Omul de afaceri Dan Adamescu si cei 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti implicati in dosar, trimisi in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 iunie 2014, 14:59 Dosare Anticoruptie


Oamenii de afaceri Dan Adamescu si Iosif Armas, precum si judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost trimisi in judecata, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Moldovan pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si sapte fapte de luare de mita, dintre care trei in forma continuata, pe Ion Stanciu pentru doua fapte de luare de mita, dintre care una forma continuata (sapte acte materiale), pe Elena Roventa si pe Ciprian Sorin Viziru pentru luare de mita. Cei patru sunt judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, in prezent fiind suspendati.

Alaturi de acestia vor fi judecati oamenii de afaceri Dan Grigore Adamescu, in arest preventiv, pentru doua fapte de dare de mita, si Iosif Armas, pentru trei fapte de dare de mita.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, pentru complicitate la doua fapte de luare de mita si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Ilie Preda, pentru dare de mita si patru fapte de complicitate la luare de mita in forma continuata, Cristina Elena Popa (fosta Candea) pentru sapte fapte de dare de mita, Emanoil Postelnicu pentru doua fapte de dare de mita si Gabriel Hanganu pentru patru fapte de dare de mita.

In rechizitoriul transmis instantei, procurorii anticoruptie arata ca cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini, a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor sau pentru a oferi modalitati de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru desemnarea preferentiala a unor administratori judiciari, atribuirea preferentiala a unor dosare de insolventa, pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

De exemplu, noteaza anchetatorii, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Mircea Moldovan se angaja sa atribuie preferential, unor societati, practicieni in insolventa, anumite "dosare bune".

Prin sintagma "dosare bune" in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa, au mentionat procurorii.

In alte cazuri, oferta s-a materializat in prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecata, demersurile fiind exercitate in scopul de a-l determina pe beneficiar sa ofere sume de bani, in perspectiva desemnarii ca administrator judiciar, mai arata procurorii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1004 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by