Referatul procurorilor: Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de frate al presedintelui Romaniei pentru a face trafic de influenta / Banii de mita, numarati cu aparatul intr-un apartament din Constanta

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 20 iunie 2014, 16:02 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu si Bercea Mondialu
Foto: YouTube
Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea sa de frate al presedintelui tarii pentru a face trafic de influenta, sustin procurorii anticoruptie in referatul de arestare prevenitiva din dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru a interveni la judecatori astfel incat Bercea Mondial sa scape de inchisoare. 

"Inculpatul Basescu Mircea a promis ca va interveni pe langa magistrati pentru a-l pune in libertate pe A. S. [n.r. Anghel Sandu, zis Bercea Mondial], iar, in cazul in care nu va reusi, va interveni pe langa aceeasi magistrati, pentru ca A. S. sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea egala cu durata arestarii preventive. Faptul ca a existat o promisiune in acest sens din partea inculpatului Basescu Mircea rezulta din inregistrarea audio-video realizata de A. S. la data de 23.02.2012, in care inculpatul Basescu Mircea poarta urmatoarea discutie cu A. F. [n.r. Anghel Florin]", arata procurorii in referatul de arestare preventiva.

Florin Anghel ar fi remis suma de 250.000 euro catre "Capatina Marian intr-un apartament din Municipiul Constanta, dupa ce bancnotele au fost verificate si numarate cu ajutorul unui aparat pus la dispozitie de o persoana cunoscuta de catre inculpatul Capatina Marian Adrian".

"Ulterior, Capatina Marian s-a deplasat la biroul lui Mircea Basescu pentru a-i remite suma de 250.000 de euro, asigurandu-l pe A. F. ca inculpatul Basescu Mircea a primit aceasta suma.", se arata in referat.

Potrivit documentului, Anghel Florin ar fi remis inca 350.000 de euro Capatina Marian, suma ce ar fi trebuit sa ajunga tot la Mircea Basescu pentru a aobtine o solutie favorabila in cazul lui Bercea Mondial. Cu toate acestea, intre timp, Bercea Mondial a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare.

"[...] dezamagit de solutia instantei de fond, s-a deplasat in Municipiul Constanta unde s-a intalnit cu inculpatul Basescu Mircea in biroul 5 acestuia pentru a-i cere explicatii cu privire la ce s-a intamplat, sa afle daca a intervenit pe langa magistrati si daca mai are posibilitatea ca in viitor sa obtina eliberarea lui A.S.", se arata in referat.

Procurorii mai noteaza ca "pentru faptul ca a intermediat remiterea banilor, Capatina Marian Adrian si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la A. F.".

"Din discutia inregistrata de A. F., utilizata in acest dosar in temeiul art. 139 alin. 3 din Codul de procedura penala, rezulta ca suma remisa de A.F.in doua transe a fost de 600.000 de euro, ca inculpatul Basescu Mircea a primit o parte din aceasta, prin intermediul lui Capatina Marian Adrian, si anume suma de 250.000 de euro, ca inculpatul Capatina Marian Adrian a oprit suma de 350.000 de euro pentru sine, ca inculpatul Basescu Mircea a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor si a promis ca va influenta cursul procesului in sensul obtinerii unei solutii favorabile pentru A.S., ca inculpatul Basescu Mircea isi arata disponibilitatea de a incerca si in viitor sa influenteze alti magistrati intrucat solutia pronuntata cu o zi inainte a provocat nemultumirea familiei A.

Astfel, inculpatul Basescu Mircea recunoaste ca a primit o parte din bani, respectiv suma de 250.000 de euro", se arata in documentul procurorilor.

In apararea sa, Capatania a declarat procurorilor ca suma de 600 de mii de euro de la Anghel Florin a fost, de fapt un imprumut.

De ce solicita procurorii arestarea preventiva

"Consideram ca se impune luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatii Basescu Mircea si Capatina Marian Adrian pentru urmatoarele motive:

Tinand seama de gravitatea faptelor savarsite, de modul si circumstantele de comitere a acestora, apreciem ca privarea de libertate a inculpatilor este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica.

