sa nu fie sanctionata dupa un control al Directiei Antifrauda. Aviul Comisiei Juridice este consultativ, decizia privind eventuala ridicare a imunitatii urmand sa fie luata in plenul Parlamentului.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercurea trecuta, sa trimita Comisiei juridice cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, pentru elaborarea unui raport care sa fie supus votului plenului in sesiunea extraordinara de saptamana aceasta.

Directia Nationala Anticoruptie cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenta. "In conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Holban Titi pentru infractiunea de trafic de influenta", a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie.

  • PNL acuza PSD ca are alergie la justitie

Dupa votul din Comisia Juridica a Camerei, purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Alina Gorghiu, arata, intr-un comunicat, ca "Noi, toti cei sase deputati liberali, am dat, astazi, un vot care sa duca la cresterea increderii cetatenilor in institutia Parlamentului si  in justitie, tinand cont in acelasi timp de principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie. PSD si premierul Ponta pozeaza in fata camerelor de televiziune in fanatici ai apararii statului de drept si, totodata, raporteaza partenerilor externi cat de seriosi sunt in angajamentul in lupta anticoruptie si cum sprijina ei consolidarea integritatii in randul membrilor Parlamentului Romaniei. Daca insa analizam pret de cateva secunde, observam fara niciun fel de efort ca este doar un discurs fals, praf in ochii romanilor si ai partenerilor externi, doar o poleiala stravezie care acopera realitatea dramatica, in special in cazul ridicarii imunitatii."

"Astazi, in cazul domnului Titi Holban, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a trebuit doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii nu este determinata de declaratiile politice ale parlamentarului, conform art. 72 din Constitutie,  respectiv acuza nu este una inventata, ci se bazeaza pe indicii ca a savarsit o infractiune, indicii subliniate in cererea de ridicare a imunitatii facuta de procurori. Comisia trebuie sa lase o instanta sa se pronunte pe o solicitare a procurorilor, tinand cont ca, pana la o eventuala condamnare, persoana este nevinovata. Din pacate, voturile de astazi din Comisie in favoarea solicitarii Parchetului au fost insuficiente raportate la dispozitiile art. 195 alin. 3 teza finala din Regulamentul Camerei Deputatilor pentru a lasa cale libera justitiei sa se pronunte. Solicit PSD sa iasa din logica decredibilizarii Parlamentului si a justitiei si sa voteze in plenul Camerei Deputatilor in favoarea solicitarii Parchetului", se mai arata in comunicatul PNL.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1969 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Tariceanu (Luni, 30 iunie 2014, 15:38)

    greenforest [utilizator]

    Lui asta nu ii cere Tariceanu sa demioneze, asa un pic de onoare?
  • +9 (9 voturi)    
    mai intreb odata (Luni, 30 iunie 2014, 16:05)

    simplu_cetatean [utilizator]

    mai suportam mult timp tupeul acestor golani cu camasi albe?
  • +4 (4 voturi)    
    Curaj, dle. Antonescu, moralitatea nu musca! (Luni, 30 iunie 2014, 16:48)

    hotnewsfil [utilizator]

    Conu Alecu Paleogu a fost iertat de popor, imediat dupa '89, de vina greselii de a fi fost informatorul securitatii, in timp ce era intemnitat de comunisti ; l-a iertat fiindca a maturisit singur pacatul- toate detaliile informatiilor pe care le dadea despre prietenii liberali inchisi alaturi de el.
    Cu tot pacatul de atunci, conu Alecu a ramas ca om de onoare in memoria noastra.
    Domnul Paleologu (un adevarat Domn!) a avut nu numai curajul de a marturisi pacatul, ci si inteligenta de a alege calea marturisirii.
    Conu Antonescu, ce se da drept 'urmas al marilor Bratieni', nu are curajul si inteligenta de a-si pune cenusa in cap, marturisindu-si gresala, pacatul de a fi intrat in oastea condusa de securistul turnator Felix.
    Antonescu a facut targul propus de Felix: 'te fac presedintele tarii daca ma ajuti, cu toti penelistii tai, sa il dau jos pe Basescu, din cauza caruia nu pot sa dau la cap justitiei, sa scap de dosare!'.
    Dorinta fierbinte ca focul, de marire nemeritata, a lui Antonescu, i-a ars acestuia o lampa, a ingenunchiat PNL-ul la usa lui Felix (in fata usierului-cerber Gadea).
    Cu ce s-a ales? : a nimerit din lac, in put.
    Antonescu nu are claritatea mintii lui Paleologu. Ii este frica de repercursiunile recunoasterii groaznicei sale greseli, mult mai mari decat a lui Paleologu, aflat in spatele gratiilor, nu in saloanele Antena3.
    Inca nu este prea tarziu pentru ca Antonescu sa adopte urgent modelul comporamental "Paleologu'.
    Daca ar marturisi, dca si-ar exprima regretul, pedelistii, l-ar ierta, ar sta cu sufletul deschis, cu incredere, la masa tratativelor de comasare a celor doua partide - PNL,PSD- intr-unul singur.
  • 0 (0 voturi)    
    mafia tupeistă (Luni, 30 iunie 2014, 18:59)

    timp tamp [utilizator]

    Casa poporului să se facă PUȘCĂRIE.
    Parlamentarii să devină automat DEȚINUȚI, infracțiunea: favorizarea infractorilor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by