Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu se afla inca in SUA. Decizia privind cererea de scoatere de sub control judiciar, amanata

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 16 iunie 2014, 11:42 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, luni, pentru 19 iunie, judecarea contestatiei depuse de procurorii DNA impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care revocase masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, informeaza Mediafax. Nicusor Constantinescu se afla in continuare la tratament in Statele Unite ale Americii, unde se trateaza pentru cancer la prostata, avocatul Mocanu spunand ca pentru moment starea acestuia de sanatate nu ii permite sa revina in Romania.

Potrivit avocatului lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru joi luarea unei decizii in acest caz, apararea urmand sa depuna in instanta o serie de acte medicale pentru a atesta starea de sanatate a sefului CJ Constanta.

"Instanta a acordat termen pentru joi, pentru depunerea unor acte medicale, certificate ca fiind conforme cu originalul", a declarat, luni, pentru agentia de presa citata avocatul Marius Mocanu.

"El trebuia sa se prezinte in tara pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sanatate nu ii permite deplasare pe o astfel de distanta, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru", a mai declarat Marius Mocanu.

Avocatul a afirmat ca Nicusor Constantinescu se simte bine, urmand sa intre in cea de-a doua faza a tratamentului.

"Dupa intervetia chirurgicala este in refacere. Dupa aceasta refacere, probabil va incepe cea de-a doua faza a tratamentului, ce consta in radioterapie", a mentionat avocatul.

In 10 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu.

Astfel, instanta a admis atunci cererea formulata de avocatul lui Nicusor Constantinescu si a dispus revocarea masurii preventive a controlului judiciar.

Decizia a fost insa contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuia sa judece luni dosarul.

Intr-un alt dosar, in 4 iunie, Tribunalul Bucuresti a constatat ca masura controlului judiciar stabilita de procurori in cazul lui Constantinescu este legala si temeinica. Astfel, instanta a mentinut masura controlului judiciar si obligatiile impuse lui Nicusor Constantinescu de catre Tribunalul Bucuresti prin decizia din 20 martie.

Judecatorul a respins ca nefondata cererea de revocare a masurii controlului judiciar formulata de avocatul lui Nicusor Constantinescu, precum si solicitarea de incetare a uneia dintre obligatiile stabilite in cadrul masurii preventive, respectiv aceea de a nu depasi o anumita limita teritoriala, fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia.

Pe de alta parte, prin decizia din 4 iunie, instanta a admis in parte cererea formulata de avocatul lui Nicusor Constantinescu privind incuviintarea de a parasi Romania, in perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicala Johns Hopkins din Chicago. Decizia privind incuviintarea parasirii Romaniei este definitiva.

Hotararea privind mentinerea masurii controlului judiciar in acest dosar a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti si urmeaza sa se judece in 18 iunie.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata in trei dosare si este cercetat intr-un al patrulea dosar, pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite 15 cartuse de 9 milimetri, cand au fost facute perchezitii intr-unul dintre primele doua dosare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1271 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    nu o sa il vedeti (Luni, 16 iunie 2014, 12:02)

    gopo111 [utilizator]

    prea curind in tara pe gunoiul ala, la cit a furat o sa stea bine mersi in Chicago, pina pune dna de o extradare si sa il scoata de acolo va dura vreo zece ani, moare de batrinete, imi pare bine totusi ca nu mai revine in Romania, sa stea acolo, sa ii vina acasa doar numele si bocanci
  • +1 (1 vot)    
    nu-l deranjati.... (Luni, 16 iunie 2014, 14:31)

    sachei [utilizator]

    e pe plaja in florida.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by