Faptele savarsite de inculpatii Basescu Mircea si Capatina Marian Adrian, dincolo de gravitatea inerenta unei infractiuni de coruptie, au un grad de pericol deosebit, dat de cuantumul semnificativ al sumei de bani remise de denuntator si primita de cei doi inculpati si de scopul urmarit de inculpati, respectiv punerea in libertate sau condamnarea la o pedeapsa ridicol de mica a unei persoane judecate pentru tentativa la omor si cercetata in numeroase alte dosare penale care au ca obiect infractiuni grave si foarte grave.

Varietatea promisiunilor utilizate de inculpati pentru a-l convinge pe denuntator ca demersurile inculpatului Basescu Mircea sunt apte sa isi atinga scopul, prin influentarea unui numar mare de magistrati, de pe orice palier al sistemului de justitie, constituie inca un element care subliniaza gravitatea faptei.

Trebuie subliniat ca, prin modul in care inculpatii au conceput savarsirea faptelor, au afectat in mod grav relatiile sociale referitoare la buna desfasurare a raporturilor de serviciu in ceea ce priveste institutiile din intregul sistem judiciar, de pe toate palierele: Ministerul Public, tribunal, curte de apel, chiar Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru aceasta din urma pe mai multe planuri (recursul, cererea de stramutare, conform procedurii in vigoare la data faptelor), iar faptele care fac obiectul acestui dosar au aptitudinea de a afecta increderea in intreg sistemul de justitie.

Perseverenta inculpatului Basescu Mircea, care, luand in calcul posibilitatea de a nu putea obtine rezultatul dorit la o instanta care inca nu s-a pronuntat, era hotarat sa obtina o solutie favorabila la instanta superioara in grad, releva un alt element de gravitate a infractiunii pentru care este cercetat.

Ambii inculpati s-au folosit de calitatea de membru al familiei Presedintelui Romaniei pe care o detine inculpatul Basescu Mircea, pentru a da credibilitate afirmatiilor referitoare la influenta sau pretinsa influenta pe care Basescu Mircea ar putea sa o aiba asupra magistratilor si, de asemenea, pentru a da credibilitate promisiunilor referitoare la obtinerea unor hotarari favorabile.

Inculpatul Basescu Mircea, desi cunoaste obligatiile fratelui sau si ii comunica denuntatorului intr-una din discutiile inregistrate ca "el nu poate", nu descurajeaza comentariile referitoare la persoana presedintelui, ba, mai mult, le alimenteaza pentru a nu pierde aparenta ca ar avea influenta asupra magistratilor.

Inculpatul Capatina Marian Mircea a sustinut o declaratie vadit nesincera, prin intermediul careia a incercat sa deturneze obiectul anchetei prin inducerea in eroare a organelor judiciare, atat cu privire la existenta propriei infractiuni, cat si cu privire la infractiunea de care este acuzat inculpatul Basescu Mircea.

Cu privire la notiunea de "stare de pericol pentru ordinea publica", legea nu ofera o definitie explicita, iar analiza reglementarii interne si a jurisprudentei instantei europene conduce la concluzia ca existenta unei stari de pericol pentru ordinea publica se deduce in fiecare caz in parte, din examinarea circumstantelor cauzei, prin raportare la natura faptelor pentru care exista presupunerea rezonabila ca au fost comise, modul de savarsire, persoana inculpatului, calitatea si pozitia sa in societate.

Din cele expuse mai sus rezulta ca faptele inculpatilor, precum si atitudinea acestora, creeaza un potential pericol cu privire la buna functionare a autoritatilor statului, ce detin competente in solutionarea cauzelor deduse judecatii acestora sau unor magistrati cu privire la care inculpatii au lasat sa se creada ca au influenta.

Totodata, pericolul pentru ordinea publica pe care il poate crea lasarea in libertate a inculpatilor rezulta si din gravitatea faptelor despre care exista indicii ca le-au comis, existand posibilitatea producerii unui efect negativ asupra increderii populatiei in capacitatea de reactie a autoritatilor fata de astfel de fapte.

Rezulta asadar ca lipsirea de libertate, prin dispunerea masurii arestarii preventive se impune, luandu-se in considerare interesul public ce trebuie protejat cu prioritate si fara incalcarea prezumtiei de nevinovatie a inculpatilor, fata de regula respectarii libertatii individuale, acest interes general al mentinerii ordinii sociale si de drept trecand inaintea dreptului persoanei de a fi cercetata in stare de libertate si justificand privarea de libertate.

