Kovesi: Faptele pentru care este acuzat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 iunie 2014, 19:53 Dosare Anticoruptie


Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a afirmat marti seara, la televiziunea nationala, ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care "treneaza judecata".

Invitata la TVR 1, Kovesi a fost intrebata cand se vor prescrie faptele de care este acuzat Voiculescu, iar aceasta a precizat ca este vorba de luna decembrie.

"Un dosar care a fost pe rolul instantelor mai mult de sase ani e important sa se solutioneze printr-o hotarare (...) nu sa stam sa asteptam sa intervina prescriptia", deoarece in caz contrar "putem deveni suspiciosi cu privire la cei care treneaza judecarea", a adaugat procurorul general.

Ea a precizat ca DNA nu si-a desfasurat activitatea in functie de campania electorala pentru europarlamentare, in conditiile in care "nu putem spune unei persoane nu lua astazi mita, ca e campanie electorala".

"O apreciere ca in campanie electorala nu facem dosare nu e corecta", a precizat ea.

Laura Codruta Kovesi a criticat din nou faptul ca Ministerul Finantelor nu este eficient in recuperarea bunurilor confiscate de instantele de judecata.

Astfel, doar in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii in valoare de 300 de milioane de euro, iar "daca s-ar fi confiscat toate bunurile si valorile disponibilizate ar fi insemnat in plus de un sfert din bugetul ministerului Sanatatii".

Ea s-a declarat nedumerita de faptul ca persoanele condamnate continua sa isi foloseasca locuinte sau bunuri pentru care exista decizie de confiscare deoarece "nimeni nu trece la disponibilizarea acestora".

Pana in prezent, "doar 5% din deciziile de condamnare sunt executate din punct de vedere al recuperarii prejudiciului", a precizat Kovesi, mentionand ca a atras atentia instutiilor abilitate asupra acestui aspect.

Despre cazul Marian Oprisan, Kovesi a acuzat "un termen nerezonabil in care nu s-a dat nici macar o solutie pe fond", in conditiile in care in cei patru ani scursi au existat termene si de pana la 105 zile si au fost audiati doar 70 de martori, intr-un dosar care nu este "foarte complex".

In ceea ce priveste cazul fostului ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, "ancheta e oprita" iar DNA nu mai poate face nimic decat daca "apar fapte noi sau situatii noi".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6819 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    Constitutia Romaniei, (Marţi, 10 iunie 2014, 20:25)

    romania_curata [utilizator]

    se dovedeste a fi Constitutia prostilor ( oamenilor cinstiti, cu bun simt si NElipitori de afise ) din Romania, intrucat ''desteptii'' Romaniei in frunte cu DOTTORE, felix, parlamentarii penali, ministrii penali, sefii consiliiilor judetene penali, acolitii lor, acolitii acolitilor lor isi bat joc ATAT de noi, de legile acestei tari, cat si de legile bunului simt!
  • +18 (18 voturi)    
    jeguri. (Marţi, 10 iunie 2014, 20:52)

    /./ [utilizator]

    De ce tb ca o fapta sa se poata prescrie??Oare cat mai suporta populatia asta nenorocitii astia de politicieni si aici ma refer la toti??Astea sunt legi facute pt ei sa poata sa fure in liniste.
  • -8 (16 voturi)    
    ce mai conteaza? (Marţi, 10 iunie 2014, 20:53)

    zaboo [utilizator]

    Udrea sa plece, restul e bine si frumos in tara asta
  • +14 (18 voturi)    
    Societatea civila este in fierbere! (Marţi, 10 iunie 2014, 21:01)

    hotnewsfil [utilizator]

