Bacalaureat 2014 Doi inspectori scolari si o profesoara, ridicati de procurorii DNA la Arad pentru mita la bacalaureat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 iunie 2014, 1:08 Dosare Anticoruptie


Doi inspectori scolari si o profesoara din Arad au fost ridicati de procurori, in noaptea de duminica spre luni, fiind suspectati ca au primit mita pentru a ajuta absolventi de liceu sa promoveze bacalaureatul, in urma unor perchezitii la locuintele lor fiind gasite liste cu nume si mii de euro.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au descins la locuintele a doi inspectori scolari si la domiciliul unei profesoare, ridicand mai multe probe intr-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat, dupa ce suspectii ar fi primit bani in schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul, anunta Mediafax.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat ca cercetarile au inceput in urma unui denunt, iar SRI a sprijinit aceasta ancheta.

Astfel, in urma perchezitiilor domiciliare facute la cei trei suspecti, procurorii au ridicat cateva mii de euro si liste cu nume, care ar fi ale unor absolventi de liceu ce ar fi platit pentru a promova examenul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2365 vizualizari

  • +9 (11 voturi)    
    cat de mult (Luni, 30 iunie 2014, 2:22)

    mutunache [utilizator]

    Doamne, ma intreb cat de multi oameni trebuie sa aresteze DNA pana cand vor invata sa fie corecti in tara asta.
    • -1 (1 vot)    
      nu s-or invata minte repede (Luni, 30 iunie 2014, 13:55)

      Kvothe [utilizator] i-a raspuns lui mutunache

      foate multi, generatia aceasta e compromisa... dar, ajunge romanu' sa-si riste libertatea pentru o mie de euro? ori e prost ori e deja normalitate ptr el sa fure..
  • -1 (9 voturi)    
    Draga mutunache (Luni, 30 iunie 2014, 9:16)

    mopsu [utilizator]

    Ai auzit de vreun cnadnrist , arestat pentru paguba de zeci de miliarde de euro? Pe profesori, medici, oameni simpli e foarte usor sa-i bagi la beci...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by