Actiunile descrise, despre care exista banuiala plauzibila ca au fost comise de catre inculpati si indiciile grave de vinovatie constituie factori pertinenti sub aspectul temeiniciei privarii de libertate, cu atat mai mult cu cat actiunile inculpatilor au creat un prejudiciu grav de imagine institutiilor statului, determinand o perceptie deformata si o stare de neincredere a societatii.

In acelasi context, masura arestarii preventive pe care solicitam sa o dispuna Judecatorul de drepturi si libertati este proportionala cu gravitatea acuzatiilor, raportat la modalitatea de savarsire a faptelor si la rezonanta sociala a unor asemenea activitati infractionale.

Avand in vedere ca in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatii au savarsit infractiunile pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, iar masura arestarii preventive este proportionala cu gravitatea acuzatiei.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13414 vizualizari

  • +2 (18 voturi)    
    Deci... (Vineri, 20 iunie 2014, 16:19)

    Alius [utilizator]

    "calitatea de frate al presedintelui", transforma o infractiune de inselaciune intr-una de trafic de influenta. Daca nu era frate, era un simplu tepar, cum au mai fost cazuri cand un oarecare promitea infractorilor ca-i scapade pedepse si le lua banii.. si nimic.

    Ciudat. Pe mine ma interesa dovada traficului de influenta (a sunat, a contactat persoane care pot schimba prin pozitia detinuta cursul procesului etc), nu calitatea de frate al presedintelui.
    • -6 (8 voturi)    
      Daca e asa e aberant (Vineri, 20 iunie 2014, 17:34)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Si eu pot spune ca intervin pe langa Papa de la Roma, si ce, inseamna ca fac trafic de influenta? Daca se dovedeste insa ca l-am contactat, atunci da. Si aici sunt iarasi doua posibilitati: Daca a raspuns cererii mele devine si el vinovat, daca nu, sunt singurul vinovat. Cel putin asa e intr-un sistem cu adevarat de drept.
    • +1 (17 voturi)    
      Si mai ciudat (Vineri, 20 iunie 2014, 17:41)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Pe mine ma intreseaza cum de Presedintele Romaniei, care stia ca fratele sau a comis o infractiune (care poate sa fie si o simpla escrocherie), a tainuit fapta, l-a sfatuit cum sa scape de restituirea banilor prin utilizarea institutiilor Statului (denuntul de santaj) nu reuseste sa-si dea demisia. Foarte ciudat.
      • -1 (11 voturi)    
        Ce mi se pare mie cel mai ciudat.. (Vineri, 20 iunie 2014, 18:45)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        E cum de stii tu toate amanuntele astea, cu "Presedintele Romaniei, care stia ca fratele sau a comis o infractiune". Foarte ciudat. Zau!
        • +1 (7 voturi)    
          Lucrez cu materialul clientului... (Vineri, 20 iunie 2014, 19:16)

          Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

          "Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut ..."

          Situatia imi aduce aminte de filmele cu mafioti cand cei care erau arestati si condamnati isi faceau un titlu de onoare din a nu isi "trada" complicii, urmand ca dupa ce isi ispaseau pedeapsa sa revina in sanul "famigliei", fiind pretuiti pentru loialitatea lor.
          • -3 (3 voturi)    
            Mai sa fie.. (Vineri, 20 iunie 2014, 19:50)

            Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

            "Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut ...", am mai explicat-o o data: varianta fratelui e cea in care fratele este nevinovat. Deci, repet intrebarea: de unde naiba stii tu ca "Presedintele Romaniei, care stia ca fratele sau a comis o infractiune"?

            Presedintele stia (varianta oficiala) ca frati-su era santajat si i-a spus sa se duca la nenea organele, ceea ce a si facut.

            Fireste, tu stii mai multe. Spune-ne si noua de unde stii?
            • +2 (4 voturi)    
              :D (Vineri, 20 iunie 2014, 21:47)

              Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

              Din propria experienta.

              Cand mi se pune un porcoi de bani in brate (fara nici un motiv, evident), ii accept si apoi urlu "santaj, santaj!" ca sa nu ii mai dau inapoi.

