Dan Voiculescu: Prescrierea in dosarul ICA are loc in 2023, nu in decembrie 2014 cum a spus Laura Codruta Kovesi. Prin declaratiile sale, procurorul-sef al DNA incalca legea

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 12 iunie 2014, 19:56 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: AGERPRES
Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat joi ca prescrierea faptelor din dosarul ICA ar avea loc in 2023 si nu in decembrie 2014, asa cum a afirmat procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, iar aparitia acestui termen ar avea la baza dorinta presedintelui Traian Basescu de a-l vedea pe Dan Voiculescu in inchisoare inainte de a-si incheia mandatul, informeaza Agerpres.

"Nu e vorba de niciun fel de prescriptie, profesorul Gheorghe Mateut mi-a spus de nenumarate ori ca prescrierea in dosarul ICA, de care vorbeste doamna Kovesi, e o prostie, mi-a spus ca prescrierea in dosarul asta de care vorbim este in 2023 dupa noul Cod si in 2021 sau 2018 dupa vechiul Cod. Ca atare, nu stiu de unde obsesia asta pentru decembrie 2014. Presupunerea mea este ca aceasta iritare, isterie, are la baza dorinta nebuna a cuiva, si aici ma refer la Basescu, de a ma vedea pe mine in puscarie inainte sa plece el de la Cotroceni si cred ca termenul de decembrie 2014, care coincide cu plecarea lui de la Cotroceni a creat o fantasma ca mi s-ar prescrie mie dosarele in decembrie 2014", a declarat Voiculescu intr-o conferinta de presa la sediul GRIVCO.

Dan Voiculescu a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca prin declaratiile sale privid termenul de prescriptie in dosarul ICA incalca legea. Presedintele fondator al PC a precizat ca a redactat o scrisoare pe care o va trimite vineri catre ambasadorii acreditati la Bucuresti, cancelariile occidentale, Comisia Europeana, Consiliul Europei si organizatiilor internationale care monitorizeaza justitia in care si-a prezentat punctul de vedere si in urma careia, sustine Voiculescu, ar urma sa se aplice o sanctiune prin care sa o oblige pe Kovesi sa se retraga din magistratura.

"Procurorul Kovesi isi permite din inalta ei functie sa incalce legea, si ma refer la legea 303/2004 care interzice absolut magistratilor sa-si exprime public opinia cu privire la procese aflate in curs de desfasurare. Am facut o scrisoare care va pleca maine (vineri - n.red.) in atentia ambasadorilor acreditati la Bucuresti, in atentia cancelariilor occidentale, a Comisiei Europene si a Consiliului Europei, a organizatiilor internationale care monitorizeaza justitia in care, practic, trebuie sa clarificam cum un procuror-sef poate sa faca atatea greseli la rand. In mod normal, m-am uitat pe lege, ar trebui sa se aplice o sanctiune care ar duce automat la obligarea doamnei Kovesi sa se retraga din magistratura", a incheiat Voiculescu.

El a adaugat ca dosarele sale nu se vor prescrie pentru ca nu vrea acest lucru si a mai spus ca trebuie ca judecatorii sa hotarasca daca este sau nu vinovat.

"Sunt doua acuzatii in dosar, prima a fost prescrisa inca de anul trecut sau inca de acum doi ani. In 2013 eu am facut o cerere la Tribunal in care am spus ca nu vreau sa beneficiez de prescriptie, vreau judecata, judecatorul a aprobat, respectiv doamna Constantin Gratiela, a aprobat cererea mea ca sa nu se actioneze pe baza prescriptiei si procesul sa continue. Doamna judecator atunci cand a dat celebra hotarare de condamnare, in motivatie, trece cu vederea acest episod din dosar. Ca atare, a dat o hotarare in care nu a judecat cauza. Prescriptia pentru a doua acuzatie, cum am spus, intervine in 2018 sau 2023", sustine presedintele fondator al PC.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a afirmat marti seara, la televiziunea nationala, ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care "treneaza judecata".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6567 vizualizari

  • -6 (20 voturi)    
    Yeah! (Joi, 12 iunie 2014, 20:02)

    Hohey [utilizator]

    In sfirsit...un varan de onoare in Ro. :)
  • +25 (31 voturi)    
    Cun sa crezi un turnator ???!!! (Joi, 12 iunie 2014, 20:04)

    gica43 [utilizator]

    Sa dea Dumnezeu ca pana in 2023 sa stai la puscarie !
    • -9 (11 voturi)    
      la puscarie cu Basescu (Vineri, 13 iunie 2014, 7:05)

      AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui gica43

      Nu exista nici un temei legal pentru ca Voiculescu sa ajunga la puscarie. La puscarie trebuie sa ajunga de urgenta infractorul Basescu.
      • +5 (7 voturi)    
        trezirea (Vineri, 13 iunie 2014, 10:55)

        getodracul [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

        Daca ai stii tu ce evaziuni fiscale si cate incalcari ale legislatiei muncii s-au facut de-a lungul timpului in Antene ...
        Dar probabil tu ori nu ai avut vreodata contact cu firmele respective, ori esti spalat pe creier de Voiculescu & co.

