UPDATE Avocatul Pavel Abraham: L-am citat ca martor in proces pe Traian Basescu pentru ca a avut o prestatie publica indoielnica

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 25 iunie 2014, 14:40 Dosare Anticoruptie


Avocatul Pavel Abraham a declarat, miercuri, la Constanta, ca l-a citat ca martor pe presedintele Traian Basescu in procesul in care este implicat fratele sau si familia interlopului Bercea Mondial, pentru ca seful statului "a avut o prestatie publica indoielnica", transmite Agerpres.

"Daca ati vazut, domnia sa a avut o prestatie publica indoielnica, in care la un moment dat... stia. Or, intr-un proces penal, trebuie sa spuna anchetatorului orice stia in mod concret, nu la faptul ca stia de anul trecut. Ce stia, ce i s-a spus, ce indrumari concrete i-au dat? Sunt chestiuni deosebite pentru individualizarea unei eventuale raspunderi sau pentru absolvirea de o raspundere. Cred ca este o chestiune la care ar trebui sa insiste si domnul Basescu. (...) Noi vom solicita aceasta proba si in dosarul de la Bucuresti, deoarece noi credem ca este o chestiune de indivizibilitate, e o infractiune complexa si aceasta cauza nu poate fi judecata separat de cea de la Bucuresti, dupa parerea mea. Dar, sigur, vom vedea pe parcurs. E prematur ca sa facem alte aprecieri", a afirmat Abraham la iesirea de la Tribunalul Constanta.

La Constanta a avut loc, miercuri, primul termen de judecata in procesul in care cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial sunt acuzati de presupusa santajare a fratelui sefului statului, Mircea Basescu, toti cinci fiind trimisi in judecata.

***

Avocatul Pavel Abraham a declarat, miercuri, la Tribunalul Constanta, inainte de a se prezenta in fata instantei la termenul de judecata stabilit in procesul in care cinci membri ai familiei interlopului Bercea Mondial sunt acuzati de presupusa santajare a fratelui sefului statului, Mircea Basescu, ca va solicita retrimiterea dosarului la DNA pentru continuarea cercetarilor, intrucat ar fi fost incalcate mai multe dispozitii legale.

"Noi, apararea, apreciem ca sesizarea instantei de judecata este nelegala si netemeinica, ca se impune retrimiterea cauzei la procuror pentru continuarea cercetarilor, deoarece au fost incalcate mai multe dispozitii legale pe care le vom ridica in fata instantei. (...) Indiscutabil aceasta este masura pe care o propunem, mai ales ca noi am solicitat mai multe lucruri care nu au fost indeplinite, conexarea cauzelor, solutionarea plangerii pe care am facut-o noi impotriva domnului Mircea Basescu", a afirmat Abraham.

El spune ca nu s-a efectuat niciun act de urmarire penala, deoarece "am cerut in mod expres sa participam la toate actele de urmarire penala".

"O singura audiere s-a facut, a lui Anghel Fanica in penitenciarul Craiova, si aceasta cu ocazia extinderii cercetarilor asupra ei, fiind si ea acuzata de santaj si in prezent, asa cum am putut constata din ce ne-a trimis Tribunalul Constanta, urmeaza si ea sa fie trimisa in judecata, dar nu s-a administrat nicio proba. Practic, suntem in situatia unui asa-zis flagrant, nereusit efectiv, in legatura cu care exista probe concrete, realizate atat de catre noi prin prezentarea casetelor, cat si din inregistrarile oficiale ale DNA din care rezulta ca n-a fost vorba de nicio constrangere a domnului Mircea Basescu, ca in realitate dansul recunoaste ca a negociat pentru acesti bani, ca a facut traficul de influenta", a mai spus Pavel Abraham.

Acesta a mentionat ca indiferent daca Mircea Basescu a primit sau nu a primit banii, in mod cert acest a facut trafic de influenta.

"Si vreau sa precizez ca nu este important daca s-au primit sau nu s-au primit, asta este o chestiune suplimentara. In momentul in care promisiunea a fost facuta si acest lucru rezulta fara putinta de tagada, fapta de trafic de influenta s-a consumat. Este o legatura indisolubila intre santajul la care se face referire si traficul de influenta, cauzele trebuie sa fie instrumentate impreuna fiind vorba de o infractiune complexa", a spus avocatul.

Pavel Abraham a reconfirmat ca presedintele Traian Basescu a fost citat ca martor in acest proces.

"Da, a fost citat ca martor si Traian Basescu. Am solicitat mai multe probe, au fost respinse netemeinic dupa ce, asa cum afirma DNA Constanta ca s-a dezinvestit, cauza nemaifiind in posesia lor, dar sunt mai multe chestiuni pe care le vom ridica in fata judecatorului", a declarat Abraham.

