Radu Mazare si deputatul PSD Radu Babus, urmariti penal de DNA intr-un dosar privind vanzarea la pret subevaluat a unui teren din statiunea Mamaia

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 26 iunie 2014, 17:54 Dosare Anticoruptie


Primarul Constantie, Radu Mazare si deputatul PSD de Constanta Radu Babus, fost director al Regiei Domeniului Public Constanta, sunt urmariti penal de procurorii DNA intr-un dosar privind vanzarea la un pret subevaluat a unui teren din apropierea Cazinoului din statiunea Mamaia. Radu Mazare este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce fostul director al Regiei Domeniului Public Constanta este acuzat ca ar fi stabilit cu intentie o valoare mai mica a unui teren din apropierea Cazinoului din statiunea Mamaia scos la vanzare de institutie.

In completarea comunicatului nr. 91 din 5 februarie 2014, privind efectuarea de acte de urmarire penala fata de suspectul Mazare Radu Stefan, primar al municipiului Constanta, in sarcina caruia s-au retinut infractiuni de abuz in serviciu, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA anunta ca:

In cauza respectiva, in afara celor deja retinute in sarcina suspectului Mazare Radu Stefan, s-a dispus extinderea cercetarilor si pentru infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000, informeaza DNA, intr-un comunicat.

De asemenea, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatoarele persoane fizice si juridice, potrivit DNA:

Babus Radu, la data faptelor director general al Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000.

Hortolomei Moscu Sorina Gina, la data faptelor reprezentant al societatilor comerciale SC MEHMETOGLU SRL, SC BULEVARD SA si SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

SC MEHMETOGLU SRL, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

SC BULEVARD SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca exista indicii care contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia, la data de 28.02.2007, in calitate de primar al mun.Constanta, suspectul Mazare Radu Stefan a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 m.p. teren situata in intravilanul municipiului Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al mun. Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumparat de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentata legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina.

In aceeasi ordonanta se arata ca suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata totala de teren de 502,81 m.p., situata in intravilanul mun.Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al mun Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a mai multor parcele de teren. Terenurile respective au fost cumparate de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentata legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au dobandite, succesiv, de societatile comerciale SC BULEVARD SA ( la data de 31.10.2007) si de SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeasi suspecta. Tranzactiile terenurilor totalizand 502,81 m.p s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA a dobandit terenurile respective la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind disimulata provenienta ilicita a acestor terenuri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1985 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Demisie (Joi, 26 iunie 2014, 19:26)

    CTGOnline [utilizator]

    TB demisie din cauza lu' frac'su'. OK, dar papagalul asta, pe cand demisia?????
    • 0 (0 voturi)    
      sau fra-su, pastaie junior, senatoru'... (Joi, 26 iunie 2014, 21:50)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui CTGOnline

      .
  • 0 (0 voturi)    
    degeaba... (Vineri, 27 iunie 2014, 0:40)

    moby dick [utilizator]

    ...il iau pe mazare la scuturat. E suficient sa intre printre cativa functionari din primarie care au semnat si sa-i zgaltaie si aduna dovezi despre mazare cat pentru 10 dosare. Parerea mea !
  • 0 (0 voturi)    
    hai mai, nu fiti rai (Vineri, 27 iunie 2014, 6:16)

    tofu [utilizator]

    Ca doar a strans niste bani pentru Nicusor, sa-i dea doctorilor din America.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by