        Cat despre Basescu, atat timp cat a facut ceva ilegal, atunci sa raspunda in fata legii. Dar chestii de genu: "merita sa ajunga in puscarie" sunt pur texte propagandistice ale unui sistem autocrat.
        In momentul in care faci o astfel de afirmatie, nu mai ai dreptul de a participa la o discutie despre democratie.
    • +4 (4 voturi)    
      da (Vineri, 13 iunie 2014, 12:16)

      DanaSuciu [anonim] i-a raspuns lui gica43

      Sa dea Dmenezeu sa ajunga la puscarie pana la sfarsitul anului.
  • +26 (30 voturi)    
    Aroganta (Joi, 12 iunie 2014, 20:20)

    Snitzelvienez [utilizator]

    cata aroganta si dispret fata de lege si statul roman are acest personaj..am ascultat cu atentie si echipa Antenei 3 prezenta la CNA pt prelungirea licentei, toti au afisat cu nonsalanta acelasi dispret si aroganta fata de lege si fata de Narcisa Iorga membru CNA de altfel singura care a indraznit sa vorbeasca.
  • +19 (23 voturi)    
    60 milioane euro-paguba statului. (Joi, 12 iunie 2014, 21:01)

    Plagarus [utilizator]

    ///
    Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, însă procurorii DNA au declarat apel şi au cerut pedeapsa maximă. "Prin pluralitatea infracţiunilor comise s-a produs o pagubă materială uriaşă bugetului public", au constatat procurorii.
    Mogulul amână acest proces încă din decembrie 2008 De trei ori și-a dat demisia din Parlament pentru a nu ajunge pe mâna magistraților de la Înalta Curte.
  • +11 (15 voturi)    
    Ce minciuni sfruntate arunca (Joi, 12 iunie 2014, 21:09)

    Maniu [utilizator]

    de ce le-o fi frica tuturor de derb...asta?
  • +19 (23 voturi)    
    Expertul Gheorghe Mateut! (Joi, 12 iunie 2014, 21:21)

    EuSiCuMine [utilizator]

    Nu este oare Gheorghe Mateut unul din expertii (ceilalti sunt necunoscuti pana astazi) tocmiti de Ponta si care au decretat ca acesta nu a plagiat. Cam atat valoareaza vorbele acestui guster!
  • +15 (17 voturi)    
    Colon iritat (Joi, 12 iunie 2014, 21:52)

    sake31 [utilizator]

    nu te mai screme varane, ca oricum ai deja pampersii plini!
  • +10 (14 voturi)    
    Va veni si randul lui (Joi, 12 iunie 2014, 22:20)

    codo [utilizator]

    Dom profesor condamnatul isi permite sa organizeze conferinte de presa si depese internationale doar doar i se vor transforma visele in realitate: retragerea lui Kovesi din magistratura. De ce nu si scuze daca tot suntem in faza delirului? Si cum dosarul s-ar prescrie in 2023, normal ar fi ca procesul lui sa se termine prin 2022 cand va fi crapat el de moarte buna.
  • +4 (6 voturi)    
    Porcul dracu (Vineri, 13 iunie 2014, 8:16)

    ploiesteanu [utilizator]

    mai si vorbeste. In alta ordine de idei, spurcaciunea PSD-ista a dat semnalul de unificare cu DD. Acest Diaconescu este cea mai mare scursura sociala, imoral, bandit, santajist, invata tinerii cum sa faca pornografie pe internet ca sa faca bani, nu exista om mai josnic in politica romaneasca. Ei bine, pe el l-a ales Ponta ca partener de guvernare !
    • 0 (0 voturi)    
      Da, nevertebrata cu corpul moale, lunguiet (Vineri, 13 iunie 2014, 17:30)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

      ...am cautat definitia din dex ca sa nu-i spun pe sleau cuvantul care I se potriveste, care-l descrie perfect. Cele mai josnice personaje se bucura de popularitate, asta a facut ceausismul din poporul roman!
  • 0 (4 voturi)    
    Varanul hot... (Vineri, 13 iunie 2014, 8:24)

    mopsu [utilizator]

