Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, trimis in judecata de catre Parchet pentru conflict de interese

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 iunie 2014, 15:53 Dosare Anticoruptie


Ioan si Amalia Cindrea, la cununia civila (2008)
Foto: Agerpres
Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, a fost trimis vineri in judecata de procurorii Parchetului General, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari trimisa de Agentia Nationala de Integritate in 2011 la Parchetul General.

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe atunci deputatul PSD Ioan Cindrea de conflict de interese pentru ca, intre octombrie 2009 si februarie 2011, si-a angajat soatia in cadrul biroului sau de parlamentar de la Sibiu. Vezi aici detalii.

"Beneficiul patrimonial obtinut in perioada 05.10.2009 - 01.02.2011 de catre sotia domnului CINDREA Ioan, doamna CINDREA Amalia, a fost de 35.061 Lei (aproximativ 8.138 Euro)", anunta atunci ANI intr-un comunicat.

"Consider ca nu am incalcat nici o lege din Romania, ca nu sunt in conflict de interese si ca informatiile care apar public incalca grav principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie. In spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instantele judecatoresti sunt singurele care vor dovedi ca nu am incalcat nici o lege", a declarat atunci Ioan Cindrea.

Fostul deputat PSD a conteste la Curtea de Apel Alba decizia ANI, iar instanta de judecata i-a dat dreptate pe 21 martie 2012. Fostul deputat a intrat ulterior in competitia electorala la alegerile locale, iar in iunie 2012 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

ANI a facut recurs la Inalta Curte impotriva decizie CA Alba, iar dosarul a fost inregistrat pe rol cu primul termen abia in 4 martie 2014.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1731 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    inca un pisidist la brutarie (Vineri, 27 iunie 2014, 16:01)

    timp tamp [utilizator]

    usor usor pana in decembrie poate scapam de toti bolseveii
  • +3 (3 voturi)    
    Remarcabil! (Vineri, 27 iunie 2014, 16:59)

    Orpheus [utilizator]

    Deci o angajeaza pe nevasta-sa si nu vede nici un conflict de interese?

    A propos, eu il cred - asta e nivelul intelegerii lui.
  • 0 (0 voturi)    
    Penalul de Basescu (Sâmbătă, 28 iunie 2014, 12:36)

    Cristi07 [utilizator]

    Incredibil!!!Cum sa judeci de 2 ori un om pentru aceeasi fapta???Justitia romana controlata de penalul Basescu!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by