Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, inculpat de DNA in dosarul privind santajarea lui Mircea Basescu

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 12 iunie 2014, 16:44 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii a 3 infractiuni de santaj, fata de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, in acelasi dosar in care Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondialul, este acuzat de acuzat de santajarea omului de afaceri Mircea Basescu. Florin Anghel se afla in acest moment in Penitenciarul Colibasi unde ispaseste o pedeapsa de 5 ani si 3 luni intr-o alta cauza.

Potrivit DNA, in data de 31 mai 2014 "in cadrul unei discutii telefonice purtate din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata in prezenta cauza, astfel incat inculpatul Constantin Marius sa fie pus in libertate, prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Inculpatul Anghel Florin a amenintat ca, in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in savarsirea unor infractiuni de coruptie."

Anterior, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel "a exercitat amenintari asupra aceleiasi persoane vatamate", cerand suma de 280.000 de euro pentru a nu face publice informatiile, iar in data de 26 martie 2014, fiul lui Bercea Mondial "a exercitat amenintari asupra unei alte persoane vatamate, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea sa", se mai arata in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Judecatorii Tribunalului Constanta au decis, vineri, la solicitarea procurorilor DNA, arestarea preventiva pentru 30 de zile a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, acuzat de santajarea omului de afaceri Mircea Basescu.

Fiica si ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetati de procurorii DNA Constanta dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce-l santajau pe Mircea Basescu, amenintandu-l cu darea in vileag a unor pretinse fapte de coruptie, daca nu le va da suma de 280.000 de euro.

Pe 20 mai 2014, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat definitiv de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 5 ani si 3 luni inchisoare in dosarul in care tatal sau, Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv la 8 ani si 9 luni inchisoare pentru omor calificat, dupa ce in 2011 si-a injunghiat unul dintre nepoti.
  • Comunicatul integral al DNA
In completarea comunicatului nr. 690 din 30 mai 2014, referitor la inculpatul Constantin Marius, aflat in acest moment in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj, in stare de recidiva, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii a 3 infractiuni de santaj fata de ANGHEL FLORIN, aflat in penitenciar, in executarea unei pedepse dispusa intr-o alta cauza.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 31.05.2014, in cadrul unei discutii telefonice purtate din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata in prezenta cauza, astfel incat inculpatul Constantin Marius sa fie pus in libertate, prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Inculpatul Anghel Florin a amenintat ca, in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Anterior, la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat amenintari asupra aceleiasi persoane vatamate, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro.

La data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin a exercitat amenintari asupra unei alte persoane vatamate, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea sa.

Inculpatului Anghel Florin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1238 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by