    Mateut, avocatul lui Felix a anuntat la un post de televiziune ca, in 01 Iulie 2014, tribunalul Curtii de Apel Bucuresti va decide o noua amanare a termenului de judecata a dosarului Felix, deoarece presedintele completului de judecata care judeca dosarul 'Turnatorului- borfas' considera ca alcatuirea completului respectiv, nu s-a facut aleatoriu.
    Imediat dupa aparitia acestui anunt, societatea civila a luat foc. Circula instantaneu, prin facebook si tweeter, apleluri catre populatie sa participe, sambata, ora 17.00, la un meeting de revolta, in fata tribunalului Curtii de Apel Bucuresti.
    Sunt invitati participanti din intreaga tara. Se recomanda ca acestia sa trige un HUOOO!, fara incetare.
    In apel se mentioneaza ca acest HUOOO! este adresat nu numai tribunalului in cauza, ci intregii justitii romanesti.
    Cei care organizeaza aceasta manifestatie pierd din vedere ca judecatorii sunt inamovibili, ca decizia loe este definitiva, ca ei pot amana un proces chiar si ani de zile, pana la prescrierea unui caz, daca asa considera ei ca este "corect".
    Judecatorii afectati de respectiva "dezordine" ii vor trage la raspundere pe cei care invita la o asemenea revolta populara.
    • +4 (4 voturi)    
      iese mult abur de la fierberea asta (Marţi, 10 iunie 2014, 22:26)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      si nimic altceva... o sa se revolte 150 de naivi cel mult si hotul de Voiculescu ne va da cu tifla la toti... da' ramane alde Tapalaga fericit ca el are ce scrie 10 ani de-acu': de Udrea
  • +2 (2 voturi)    
    se pare că în Decembrie moare Turnătorul Șef (Marţi, 10 iunie 2014, 22:05)

    visio [utilizator]

    nu e bai, averea îi va fi confiscată...pentru recuperarea integrală a prejudiciului...oamenii corecți merg la servici, infractorii merg la pușcărie...e simplă treaba; oricum trebuia reformat sistemul penitenciarelor: vrei mâncare? muncești pentru ea, însă nu orice muncă; de ce să plătim firmele lui Prigoană când turnătorul poate să măture? e simplă treaba...alocăm prea mulți bani pe infractori, și prea puțini pe cei care au nevoie urgentă de aceste resurse financiare....
  • +5 (5 voturi)    
    Are Romania sistem juridic ?....... NU !!!!!!!!!! (Marţi, 10 iunie 2014, 22:19)

    linarel [utilizator]

    daca cea ce se intimpla in acest caz ca si in multe altele se numeste JUSTITIE atunci insemana ca nu traim intr-o tara normala. Sistemul juridic e bolnav de cancer in metastaza.

    Toti cei care s-au perindat pe la min justitiei s-au batut cu pumnul in piept ca fac reforma, n-au facut nimic . INCOMPETENTI CU TOTII .
    Ce au facut se numeste bascalie .

    In cazul de fata conducerea Curtii de Apel sau a TB si judecatorii ce judeca acest caz sint in CULPA - in cazul lor e infractiune cunoscind legea - daca nu stabilesc " cine judeca acest dosar " si daca acest dosar nu se judeca .
    Legea va obliga la CELERITATE in rezolvarea cauzelor iar completul de judecata ESTE OBLIGAT sa nu permita tergiversarea cauzei .

    Deci d-nilor/d-nelor Judecatori ori judecati dosarul ori plecati.
  • +3 (3 voturi)    
    da, e greu... (Marţi, 10 iunie 2014, 22:32)

    gussy [utilizator]

    Sa lupti cu un dinozaur. Dar... faptele prin care a influentat justia pentru a scapa nu cred ca se prescriu si presupun ca sunt penale. Iar pentru banii furati sper ca se poate demara un proces civil. Merita sa-l dovediti, sa devina un exemplu.
  • +4 (4 voturi)    
    Societate corupta (Marţi, 10 iunie 2014, 22:45)

    vasile-roaita [utilizator]

    Pina in maduva oaselor. Infractorii care au furat miliarde care au putere si bani ori scapa de pedeapsa ori li se dau pedepse mici si cu suspendare de multe ori. Iar unul care a furat o gaina de foame primeste 5 ani de inchisoare. Halal justitie avem in Romania. Marea majoritate a magistratilor sint milionari in euro.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by