Radu Mazare: Nicusor Constantinescu e ingrijit post-operator intr-un bloc de apartamente din SUA. Cristian Zgabercea, producator general la TVR, a stat o luna cu Nicusor, i-a scos plosca, i-a pus pampersii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 iunie 2014, 16:29 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare
Foto: Agerpres
Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat marti, dupa ce TVR a difuzat informatia ca Nicusor Constantinescu a fost externat de o luna din spitalul Johns Hopkins unde s-a tratat iar acum este de negasit, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta ar locui intr-un bloc de apartamente cu care unitatea medicala are contract, iar in acest loc pacientii sunt ingrijiti post-operator, ambulatoriu. "Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazati si stau cei care sunt tratati post-operator, ambulatoriu, acest contract exista depus la instanta", sustine Radu Mazare, citat de Mediafax.

Primarul Constantei a spus ca Nicusor Constantinescu locuieste intr-un bloc de apartamente cu care unitatea medicala din SUA are contract si ca acolo sunt tratati postoperator toti pacientii, el precizand ca producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea, stie acest lucru pentru ca l-a ingrijit pe seful CJ Constanta dupa operatie, in SUA: "Producatorul general de la TVR, domnul Zgabercea, a stat cu Nicusor o luna in apartamentul in care sta si stie foarte bine, mai bine cei de la TVR il sunau pe Zgabercea sa-l intrebe, care este seful lor. Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazati si stau cei care sunt tratati post-operator, ambulatoriu, acest contract exista depus la instanta. Zgabercea a stat o luna acolo. Numai cand este in caz foarte grav se muta de acolo, intra la urgenta si se interneaza ceea ce s-a intamplat de cateva ori. In America oamenii sunt tratati altfel decat in Romania, nu stai in spital luni de zile. Daca producatorul general al TVR a stat si l-a ingrijit pe Nicu o luna, sa-l sune pe ala si sa-l intrebe unde sta si cum sta Nicu, ca-i explica. Zgabercea a stat o luna, i-a scos plosca, i-a pus pampersii, stie exact Zgabercea. Si-a luat omul concediu, ca e prietenul lui Nicu si l-a ingrijit o luna", a afirmat Radu Mazare.

Mazare a adaugat ca in cazul in care decizia de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu ramane definitiva, atunci presedintele CJ Constanta va fi omorat, pentru ca deplasarea din America ii pune viata in pericol: "Daca vor sa-l omoare, sa-l aresteze. Ati vazut si voi imaginile, ati vazut scrisorile medicale de la cei mai prestigiosi medici de pe planeta care spun ca-i pune viata in pericol (transportul pana in Romania - n.red.), l-ati vazut si pe el cu furtunul in burta, sa-l aresteze si pe Basescu sa-l lase, sa nu-i faca perchezitie, sa-i matraseasca dosarul ca asa-i justitia la noi."

Radu Mazare a facut aceste declaratii la intrarea in sediul Politiei Constanta, unde se prezinta saptamanal, ca o conditie a cercetarii sale sub control judiciar.

Contactat, marti, de Mediafax, Cristian Zgabercea, producatorul general al TVR, a confirmat ca a stat "aproape o luna" cu Nicusor Constantinescu: "Au fost trei saptamani si ceva", a completat acesta.

Intrebat daca spitalul John Hopkins are contract cu un complex de apartamente, acesta a precizat: "Este un bloc de locuinte in care, cand te duci la spital, iti ofera ei chestia asta si te duci acolo. Acolo, 90% din cei care stau in locuintele acelea sunt tratati ambulatoriu, pacienti ai spitalului". "Eu cand am plecat pe 5 mai sau 6 mai, (...) de abia i se bagase drenul ala, ultimul, in stomac. Nu stiu (cat ar mai fi trebuit sa stea - n.r). Acolo este doctorul Mohamad Allaf, care este seful chirurgiei robotice de acolo, care l-a si operat. Stiu ca are intalniri periodice cu el, la cinci zile, la sapte zile, cum il programeaza el ca sa vada cum evolueaza chestia care nu o stapanesc nici ei, cu aceasta secretie din stomac", a mai spus acesta.

De asemenea, intrebat cand a vorbit ultima oara cu Nicusor Constantinescu, Zgabercea a mentionat ca "in urma cu cateva zile": "Vorbesc cu el la telefon. Vorbesc de cateva ori pe saptamana. Acum in weekend nu stiu daca am vorbit, ca nu am fost eu acasa. In general, vorbesc la doua zile, in fiecare zi, la trei zile, mai ales ca eu l-am ingrijit primul dupa operatie", a adaugat Zgabercea.

  • Mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile emis in lipsa pe numele lui Nicusor Constantinescu

Tribunalul Bucuresti a admis, luni, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile (mandat de arestare emis in lipsa) a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Decizia nu este definitiva si a fost deja contestata de avocatii lui Nicusor Constantinescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a sustinut, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca o eventuala intrerupere a tratamentului pe care il urmeaza Nicusor Constantinescu in SUA, unde a fost operat, i-ar pune viata in pericol, potrivit agentiei Mediafax: "Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat in presa, inclusiv saptamana trecuta, care arata starea medicala grava, obiectiv vorbind, in ceea ce il priveste pe domnul Nicusor Daniel Constantinescu, faptul ca acesta nu si-a incalcat cu rea-credinta obligatiile pe care le avea, in sensul ca acesta nu se poate deplasa in momentul acesta, cu drena pe care o are montata, pe o distanta asa de mare, dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul ca procurorul care a incuviintat parasirea tarii, incepand cu data de 3 aprilie 2014, cunostea faptul ca domnul Constantinescu urmeaza sa suporte un tratament complex, care includea nu doar operatia care a fost deja realizata, ci si tratamentul cu radioterapie, care urmeaza sa fie realizat tot acolo, faza in care domnul Constantinescu se afla in momentul de fata", a declarat avocatul Marius Mocanu, dupa terminarea procesului de la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a trimis, saptamana trecuta, in tara, cateva poze care, sustinea el, il surprindeau pe un pat de spital. Intr-una dintre el, Constantinescu tinea in mana un ziar din data de 17 iunie, pentru a arăta că pozele sunt recente.

Alarturi de poze, Nicusor Constantinescu a trimis si o presupusa scrisoare semnata de un medic de la spitalul Johns Hopkins, in care acesta sustinea ca pacientul roman trebuie sa isi continue tratamentul: "O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa şi a stadiului oncologic", se arată în scrisoarea semnata de medicul Mohamad E. Allaf.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6036 vizualizari

  • +23 (23 voturi)    
    Ce tare (Marţi, 24 iunie 2014, 16:33)

    Marius Ogrean [utilizator]

    Mazare se reprofileaza din primar in avocat :)
    • +13 (13 voturi)    
      ce avocat (Marţi, 24 iunie 2014, 17:30)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Marius Ogrean

      la cat de patetic si dramatic se manifesta, poate la antena starz sa aiba ceva de facut
      • +1 (1 vot)    
        ai dreptate (Miercuri, 25 iunie 2014, 16:26)

        was [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

        Avocatul Marius Mocanu a grait: "domnul Nicusor Daniel Constantinescu, faptul ca acesta nu si-a incalcat cu rea-credinta obligatiile pe care le avea, in sensul ca acesta nu se poate deplasa in momentul acesta, cu drena pe care o are montata, pe o distanta asa de mare, dintre Romania si Statele Unite ale Americii"

        Il cred pe cuvant ca un prost pe acest avocat "bun", ca doar in asemenea chestii angajezi doar pe avocatii cei mai buni, cat iti permite buzunarul - si la Nicusor permite mult, tratament in SUA de 5 *****, case frumoase, masini bune, gagici buni, manele etc.
        Dar apoi mi-am dat seama ca nu are cum sa-se deplaseze pe jos pe o asemenea distanta intre SUA si Romanica noastra cea meritata, ca-i doar nu-i un sfant care sa se poate deplasa peste ape, oceane.
        Dar ajunge ca Nicusor C. sa puna fundul pe un carucior, apoi urcat pe o ambulanta "cu de toate" si dus la aeroport, acolo sa-l care un functionar (american, dar in realitate o sa-l puna pe cel hispanic, ala mexican sau pe "african-americanul" de doi metrii si cu 5% grasime din masa corporala)...deci sa-l care in spate ca si chinezul pana in avion "cu de toate" ca si ambulanta si sa vina inapoi in homeland, Romania, ca oricum, daca starea lui de sanatate este asa de precara cu ar dori sa creada prostimea, atunci oricum este mai linistitor sa mori pe taramul natal decat in strainatate, la o distanta de juma' de Pamant.
        Toate cele bune.
  • +25 (27 voturi)    
    Si pe unde-i acest bloc de ambulatorii? (Marţi, 24 iunie 2014, 16:35)

    IancuJianu [utilizator]

    Costa Rica, Belize, Guatemala?
    Sau poate ....Madagascar...
    • +3 (5 voturi)    
      Parca Baltimore nu Chicago (Marţi, 24 iunie 2014, 18:34)

      DT34 [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

      Aici link de la spital cu apartamentele cu care au ei contracte.
      http://www.hopkinsmedicine.org/the_johns_hopkins_hospital/planning_visit/hotels_housing/long_term_housing.html
      • 0 (0 voturi)    
        or acest link (Miercuri, 2 iulie 2014, 2:04)