***

Pe 23 iunie, procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati in dosarul privind santajarea lui Mircea Basescu. Acestia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat in stare de arest preventiv pentru santaj cu circumstante agravante in stare de recidiva, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum si minorul de 17 ani Grinica Anghel - pentru santaj cu circumstante agravante, cei doi aflandu-se sub control judiciar.

In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in judecata fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este in penitenciar pentru executarea pedepsei intr-o alta cauza, si mama acestuia, Fanica Anghel - mama Izaurei, si aceasta arestata intr-un alt dosar.

Pe 20 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea lui Mircea Basescu, la cererea procurorilor DNA.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatina, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4410 vizualizari

  • -9 (15 voturi)    
    SRI confirmă (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:13)

    Mazeta [utilizator]

    SRI confirmă că n-a primit informări de la președintele Traian Băsescu depre relația dintre Mircea Băsescu și Bercea Mondialu.
    • +10 (12 voturi)    
      abraham stie ca a primit bani de la Felix (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:22)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      pentru aceasta Regie...Mondiala !
  • +15 (15 voturi)    
    Nici o urma de bun simt !! (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:26)

    gica43 [utilizator]

    Si cine hotaraste ca a fost o prestatie "indoielnica" >\? Aceasta jigodie de militian ? Incredibila nerusinare !!!
  • +12 (12 voturi)    
    Interesant (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:36)

    so [utilizator]

    Un fost comandant al Politiei Romane a ajuns avocatul (mai bine spus consilierul) unui interlop.

    Oare cand a inceput de fapt colaborarea dintre cei doi? zilele acestea sau acum multi ani in urma?
    • +1 (1 vot)    
      DAR UN PSIHOLOG CRIMINALIST AR RASPUNDE MAI BINE.. (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:45)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui so

      1) daca pavel abraham ar fi fost un sef de politie care a luptat pt a institui domnia legii,
      2) daca pavel abraham si-ar fi condus subalternii in spiritul pct.1,
      3) daca pavel abraham ar fi fost acel sef de politie care sa bage spaima in interlopi,
      eu pun pariu pe 600.000 euro fix ca tiganii nu aveau curaj sa dea ochii cu el, necum sa-l angajeze avocat si sa-i divulge toate infractiunile lor imputite!
  • +6 (6 voturi)    
    dl. Abraham e într-o situație delicată (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:51)

    Mihail_AD [utilizator]

    Sfaturile pe care le-a dat clienților săi au dat satisfacție multor politicieni, dar nu i-au ajutat pe cei care l-au angajat ca avocat. Din contră, le-au mai adăugat câteva capete de acuzare.

    Prin urmare, trebuie să se zbată pentru a îndrepta ce se mai poate. Nu de alta, dar Mondialii at putea avea și alte înregistrări, și au din ce în ce mai puțin de pierdut.
  • -2 (6 voturi)    
    ? (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:04)

    hola [utilizator]

    Nu inteleg care e deranjul.
    Un avocat isi apara clientul cum poate el mai bine.
    Si are dreptul sa citeze martori.
    basescu nu a fost consecvent, o data a spus ca stia de legatura (santaj) , ieri a spus ca nu vorbeste cu m basescu .
    si daca va merge va trebui sa spuna ce a stiut. sau nu a stiut si vorbeste aiurea.
    ce e atat de rau in asta incat propagandistii dau cu minusuri pe aici ?
  • +5 (7 voturi)    
    D-l militian general PA abrambureste (Miercuri, 25 iunie 2014, 17:26)

    florian3619 [utilizator]

    1. Simabilul militian PA vrea sa schimbade cauza procesului si face afirmati AIURISTICE:

    1. Ca avocat poate propune martori in fata c ompletulik de judecata, iar numai judecatorul decide citarea caestora pe masura in care are nevoie sa se lamureasca asupra probelor din dosar.
    2 Cauza este pe santaj la Mircea Basescu faptuit de rudele Mondialului.Nu ce ar vrea gr. Militie Pavel Abramburescu!. Se judeca dosarul DNA de santaj nu trafic de influienta si nici dare de mita.
    3. MB nu este cel care sa fi primit mita - el nu are calitatea de a rezolva cerererea inculpatilor.
    Totodata nu s-a probat ca a dat bani cuiva si nici ca ar fi persoana care primind banii ar fi putut, el, rezova cazul inculpatilor . El i-a inselata pe acestia!
    Fostul militian PA, pensionat, pe faras, ca general de Politie a intrat in avocatura tot la "apelul de seara" si avad crase lacune in materie penala noua iese la A3 si ne "anteneste dupa ureche"
  • 0 (0 voturi)    
    Conserva ruseasca (Miercuri, 25 iunie 2014, 19:40)

    Trojan.H [utilizator]

    Militianul e agentul Rusiei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by