Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc: Sub nicio forma nu este moral ca judecatorii acuzati de coruptie sa se pensioneze

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 29 mai 2014, 13:26 Dosare Anticoruptie


Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi ca nu este "sub nicio forma moral" ca un judecator arestat pentru coruptie sa solicite pensionarea din magistratura, aratand ca, la inceputul acestui an, a promovat un proiect de act normativ privind retragerea pensiilor de serviciu pentru magistratii corupti, relateaza Agerpres.

"Ministerul Justitiei a promovat la inceputul anului un proiect de act normativ privind retragerea pensiilor de serviciu pentru magistratii corupti. Evident ca acest lucru nu este sub nicio forma moral sa se intample. De aceea, o sa am discutii in continuare in Parlament pentru a urgenta acest proiect de lege aprobat de Ministerul Justitiei. Pana nu avem modificat cadrul legal, aplicam cadrul legal existent. Putem discuta despre o retragere a pensiei dupa aprobarea proiectului de lege in Parlament si sper sa se intample acest lucru cat mai curand posibil. Ideea noastra a fost in primul rand de preventie. Acest proiect de lege poate fi o forma de preventie. Evident ca el nu va putea sa impiedice anumite persoane sa savarseasca fapte de coruptie, dar cu siguranta le va face sa se gandeasca de doua ori atunci cand vor incalca legea", a declarat Robert Cazanciuc la Parlament, intrebat de jurnalisti cum comenteaza solicitarea judecatorului Stan Mustata, trimis in judecata pentru coruptie, ca CSM sa-i aprobe pensionarea din magistratura.

Si presedintele CSM, Adrian Bordea, a sustinut ca nu este normal ca un judecator arestat pentru coruptie sa se pensioneze.

"Noi asteptam ca Parlamentul, ca legislativul, sa se pronunte asupra initiativei legislative pe care, impreuna cu Ministerul Justitiei, am inaintat-o. Speram ca va fi maturitate si acolo si lucrurile vor capata dimensiunea pe care o dorim cu totii", a spus Bordea.

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, trimis recent in judecata pentru coruptie, el aflandu-se in arest preventiv, a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii cerere de pensionare.

Legea actuala permite magistratilor sa beneficieze de pensie de serviciu, chiar daca sunt urmariti penal, arestati sau trimisi in judecata pentru coruptie






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1189 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Ipocrizie cat casa! (Joi, 29 mai 2014, 13:45)

    Cataleya [utilizator]

    PSD-istii ataca pe doua fronturi.
    Una alba - una neagra!
    Pe de o parte, Procurorul general Nitu face pe dr..un patru ca Voiculescu sa poata fi judecat dupa un cod penal fantomatic, adica judecatorii sa aiba dreptul sa aplice , la discretie si la gramada, legile cele mai favorabile infractorului, din ambele Coduri Penale, iar pe de alta parte
    vine Cazanciuc si face pe ingrijoratul ca judecatorii corupti pot sa se pensioneze cu pensie plina, cu sporuri cu tot. Dar legea care ar fi putut interzice, de mult, astfel de anomalii, sta bine merci incuiata intr-un sertar PSD-ist.
    E dezastru ce se intampla in Romania la ora actuala.
  • +5 (5 voturi)    
    este moral? (Joi, 29 mai 2014, 14:38)

    tiana [utilizator]

    Este moral ca legea care taie pensiile speciale pentru magistratii corupti sa nu fie adoptată? Să zacă în parlament pentru că PSD-ul, nu ştiu, n-are timp, n-are motivare... să o adopte?
    • +3 (3 voturi)    
      Exact la aia m-am gandit cand am citit titlul (Joi, 29 mai 2014, 16:14)

      Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui tiana

      Si cand te gandesti cata suferinta or fi provocat coruptii aia atator nevinovati!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by