VIDEO DNA extinde cercetarile in dosarul retrocedarilor ilegale in care este vizat Radu Mazare

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 26 iunie 2014, 13:34 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost, joi, la DNA Constanta, pentru a fi anuntat ca s-au extins cercetarile in dosarul retrocedarilor de terenuri in care edilul a fost trimis in judecata, alaturi de alte 36 de persoane, pentru abuz in serviciu, transmite Mediafax.

Mazare s-a prezentat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta, unde a stat aproximativ 15 minute.

La iesire, el a declarat ca este vorba despre extinderea cercetarilor in dosarul privind restituirea unor suprafete de teren intravilan din Constanta, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din statiunea Mamaia.

"M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vandut si acum este al proprietarului. Si asa ne da in judecata proprietarul, ca dupa ce a dat bani pe el in 2007, in 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente si nu-l mai lasa sa construiasca. A dat un milion si ceva de euro pe jumatate din teren. Pe cealalta jumatate a mai dat unul un milion de euro. Acum sa dam si banii inapoi, ma cerceteaza si procurorii si tot asa. (...) Ma cerceteaza din 2005, nimic nou", a spus edilul.



Radu Mazare a adaugat ca, de fapt, procurorii anticoruptie l-au chemat din cauza declaratiilor facute in urma cu doua zile, impotriva "catelelor de la DNA" care vor sa-l aduca in tara pe Nicusor Constantinescu, desi acesta este bolnav.

"De cate ori am dat declaratii de presa despre DNA, la varf, dupa o saptamana, pac, m-au chemat! Eram sigur ca daca le fac catele pe alea, ca vor sa-l aduca pe Nicusor aicea sa-l omoare, ma cheama la DNA. Si m-au chemat dupa cateva zile. Fiecare cu ce arme are", a mai spus primarul Constantei.

Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in anul 2008, alaturi de alte 36 de persoane - membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constanta, dar si functionari din cadrul institutiei, functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai unor persoane indreptatite, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale, dar si interpusii cumparatori de terenuri - in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Conform rechizitoriului procurorilor anticoruptie, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2213 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    Chiar nu văd cei care (Joi, 26 iunie 2014, 13:51)

    Audit [utilizator]

    conduc DNA-ul că funcţionează doar structura centrală?? Toţi din ţară dorm mai ceva ca parlamentarii la şedinţe!

    Un exemplu concret supermediatizat: lipsa reacţiei la reclamaţiile lui Mircea Băsescu. Ca să nu mai vorbim de N. Constantinescu, R. Mazăre, Stavarache, Cosma, etc.
  • +5 (7 voturi)    
    Ar trebui (Joi, 26 iunie 2014, 13:57)

    tanar_pensionar [utilizator]

    sa il invete si pe Oprescu sa vanda terenul de sub Casa Poporului. Daca Mazare a obtinut un milion si ceva de euro pe jumatate din terenul de sub Cazinou, va dati seama cat ar obtine Oprescu pe hectarele alea din centrul Bucurestiului?
  • +5 (7 voturi)    
    ce bine i ar sta Brazilianului (Joi, 26 iunie 2014, 14:08)

    un domn [utilizator]

    bronzat dupa zabrele..faina imagine ar fi !
  • +2 (4 voturi)    
    Mazarea (Joi, 26 iunie 2014, 14:11)

    mopsu [utilizator]

    Este congelata, nu se strica , asa ca vor mai trece ani buni pana la gratii...
    • +3 (5 voturi)    
      + are Praf Magic (Joi, 26 iunie 2014, 14:25)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

      prin vene..daca nu il baga la rece..nici musca nu se leaga de Chimicalele ce ii circula in vene ))))
  • -3 (5 voturi)    
    Tb (Joi, 26 iunie 2014, 15:00)

    kronk [utilizator]

    Ma uit cu tristete din afara ca sa vad cita mizerie exista in RO.Presedinte penibil inconjurat de tigani,Borfasi in toate partidele.Incotro Romania?
    • +3 (5 voturi)    
      I'auzi braul!! (Joi, 26 iunie 2014, 15:35)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui kronk

      Si de prim-ministrul plagiator nu zici nimic? Dar de parlamentarii penali care dau legi de furaciune, tot nimic? De judecatorii care tergiverseaza dosarele - de la smechierii care finanteaza P$D si pana la Iliescu Minerul de Onoare, tot nimic? D'alde matale care esti scarbit doar de altii si de P$D nu, sunt de doua feluri: smekeri cu legaturi la Seku si naivi, care inghit propaganda primilor.l


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by