        Ellias [utilizator] i-a raspuns lui DT34

        http://www.hopkinsmedicine.org/the_johns_hopkins_hospital/about/phone.html

        se poate suna de cei interesati la unul din aceste nr de tel.Politia, DNA, cine doreste
  • +22 (24 voturi)    
    Dovada? (Marţi, 24 iunie 2014, 16:37)

    Unu-2 [utilizator]

    Vreo hirtie din partea unui spital american care sa confirme astea? Evident in cuvintul lui Mazare nu pot sa cred.
  • +29 (31 voturi)    
    Tainuirea infractorului (Marţi, 24 iunie 2014, 16:41)

    Atoatestiutorul [utilizator]

    oare mazarea asta nu poate fu acuzata de tainuirea infractorului. Din moment ce ala are mandat de arestare si nu e de gasit, prin faptulc a mazarichea stie si nu spune exact s-ar face vinovat de tainuire. Nu?
  • +24 (26 voturi)    
    Mda (Marţi, 24 iunie 2014, 16:43)

    aiureantramvai [utilizator]

    Agaricii astia isi bat joc de noi...pe bani publici.
  • +22 (24 voturi)    
    Secret de stat în picioare (Marţi, 24 iunie 2014, 16:43)

    ady624 [utilizator]

    Păi tavarăș Zgaberceov, dacă știți locația și mai știți și faptul că e căutat cu mandat, părerea mea tavarăș este că ar trebui să le spuneți și celor care-l caută... altfel ar putea fi intrepretată toată situația asta... îi cam deveniți complice simpaticului tavarăș Constantinescu, aka Jabba (nu știți voi ce și cum :D), no?

    Adrian
  • +15 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 iunie 2014, 16:53)

    [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
    pai (Marţi, 24 iunie 2014, 16:57)

    ggna [utilizator]

    Bine mai Mazare!!!! Esti destept ca noaptea: sa vezi tu cum o sa trebuiasca sa faci un desen cu blocul unde sta prietenul tau cand o sa vina aia sa-l aresteze....Bine ca stii tu si ne (le) si spui! Bila alba: ajuti justitia: esti cu ochii pe Nicusor.
  • +12 (12 voturi)    
    pai (Marţi, 24 iunie 2014, 16:59)

    ggna [utilizator]

    Ce ziceam?
    http://www.evz.ro/nicusor-constantinescu-a-fost-dat-in-urmarire-nationala-surse-evzacum-se-fac-demersuri-pentru-darea-in-urmarire-internationala.html
    Hai Mazare, explica-le domnilor unde-i blocul, sa nu mai cheltuie banii nostri degeaba...
  • +8 (8 voturi)    
    Puneti-ii sare pe coada o vreme !!! (Marţi, 24 iunie 2014, 17:06)

    andreesanu [utilizator]

    Avocatii Mazare si Oprisan de ce nu-s chemati la audieri pentru clarificarea locatiei ???,
    Informatiile false ,or impiedicarea DNA nu constituie deja culpa ???
  • +10 (10 voturi)    
    UNII SE OFTICA! (Marţi, 24 iunie 2014, 17:18)

    mihai23 [utilizator]

    saracu daniel georgescu cred ca e gelos!cum?sa nu-i schimbe el pampersii?/?sa nu-i puna el plosca?? cazut in dizgratie??inseamna ca se duce naibi postul de director de la ACN:(
  • +12 (12 voturi)    
    Asa tata! spune tot! (Marţi, 24 iunie 2014, 17:33)

    denvarel [utilizator]

    Deci Producatorul General al TVR, institutie publica platita de noi, este fostul consilier PERSONAL, al lui Nicusor Constantinescu.
    El e cel care confirma faptele si deci vom avea inca un candidat la un dosar penal pentru favorizarea infractorului daca Nicusor fuge sau a fugit. Spun "inca un" pentru ca te-ai inscris primul pe lista ieri.

    Mai spune dragule, da tot din casa!

    In atentia Hotnews: Pe siteul TVR, unde a aparut stirea prima oara: http://m.stiri.tvr.ro/article/46490 , articolul suna cam ciudat din punct de vedere al redactarii. Partea cu externarea si declaratia doctorului este aparent inserata fara nici o legatura cu restul articolului, aruncata acolo...

    Cineva din TVR i-a copt-o lui Zgrabercea, probabil suparat pe parasutarea intr-o functie asa importanta a unui purtator de servieta.

