DNA: Seful Politiei din Pantelimon, urmarit penal dupa ce i-a furat ceasul de mana unui denuntator

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 2 iunie 2014, 16:13 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Alexandru-Adrian Sovar, seful Politiei Orasului Pantelimon din judetul Ilfov, cercetat pentru luare de mita, furt calificat si dare de mita. Potrivit procurorilor anti-coruptie, seful Politiei Pantelimon a primit mita, in iulie 2013, 600 de dolari de la o persoana cercetata penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice, pentru a o ajuta sa obtina o solutie favorabila in dosarul penal. Procurorii DNA mai arata ca, pe 14 mai 2014, Sovar Alexandru-Adrian, in timpul unui dialog inregistrat ambiental in cauza, a luat ceasul de mana detinut de denuntator si a refuzat sa-l restituie.

De ce este urmarit penal Alexandru-Adrian Sovar (comunicatul DNA):


In Ordonanta de dispunere a controlului judiciar se mentioneaza ca exista date si aspecte care contureaza suspiciunea rezonabila, potrivit careia, inculpatul Sovar Alexandru-Adrian a primit, in luna iulie 2013, suma de 600 de dolari USD de la o persoana care era cercetata penal pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice. Banii au fost primiti pentru ca, din prisma atributiilor de sef al Politiei Orasului Pantelimon, sa ajute persoana respectiva sa obtina o solutie favorabila in acel dosar penal.

Ulterior, in aceeasi luna, inculpatul Sovar Alexandru-Adrian, in sediul Politiei orasului Pantelimon, jud. Ilfov, i-a dat 300 de dolari USD, unui subofiter de politie aflat in subordinea sa, astfel incat sa o ajute pe persoana mentionata in dosarul penal in care era cercetata pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influenta bauturilor alcoolice.

La data de 14 mai 2014, Sovar Alexandru-Adrian, in timpul unui dialog inregistrat ambiental in cauza, a luat ceasul de mana detinut de denuntator si a refuzat sa-l restituie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3747 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Eu cred... (Luni, 2 iunie 2014, 17:13)

    omega [utilizator]

    ca i-a luat reportofonul.
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 2 iunie 2014, 17:31)

    [anonim]

    • +3 (3 voturi)    
      unde ai trait? (Luni, 2 iunie 2014, 17:51)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui

      hotia este in sange..unii dau ca sa primeasca, altii iau ca sa daruiasca pt ca in final tot sa primeasca ..
  • +4 (4 voturi)    
    siguranta si incredere (Luni, 2 iunie 2014, 17:35)

    un oarecare [utilizator]

    trist ....
  • +1 (1 vot)    
    Pantelimon? (Luni, 2 iunie 2014, 22:42)

    John M. [utilizator]

    Aia nu e o mahala? Lasati-i sa-si rezolve singuri problemele, pentru care dati-le arme automate si munitie la discretie.
  • 0 (0 voturi)    
    pentru cine mai avea dubii... (Marţi, 3 iunie 2014, 8:09)

    catelu [utilizator]

    Politia (fosta Militia) este cea mai mare retea de crima organizata din rromania.
    Institutia e atat de putreda incat singura solutie este desfiintarea totala si infiintarea unei alte structuri de la zero, cum au facut in Bulgaria si Ucraina.
  • 0 (0 voturi)    
    Interesant (Marţi, 3 iunie 2014, 9:33)

    hatru [utilizator]

    Ne plangem degeaba. In tara noastra nu poti sa te plictisesti si asta e mai important decat orice.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by