    Nu-l ia uciga-l toaca odata ?
  • -7 (9 voturi)    
    Asa desteapta e Kovesi (Vineri, 13 iunie 2014, 8:37)

    xrogo [utilizator]

    ca nu stie citi codurile penale,trebuie sa i le traduca cineva,si asta cica e sefa peste procurori,o fosta bachetbalista parasutata la Bucuresti sa "aplice" masurile altei habarniste,Macovei.
    Bine ca iese la TV sa dea ea indicatii procurorilor si sa ceara rapiditate judecatorilor,pai daca asta face in direct,va dati seama ce presiuni face cand nu este filmata!!!
  • +6 (8 voturi)    
    Mincinos (Vineri, 13 iunie 2014, 9:32)

    Gipsi [utilizator]

    Cat de mincinos poate fi acest penal, uciga-l-ar crucea, Scaraotchi.
    Pentru faptele pt care este el condamnat prescriptia intervine dupa 10 ani.

    Daca nici procurorul sef al DNA nu mai cunoaste legile.

    Nici macar nu exista in lege vreo varianta cu termen de 20 de ani ca sa ajunga la 2023!!
    Sunt 15, 10, 5, 3 ani - fiecare in functie de durata pedepsei prevazuta pt diverse fapte.
    Fapta lui e cu 5-10 ani - prescriptie 10 ani. Punct.
    Ordinar infect! Ciuma bubonica a acestei tari!
  • +4 (8 voturi)    
    Dane, du-te frate (Vineri, 13 iunie 2014, 9:42)

    Matrafirefox [utilizator]

    la parnaie si stai acolo. O sa fii printre securisti deci o sa te simti ca acasa.
  • -4 (4 voturi)    
    . (Vineri, 13 iunie 2014, 11:01)

    DeLove [anonim]

    E foarte bine ca Voiculescu a clarificat asta cu prescrierea, romanii deja credeau prostiile pe care le-a spus kovesi.
  • +3 (5 voturi)    
    Huo ! (Vineri, 13 iunie 2014, 12:15)

    DanaSuciu [anonim]

    Pai daca e sa asteptam pana nul viitor s-ar putea ca, in urma algerilor prezidentiale sa existe o alta abordare la nivel de Presedinte si respectiv guven, care sa "dea indicatii" ca dosarul sa fie "rezolvat" favorabil inculpatului. De aceea treneaza toata poveste. Vrea sa scape basma curata la modul oficial. Nu stie ca poate fi judecat la nivel international. Sa speram ca, daca nu se face curat la nivel national (in tara), se va face curat la nivel european !
    • 0 (0 voturi)    
      Dosarele nu se rezolva pe "indicatii" (Vineri, 13 iunie 2014, 17:31)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui DanaSuciu

      asa ca nu stiu, bagati o mica dezinformare?
  • -5 (5 voturi)    
    !!! (Vineri, 13 iunie 2014, 14:14)

    Raluca.H [utilizator]

    Kovesi ar trebuii sancționată pentru aceste ieșiri în decor, nu este normal ca un procuror-șef sa facă asemenea declarații și sa scape basma curata!
    • +2 (2 voturi)    
      Scara...tchi citeste (Vineri, 13 iunie 2014, 17:32)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Raluca.H

      postarile dvs.?
  • +1 (1 vot)    
    Don' Profesor (Vineri, 13 iunie 2014, 20:06)

    tddrg [utilizator]

    Don' Profesor Voiculescu tremura si-n toiul verii...
    Pentru mine este o problema fundamentala a Romaniei cum va fi tratat acest caz.
    Pe de o parte daca Voiculescu va fi condamnat (doar exista o decizie in acest sens, nu-i asa ?) mai exista o speranta de normalitate in aceasta tara... iar noi restul putem spera la libertate...
    Daca Voiculescu va fi lasat liber sau va beneficia de prescriptie, suntem condamnati noi la a ramane un stat mafiot.
    N-am nimic personal cu amaratul asta de Voiculescu (vai si amar de el, cred ca nu mai doarme noptile). Chiar il compatimesc, cu toti banii lui: securist dovedit, corupt pe cale de a fi dovedit. Pentru el expresia "sarac dar cinstit" este departe ca planeta Marte...
    Daca va fi condamnat si viitorul presedinte il va gratia, ma credeti ca nu-mi pasa? N-are decat sa duca acel presedinte crucea... Stiti deja, cine ar putea fi acel presedinte atat de inconstient...
    Ce mai poate spera Voiculescu? Doar nu sa-si incheie cariera in studiourile Antena 3 de la Rahova?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by