    Stirea TVR trebuie neaparat verificata si mai ales vazut cine e Mohamad E. Allaf, cel care atesta netransportabilitatea lui Nicusor.
    • +8 (8 voturi)    
      Ia uite si adresa doctorului. (Marţi, 24 iunie 2014, 17:37)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

      Hai Hotnews ca un email se poate da, nu-i bai: http://urology.jhu.edu/mohamadallaf/
  • +8 (8 voturi)    
    no problerm (Marţi, 24 iunie 2014, 17:34)

    nash pandelica [utilizator]

    data fiind situatia, procesul, din motive obiective, poate merge inainte in lipsa inculpatului, aflat in imposibilitate de a fi present.
    poate pana la sentinta definitive se aleg apele, ori il aduc la ispasire, ori se sustrge definitiv, la loc de verdeatza.
    ca asta e, suntem trecatori prin lume.
    alleluia !
    • +10 (10 voturi)    
      daaaa (Marţi, 24 iunie 2014, 17:42)

      ggna [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      Si Haisam era aproape mort, umbla cu plosca dupa el, si iaca minune cum s-a insanatosit!
  • +11 (11 voturi)    
    NC (Marţi, 24 iunie 2014, 17:39)

    soundtrack [utilizator]

    i-a iubit pe constanteni, le-a dat milioane de locuri de munca, s-a sacrificat pana a facut operatie, a trecut oceanul fiind privat de imaginea de basm a litoralului romanesc, a slabit nitel,a fost eficient si de nadejde. Nimeni nu protesteaza impotriva lui.E dragut si foarte inteligent , judecand dupa ceafa groasa si trendy. El e un fiu din popor, are dosar curat de proletar, meserie 'auto'.
  • +7 (7 voturi)    
    Pentru redactie (Marţi, 24 iunie 2014, 19:21)

    Ancutz [utilizator]

    Spitalul John Hopkins se afla in Baltimore, statul Maryland nu in Chicago. Pe langa faptul ca putina documentare nu strica, fie ea si pe google, in articolul de acum cateva zile individul cu pricina tine in mana ziarul Baltimore Sun...
    • +4 (4 voturi)    
      Aveti dreptate (Miercuri, 25 iunie 2014, 2:30)

      soringusar [utilizator] i-a raspuns lui Ancutz

      Aveti dreptate , dar informatia cu Chicago provine de la avocatul d-lui N. Constantinescu.
      Nu le este nici lor clar unde este PACIENTUL ?
      Asa ca ?!
      Am verificat urnatoarele date:
      medicul respectiv , doctorul Mohamad Allaf , este seful clinicii de interventii robotice in urologie , nu are nici o legatura cu "secretiile din stomac" mentionate in articol.
      Cred ca habar n-are ce hartie apare in RO cu numele lui.
  • +5 (5 voturi)    
    Eu il cred pe Mazare (Miercuri, 25 iunie 2014, 4:34)

    AliB [utilizator]

    Cred ca Nicusor e dupa operatie si are nevoie de ingrijire. Cred ca o calatorie spre tara atat de repede dupa intervetia chirurgicala i-ar afecta sanatatea. Cred ca tot ce a prezentat instantei dpvd medical e adevarat. Ma indoiesc ca un medic de la JH si-ar pune reputatia in primejdie pentru cineva. Pentru acel medic NC e un pacient, nimic mai mult. Acum...sa ne uitam la situatie din alt unghi. Pfiu! Pai, nu e timingul perfect? Operatie, ingrijire, acareturi....una peste alta parca vad ca fac vreo sase luni....si in sase luni...pleaca Basescu, vine altcineva....pleaca si Kovesi, se desfiinteaza DNA/ANI/ICCJ...ne alipim patriei mama Rusia...si cine-si mai aduce aminte ce mandatul de arest pe numele lui NC? Vine omul acasa, sanatos, plin de energie, lasa fripturile in sange, trece la salate, si-si vede linisit mai departe de afaceri. Pai nu?
  • 0 (0 voturi)    
    intrebarea mea e (Miercuri, 2 iulie 2014, 2:00)

    Ellias [utilizator]

    de unde au toti "marii" din Romania bani sa se interneze si sa fie operati si tratati in State, din salarii de bugetari? Iar romanul de rand nu are dreptul nici macar la medicamentele necesare unui bolnav de cancer, or o fasha sa ii panseze o rana la urgenta in spitalele romanesti? Si cum Dumnezeu toti, dar chiar toti mafi-hotii romani, se imbolnavesc imediat dupa ce l-i se deschid dosare penale? Sunt cam cusute cu atza rosie, nu alba, toate "povestile" astea ale mafi-hotilor romani. Nu credeti? Iar leguma asta de mazare, sa isi vada de problemele lui, sa nu se mai bage in seama ca nici el nu e mai bun.Toate jegurile au ajuns in fruntea comunitatii romanesti dupa care sug si trag pana cand ajung bietii romani de isi pun capul sub secure, ca nu au cum mai trai, iar baronii, se opereaza in Statele Unite, Austrtia, Germania, etc...pe banii nostrii, ai celor cinstiti. Desteapta-te romane odata! Ai dormit destul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by