              Aprop...daca ar veni fratele tau la tine sa-ti spuna ca e santajat, ti-ar lua mai mult de 3 fractiuni de secunda sa intrebi: "cu ce?".
              • -4 (4 voturi)    
                Apropo... (Vineri, 20 iunie 2014, 23:56)

                Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

                ...Nu vad legatura intre intrebarea ""cu ce" si siguranta ta ca TB "stia ca fratele sau a comis o infractiune". Ce stii tu ce i-a spus MB lu' TB?

                Inca o data sunt presupuneri bazate pe experienta ta?
    • +6 (8 voturi)    
      Nu mai e asa (Vineri, 20 iunie 2014, 18:05)

      Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      In vechiul Cod Penal, sub imperiul caruia s-a savarsit fapta, traficul de influenta este definit in felul urmator: "Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani"
      Fii antena la "care are influenţă sau LASA SA SE CREADA CA ARE INFLUENTA".
      • 0 (6 voturi)    
        Ok.. (Vineri, 20 iunie 2014, 18:47)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

        Oricum, poate ca pedeapsa pentru "trafic de influenta" este mai mica decat la inselaciune/escrocherie, ca au avut astia grija sa-si traga legi si pedepse mai blande.
        • +1 (1 vot)    
          Am inteles (Vineri, 20 iunie 2014, 20:04)

          Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

          Deci nu esti interesat de incadrarea corecta a faptei si o pedeapsa corespunzatoare ci ca fratele Basica sa ia cat mai putina pedeapsa. Bravo!
          • 0 (0 voturi)    
            Nu stiu ce-ai inteles si de unde.. (Vineri, 20 iunie 2014, 21:11)

            Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

            ...eu iti spun care este realitatea: hotii tai si-au tras pedepse mai usoare, "artificiu" de care beneficiaza si altii, indiferent care sunt aia altii.

            In plus, avocatul fiecarui acuzat incearca sa obtina pedeapsa mai mica/usoara etc., asa ca daca pedeapsa este mai mica pentru "trafic de influenta" decat "inselaciune", sunt interesati sa mentina "trafic de influenta" Daca e invers (adica pedeapsa mai mica la "inselaciune"), avocatii vor incerca sa demonstreze ca nu a fost "trafic de influenta".

            Eu nu sunt interesat de nimic, ci doar ca justitia sa functioneze si ca hotii sa nu mai aiba posibilitatea sa-i dea legi.

            Ai inteles mai jijica?
            • 0 (0 voturi)    
              Hotii mei? (Vineri, 20 iunie 2014, 22:06)

              Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

              Nu m-a furat inca nimeni...care "hotii mei"? Nu am inteles nimic mai basica!
              • 0 (2 voturi)    
                Hotii tai.. (Vineri, 20 iunie 2014, 23:57)

                Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

                ..din experientele tale personale (citat din comentariul tau) si din voturile pe care le-ai dat hotilor.
    • +3 (3 voturi)    
      inselaciune vs trafic de influenta (Vineri, 20 iunie 2014, 18:13)

      Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Este suficient sa promiti ca vei interveni si se numeste trafic de influenta:

      "In vechiul Cod Penal, sub imperiul caruia s-a savarsit fapta, traficul de influenta este definit in felul urmator: "Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani""

      http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17518965-cateva-observatii-explicatii-despre-cazul-mircea-basescu-bercea-mondial.htm
      • -1 (1 vot)    
        Pentru "Atoatestiutorul" si "iunie 2014" (Vineri, 20 iunie 2014, 19:20)

        LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

        Citatele prezentate sunt fie incomplete, fie nu demonstreaza ce vreti sa spuneti. Din ele reiese ca anumite fapte sunt pedepsite, ceea ce oricum se stia, dar nu spune nicaieri ca aceste fapte se numesc "trafic de influenta".
        • 0 (0 voturi)    
          nu stii sa citesti? (Luni, 23 iunie 2014, 12:59)

          Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

          "traficul de influenta este definit ..."
          in codul penal, infractiunile apar ca titlu.
          apoi urmeaza teza, care defineste infractiunea din titlu.
          ce nu ti-e clar?
    • +1 (1 vot)    
      l a sunat pe fratele lui (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 11:27)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      dar cine sa ne spuna? daca suna un pesedist aflam imediat.
  • 0 (26 voturi)    
    aha (Vineri, 20 iunie 2014, 16:21)

