Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu, in arest la domiciliu

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 28 mai 2014, 10:58 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu, judecate pentru luare de mita in vederea pronuntarii unor solutii favorabile.

Instanta suprema a admis astfel contestatiile celor doua judecatoare formulate impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a decis ca ele sa fie in continuare cercetate in stare de arest, relateaza Mediafax.

ICCJ a inlocuit masura arestului cu arestul la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, intre 27 mai si 25 iunie.

Totodata prin aceeasi sentinta va fi arestat la domiciliu si avocatul Daniel Petre, judecat in acelasi dosar.

Decizia instantei supreme este definitiva, Viorica Dinu, Antonela Costache si Daniel Petre fiind scosi din arest si dusi la locuintele lor.

***

Viorica Dinu si Antonela Costache au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), impreuna cu alte 21 de persoane, in 5 iulie 2013.

Antonela Anemary Costache, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, in prezent suspendata din functie, a fost trimisa in judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiunea de trafic de influenta si alte trei infractiuni informatice.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, este judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nutu in perioada 8 martie 2011 - 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Alaturi de acestia sunt judecati Sorin Vasilescu si Iulia Neamtu, grefieri la Tribunalul Bucuresti, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dancuta, Nicolae Petrisor, fost Duduianu, zis "Cristofor", Stefan Minca, zis "Rosovelt", Laurentiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragos Pandele si Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrica Bagoli si Dragos Dumitrescu.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

Marian Staicu este acuzat ca, in perioada august 2012 - februarie 2013, prin incercari repetate de corupere a magistratilor, a urmarit sa obtina la Tribunalul Bucuresti o solutie definitiva de punere in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, judecat in stare de arest preventiv pentru infractiuni asimilate coruptiei.

La 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Sectia II-a penala a Tribunalului Bucuresti, la completul din care faceau parte judecatoarele Dinu si Costache. Procurorii sutin ca repartizarea a fost efectuata fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci presedinte al Sectiei Sectiei a II-a penale, care a introdus si a modificat in sistemul ECRIS date informatice (complexitate si parametri de timp), "fara drept (cu depasirea limitelor autorizarii), astfel incat caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea in acest fel eligibil".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1954 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pentru hoate muma pentru romani ciuma ?? (Miercuri, 28 mai 2014, 18:24)

    andreesanu [utilizator]

    Justitia se imparte pentru unii muma ,iar pentru romanul de rind ciuma !!!
    Ce-i cu regimul prioritar pentru doua individe care au batjocorit justitia ???.
    De ce nu se considera culpa si ofensa adusa justitiei prin comiterea de infractiuni cu premeditare ???.
    Ce pazeste CSM ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by