UPDATE DNA: Un manager de la OMV Petrom si un expert imobiliar, retinuti pentru luare de mita

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 28 mai 2014, 13:25 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din cadrul Serviciului teritorial Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Nicolae Gavrilescu, manager sector in cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom, si a expertului imobiliar Ana Petre. Cei doi sunt acuzati de catre procurori ca au pretins unui denuntator o mita de 10.000 de euro pentru a-i aproba vanzarea-cumpararea la pret avantajos a unor imobile apartinand Petrom.

In ordonanta de retinere se arata ca in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada octombrie 2013 - mai 2014, inculpatii Petre Ana si Gavrilescu Nicolae, i-au pretins, in mod direct, unui denuntator suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vanzarea - cumpararea, la un pret avantajos pentru denuntator, a unor imobile apartinand S.C. PETROM S.A., inculpatii fiind angajatii acestei societati, anunta DNA intr-un comunicat.

"In ordonanta de retinere se arata ca in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada octombrie 2013 - mai 2014, inculpatii Petre Ana si Gavrilescu Nicolae, i-au pretins, in mod direct, unui denuntator suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vanzarea - cumpararea, la un pret avantajos pentru denuntator, a unor imobile apartinand S.C. PETROM S.A., inculpatii fiind angajatii acestei societati.

De asemenea, cu prilejul celor doua intalniri avute la doua restaurante din mun. Galati, cand a fost pretinsa suma de 10.000 de euro, denuntatorul a platit contravaloarea notei de plata pentru Gavrilescu Nicolae si Petre Ana.
Ulterior, la data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a si primit de la denuntator suma de 45.000, cu titlu de mita, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante", se arata intr-un comunicat al DNA.

"Concret, in cauza se retine ca, la sfarsitul anului 2013, societatea comerciala administrata de denuntator si-a manifestat intentia de a cumpara mai multe imobile apartinand S.C. PETROM S.A., punct de lucru in comuna Slobozia - Conachi, jud. Galati, sens in care a luat legatura cu Petre Ana, persoana de contact din partea S.C. PETROM S.A. pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denuntatorului ca ii poate aproba vanzarea imobilelor la pretul de 20.000 de euro, pret oferit de catre acesta si situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, intrucat ea este persoana care inainteaza documentatia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. si intocmeste referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. il vor semna, sugerand ca este necesara si cointeresarea directorului de zona, Gavrilescu Nicolae.. Ulterior, in cadrul unei intalniri pe care denuntatorul a avut-o atat cu Petre Ana, cat si cu Gavrilescu Nicolae intr-un restaurant din mun. Galati, cei doi i-au pretins acestuia, in mod direct, suma de 10.000 de euro, pe care acesta sa-i remita inainte de inceperea intocmirii documentatiei pentru vanzarea - cumpararea imobilelor.

La data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a primit de la denuntator suma de 45.000, cu titlu de mita, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatilor Gavrilescu Nicolae Si Petre Ana li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala de inculpati si acuzatiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedura penala.

La data de 27 si 28 mai 2014, inculpatii GAVRILESCU NICOLAE si PETRE ANA au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati, la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", se mai arata in comunicatul DNA.

  • UPDATE OMV Petrom precizeaza printr-un comunicat ca a colaborat cu organele de urmarire penala. "Avem cunostinta de cercetarea penala aflata in curs privind infractiunea de luare de mita de care sunt suspectati doi salariati, respectiv un sef de sector din cadrul zonei Moldova Sud si un responsabil vanzari active secundare. Ancheta vizeaza o potentiala vanzare catre o alta societate comerciala a unui imobil dezafectat apartinand companiei (fosta cantina) din localitatea Slobozia-Conachi, judetul Galati. Compania a colaborat cu organele de urmarire penala si va continua sa furnizeze orice informatii si date solicitate in vederea descoperirii faptelor ce constituie infractiuni si a aflarii adevarului, fiind in interesul companiei ca aceste fapte sa fie investigate. OMV Petrom este o companie responsabilă, care promovează standarde ridicate atât în ceea ce priveşte principiile de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte procedurile de lucru şi care nu tolerează infracţiunile", precizeaza OMV Petrom.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.5292 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by