Doi consilieri superiori de la Finante Constanta, retinuti pentru luare de mita

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 4 iunie 2014, 17:24 Dosare Anticoruptie


Doi consilieri superiori de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta au fost retinuti miercuri pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita. Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Marius Valeriu Toropu si a Alexandrei Bolchis dupa ce acestia  i-ar fi pretins denuntatorului un procent de 10% din suma totala la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 lei, cu titlu de mita.

Atata Marius Valeriu Toropu cat si Alexandrei Bolchis sunt consilieri superiori in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta - Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt, precizeaza DNA :

* In cursul lunii martie 2014, la efectuarea inspectiei fiscale partiale la o persoana fizica (denuntator in cauza), prilejuita de cererea formulata de aceasta de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru perioada 01.03.2012 - 31.01.2014, inculpatii Marius Valeriu Toropu si Alexandra Bolchis i-au pretins denuntatorului un procent de 10% din suma totala la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 lei cu titlu de mita, in scopul de a-si indeplini indatoririle de serviciu si anume pentru a efectua respectivul control si a facilita, astfel, obtinerea, de catre denuntator, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adaugata (313.000 lei). Fara aceasta verificare, finalizata cu Raportul de inspectie fiscala din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuata.

* Denuntatorul a acceptat propunerea formulata de inculpatii Toropu Marius Valeriu si Bolchis Alexandra si, la indicatia inculpatului Toropu Marius Valeriu, i-a remis acestuia suma pretinsa, in doua transe, ambele platite in cursul lunii martie 2014, prima in valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua in valoare de 16.300 lei.

Marius Valeriu Toropu cat si Alexandrei Bolchis  urmeaza a fi prezentati joi cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Constanta.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1254 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    stirea este... (Miercuri, 4 iunie 2014, 18:59)

    Johanis [utilizator]

    Ca au fost prinsi cand luau mita. Ca se cere procent din orice nu mai e demult o stire.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by