DNA: Fostul deputat PDL Sorin Buta, trimis in judecata

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 iunie 2014, 16:44 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului deputat PDL Sorin Gheorghe Buta, pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, informeaza Agerpres.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada 2008 - 2012, deputatul Sorin Buta a detinut in acelasi timp si calitatea de administrator imputernicit al unei societati comerciale.

"Astfel, in aceasta calitate, el a negociat, conceput si semnat in aceeasi perioada sapte contracte de prestari servicii cu primarii din judetul Arges, un contract cu APIA Arges, a emis 17 facturi fiscale, in baza carora unitatile administrativ-teritoriale, respectiv APIA, au platit societatii comerciale pe care o reprezenta suma de 72.350 lei si a retras sume de bani din contul firmei", se arata intr-un comunicat al DNA transmis vineri.

Procurorii au constatat ca Sorin Buta, cu ocazia incheierii unor contracte de prestari servicii, a reprezentat interesele financiare si comerciale ale unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat, administrand in fapt firma respectiva, care avea ca obiect principal activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea.

"Astfel, intre anii 2009 - 2010, Sorin Buta a participat la mai multe discutii cu reprezentanti ai autoritatilor locale, din judetul Arges, context in care a negociat, intocmit si semnat diferite contracte de prestari servicii. Obiectul acestor contracte a constat in acordarea de consultanta in materie de constructii/inspectie de santier. Urmare a obligatiilor contractuale, Sorin Buta a supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de executarea acestor contracte, deplasandu-se la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, participand la receptia lor", sustin anchetatorii.

Sursa citata mentioneaza ca, dupa ce emitea facturile fiscale si le inainta spre plata beneficiarilor, Sorin Buta inmana un exemplar al facturii contabililor societatii pe care o reprezenta.

"Odata cu facturile, Sorin Buta inmana acestora si contractele de prestari servicii pentru a demonstra realitatea operatiunilor comerciale si extrasele de cont pentru a dovedi incasarea sumelor de bani de catre firma. De asemenea, in baza imputernicirii primite de la administratorul de drept, din contul bancar al societatii comerciale, Sorin Buta a retras sume de bani pe care le-a cheltuit pentru a procura diverse bunuri", se mai spune in comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.652 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by