    Mazeta [utilizator]

    Deci până acu tot ce au zis Mondialii se dovedește a fi adevărat. Cum îl cheamă pe șoferul lui Kovesi?
    • 0 (10 voturi)    
      ce? (Vineri, 20 iunie 2014, 17:47)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      referatul procurorului e dovada ca mondialii spun adevarul?

      mare e gradina ta, Doamne...

      ws
    • +3 (9 voturi)    
      aha (Vineri, 20 iunie 2014, 17:57)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Deci functioneaza justitia? Nu cumva era Basista si intrau in puscarie numai aia de la PNL si PSD?
    • 0 (6 voturi)    
      ..nu știi ? (Vineri, 20 iunie 2014, 18:07)

      ionamaru [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      e ăla de la care ei , pensia plus ! șoferul varanului , mamaMazeta ! Te faci că plouă ?
    • +3 (11 voturi)    
      Pe sofer il cheama .. (Vineri, 20 iunie 2014, 18:22)

      Dema Gogu' [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      ...."Felix" Voiculescu , un infractor condamnat deja , la 5 ani inchisoare !
  • +2 (16 voturi)    
    Concluzie (Vineri, 20 iunie 2014, 16:33)

    Ahha [utilizator]

    "Actiunile descrise, despre care exista BANUIALA PLAUZIBILA ca au fost comise de catre inculpati..." Foarte tare asta :) Se lucreaza cu astfel de termeni in justitie?
    • 0 (8 voturi)    
      Wut? (Vineri, 20 iunie 2014, 17:40)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

      Da, formula "bănuială plauzibilă" pare a fi standard în rechizitorii. Nu văd unde ar fi problema, are sens și gramatical, și logic...
    • +3 (9 voturi)    
      Da, se lucreaza.. (Vineri, 20 iunie 2014, 17:55)

      Aladin87 [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

      Pana zice un judecator ca a existat fapta, e doar banuiala, manca-te-ar tata. Daca era unul de la PSD te inchinai cu amandoua copitele la procurori si la justitie.
    • 0 (0 voturi)    
      dolari sau euro? (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 8:27)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

      din inregistrare: "MB... cu tot acel morman de DOLARI". Din rechizitoriu: " ...250 000 euro".
      CONTRADICTIE!!!!!
      Ca sa livrezi in USD fix 250.000 euro da cu virgula. Cine a VAZUT [fizic] banii?
  • +2 (14 voturi)    
    Mircea, DACA! ai "comis-o" ... (Vineri, 20 iunie 2014, 17:52)

    Herodot [utilizator]

    ... sa-ti fie rusine! Ti-ai pus fratele intr-o postura jenanta...
    DACA n-ai "comis-o" insa, ai datoria sa pui la dispozitia procurorilor toate informatiile legate de aceasta afacere murdara, cu toate riscurile care decurg din asta...

    Respect, Traian Basescu!
  • -3 (13 voturi)    
    La fel o sa pateasca si Ioana bas (Vineri, 20 iunie 2014, 18:06)

    La Tour Eiffel [utilizator]

    Cand o sa inceapa ancheta cu adevarat in cazul Nana, bas o sa faca la fel si cu fiica Ioana, o sa o scoata in fata si o sa spuna ca el nu a stiut nimic. Eventual mai varsa o lacrima. La fel cand il intreaba cineva de ororile comuniste el , nomenclaturistul comunist nu stie nimic. Da de a3, voiculescu, ponta, adetsari politici sau apropiati stie totul.
    • +1 (7 voturi)    
      N-o sa inceapa (Vineri, 20 iunie 2014, 18:48)

      vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      nici o ancheta sau se va musamaliza treaba pentru ca acolo sint implicati primari si prefecti pesedisti.
    • +1 (1 vot)    
      s-a fasait! (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 8:31)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      ///! Corpul de control al lui Ponta SUSPECTEAZA retrocedarile din 2005-2007.
      Ioana este AL TREILEA cumparator de dupa retrocedare.
      Mai mult, [doar pt. cei ce cunosc legea] o intabulare nu poate fi contestata decat timp de trei ani. Dupa trei ani sare pe coada si EvENTUAL prin justitie despagubire baneasca.
      PS. adica Fi[e]rea nu a facut ancheta bine la Nana? bre, tu ataci pe Ponta si PSD?
  • -3 (5 voturi)    
    inselaciune versus trafic de influenta (Vineri, 20 iunie 2014, 18:09)

    barba-neagra [utilizator]

