Ginerele lui Bercea Mondial, arestat preventiv in cazul privind santajarea lui Mircea Basescu

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 30 mai 2014, 19:56 Dosare Anticoruptie


Judecatorii Tribunalului Constanta au decis, vineri, la solicitarea procurorilor DNA, arestarea preventiva pentru 30 de zile a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, acuzat de santajarea omului de afaceri Mircea Basescu, fratele sefului statului, informeaza Agerpres.

In sala Tribunalului, la scurt dupa intrunirea completului de judecata, Marius Constantin a spus ca nu se simte bine, un echipaj al ambulantei acordandu-i ingrijirile necesare, fara sa fi fost nevoie de transportarea acestuia la spital.

Fiica si ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetati de procurorii DNA Constanta dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce-l santajau pe Mircea Basescu, amenintandu-l cu darea in vileag a unor pretinse fapte de coruptie, daca nu le va da suma de 280.000 de euro.

Potrivit avocatului lui Mircea Basescu, Adrian Gheorghita, flagrantul a fost realizat de procurorii anticoruptie la biroul firmei clientului sau din Portul Agigea.

Mircea Basescu a mentionat ca nu poate face declaratii pentru ca nu doreste sa perturbe ancheta DNA.

Sotia acestuia, Doina Basescu, a afirmat ca, in pofida situatiei aparute, nu ii pare rau ca au botezat-o, in 2010, pe nepoata lui Bercea Mondial.

Reprezentantii DNA-Serviciul teritorial Constanta au informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, ca au dispus retinerea pentru 24 ore, pana in noaptea de vineri spre sambata - ora 23.55, a lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva. In acest caz mai sunt cercetati pentru santaj Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, si un minor in varsta de 17 ani, impotriva acestora fiind luata masura controlului judiciar.

"In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass- media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro", se precizeaza in comunicatul DNA.

Constantin Marius a primit, joi, impreuna cu celelalte doua persoane, 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii realizand flagrantul, mai precizeaza sursa citata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2415 vizualizari

  • +13 (17 voturi)    
    caz încurcat (Vineri, 30 mai 2014, 20:20)

    Mazeta [utilizator]

    Nu e clar cine are dreptate, Mircea sau Izaura. Trebuie întrunit staborul.
    • +2 (4 voturi)    
      Mircea Basescu=Trafic Influenta=2-10 ani puscarie! (Sâmbătă, 31 mai 2014, 7:19)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Mircea Basescu, care a luat bani (600 mii Euro) de la Bercea Mondial pentru a influenta justitia astfel incit interlopul respectiv sa scape de inchisoare, se face vinovat de Trafic de Influenta, pedepsit cu inchisoare de la 2 la 10 ani.

      "Art. 257
      Traficul de influenţă
      Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani."
  • +10 (12 voturi)    
    Daca te faci cumatru cu tiganii (Vineri, 30 mai 2014, 22:15)

    abel [utilizator]

    Asta e... Nu mai bine se facea nas de copil roman sau romanii sunt prea saraci?
  • +8 (8 voturi)    
    cand te bagi in rahat (Vineri, 30 mai 2014, 22:45)

    spectator47 [utilizator]

    te mananca porcii !!!
    • +1 (17 voturi)    
      bine zici (Vineri, 30 mai 2014, 23:15)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui spectator47

      Când te bagi în troacă te mănâncă porcii. Familia Anghel n-ar fi trebuit să se amestece cu clanul Băseștilor.
  • +10 (14 voturi)    
    Totusi daca il santaja inseaman ca avea cu ce nu? (Vineri, 30 mai 2014, 23:16)

    alex4321 [utilizator]

    Totusi daca il santaja inseamna
    ca aveau cu ce, nu?


    Intrebare pentru HotNews: Cu ce il santajau?
    • +1 (5 voturi)    
      cica inregistrari ..ceva .. (Sâmbătă, 31 mai 2014, 9:07)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

      rezolva dna ... :)
    • 0 (0 voturi)    
      Eh... (Duminică, 1 iunie 2014, 16:00)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

      Hotnewz is mai interesat de cum a fost Antonescu interimar si nu mai e decat de familia mafiota Basescu care ne conduce de 10 ani tara ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by