    Este o diferenta intre termenii "inselaciune" si "trafic de influenta". Nu cred ca procurorii pot dovedi in acest moment demersurile chipurile facute de Mircea Basescu. Daca insa exista probe oferite de SRI, atunci da, Mircea B. va lua cel putin doi ani.
    • 0 (0 voturi)    
      Pentru inselaciune (Vineri, 20 iunie 2014, 20:58)

      Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui barba-neagra

      ia 5 ani. Pe alese :)
  • +2 (8 voturi)    
    Suna rau... pentru Basescu T. (Vineri, 20 iunie 2014, 18:12)

    transalpinarum [utilizator]

    Mda, e clar ca Basescu al' mic a dat-o cu oistea in gard. Partea proasta e ca suna rau ptr Basescu T. Chiar daca in acest moment Basescu T. pare ca nu a intervenit, nu a stiut, etc, in fatza partenerilor din vest va iesi shifonat rau. Sigur, vesticii vor un om care sa garanteze justitzie, etc, ceea ce saracul Basescu T face, dar tot vesticii nu vor la pachet scandaluri de ganul asta. Presedintzi cu clare vulnerabilitati!!! Deci fratsu, fisa, protejata blonda, si mai stiu eu ce. Se pot avea garantzii ale unei continuitati si fara acest "collateral damange" si dureri de cap ptr vestici. Cam aici o sa ia sfarsit si cariera de mare justiztiar a lui Basescu T si de aici inainte toti ceilalti protejatzi ai lui sunt pe cont propriu.
    • 0 (0 voturi)    
      in ochii vesticilor? (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 8:34)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

      e exact pe dos [ei nu sunt nici rromi, nici balcanici, nici comunisti]. Fratele lui Bill Clinton, fiul lui Maggie Thatcher, fratele lui Obama nu au dus la nimic in afara de titluri de presa -cateva zile-. Daca nu erau rude cu... nici nu erau stiri de presa.
      E drept ca vesticii nu au nici varani, nici clanuri tiganesti nici marxisti la putere.
  • +7 (9 voturi)    
    Justiţia va decide (Vineri, 20 iunie 2014, 18:30)

    felis_tigris [utilizator]

    Hai să lăsăm justiţia să decidă!
  • +2 (8 voturi)    
    bani (Vineri, 20 iunie 2014, 18:34)

    nimrod [utilizator]

    După cum vedeţi, aşa cum spuneam mai deunăzi, nimeni nu se autosesizează în legătură cu provenienţa a mai mult de jumătate de milion de euro aflaţi în discuţie, apăruţi brusc şi număraţi cu maşina. O fi de la "bănuiala plauzibilă" că bani au şi ţiganii? Altfel, chiar aşa, cum îl cheamă pe şoferul ăla? Ca pe ăla al lui Truman?
  • +3 (9 voturi)    
    Escrocherie (Vineri, 20 iunie 2014, 18:35)

    naenae [utilizator]

    Pana la urma singura dovada pare sa fie ca pe inregistrarea aia pare sa admita ca a ajuns la el o transa de bani. Sunt curios daca se poate condamna un om asa.

    Eu cred ca dl frate pur si simplu a escrocat niste tigani///, nici nu cred ca a vrut sau a intervenit cumva.

    Intrebarea interesanta pe care nu o pune nimeni este de unde au fratilor atatia bani cash niste tigani analfabeti???
    • +2 (4 voturi)    
      TB (Vineri, 20 iunie 2014, 20:17)

      kronk [utilizator] i-a raspuns lui naenae

      E simplu.Clanul Base i-a ajutat.De la vinzarea flotei pina la vinzarea tarii nu a fost decit un pas.Base Mondialul.
      • -1 (1 vot)    
        Deci recunosti ca.. (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 1:51)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui kronk

        au lucrat mana in mana cu Nascase, daca te referi la vanzarea tarii.
  • +4 (12 voturi)    
    TB (Vineri, 20 iunie 2014, 19:05)

    kronk [utilizator]

    Inttrebare simpla:cum a fost posibil sa fie ales presedinte un vaporean bijnitzar cu un milion de dolari in buzunar din 1989?Toata viata lui nu a facut decit sa fure,sa toarne in pahare si la securitate.Prieteni nu a avut decit pe becali,borcea si alti interlopi.Acum sper ca se termina.E de risul lumii.
    • +1 (3 voturi)    
      Aici raspunsul e foarte simplu (Vineri, 20 iunie 2014, 20:10)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui kronk

      Pentru ca a fost ales la fel ca voiculescu, becali, nastase, si multi altii... E doar o mica diferenta, ca el a incercat si a mai si facut cate ceva bun.
      • -1 (3 voturi)    
        TB (Vineri, 20 iunie 2014, 21:45)

        kronk [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        Dragul meu esti imbecil.Eu vorbeam de presedintele Romaniei.Pestele de la cap se impute si de la coada se curata
        • 0 (2 voturi)    
          Am inteles perfect despre cine vorbesti (Vineri, 20 iunie 2014, 23:25)

          LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui kronk

          Dar daca nu stii sa citesti nu mai e vina mea...
          • 0 (2 voturi)    
            Lasa-l pe croncanitor, (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 1:53)

            Alius [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            .. ca asta are o placa si o pune pe-aia mereu. Cred ca sunt gadea si spagatarul, cu randul.
          • +1 (1 vot)    
            Sau e Nasacse. (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 1:56)

            Alius [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            ..din parnaie, ca prea e suparat ca n-a castigat Nascase.
    • +1 (1 vot)    
      /// (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 8:39)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui kronk

      A. stii cat castiga NET un capitan de petrolier mare? cam 450 000 USD pe an. Gasesti pe net...
      B. in 1989 era cam un milion de lei! Adica mai putin decat a dat Paunescu lui Ilici.

      Parca cifrele in cazul Bombo sunt mai mari. Nu te intrebi cum de a ajuns premier si candidat ? ///
  • +1 (1 vot)    
    Cine este pavel abraham, aparatorul (Sâmbătă, 21 iunie 2014, 11:05)

    soundtrack [utilizator]

    infractorilor?
    Generalii toma si abraham acuzati ca au batut civili in timpul mineriadei din '91
    Trebuie precizat că anchetele DGA coordonate de către Sântion i-au vizat la acea vreme pe secretarul de stat Anghel Andreescu (şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al MAI), chestorul principal Nicolae Berechet (secretar general al MAI), chestorul principal Pavel Abraham (şeful Agenţiei Naţionale Antidrog), chestorul Constantin Manoloiu (şeful Corpului de Control al MAI), generalul Costică Silion (şeful Jandarmeriei Române), precum şi pe chestorul Petrică Vizitiu (directorul Direcţiei Resurse Umane a MAI).
    Lista lui Sântion

    Înainte de a pleca de la şefia DGA, Marian Sântion a făcut publică o listă a celor care alcătuiesc grupul de interese care gravitează în jurul Ministerului de Interne de la acea vreme:

    • Abraham Pavel – chestor-şef, preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidrog

    • Alexandru Corneliu – chestor principal, director general al DGAERI, din cadrul MIRA

    • Andreescu Anghel (fost Ologu) – chestor general, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică

    • Antonescu Olimpiodor – general de brigadă, prim-adjunct al Jandarmeriei Române şi şef de stat major

    • Baci Cristian Constantin – chestor, director general al Direcţiei Juridice din cadrul MIRA

    • Băcanu Mircea Ion – chestor, director general adjunct al DGAERI din cadrul MIRA

    • Berechet Nicolae – chestor general, secretar general în cadrul MIRA

    • Bontic Neculai – general de brigadă, Jandarmeria Română

    • Crînguş Ion – general de brigadă, Jandarmeria Română, UM 0281 Bucureşţi

    • Dan Mihai Marius – chestor principal, director general al Direcţiei Generale Medicale din cadrul MIRA

    • Drăgoi Vasile – chestor, director general al Oficiului Român pentru Imigrări din cadrul MIRA

    • Dumitrescu Doru – chestor, director general adjunct al Corpului de Control al Ministrului de Interne

    • Dîrnă Constantin – chestor principal, prim-adjunct al directorului general al DGIPI

    • Dincă Valeriu – comisar-şef, d


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by