Surse judiciare: Dosarul celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti declanseaza un val de autodenunturi la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 23 mai 2014, 15:07 Dosare Anticoruptie


Cazul celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti arestati pentru mita a declansat "un val" de denunturi si autodenunturi la DNA, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Potrivit acestora, in ultimele zile, mai multi practicieni in insolventa si lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de coruptie. Potrivit surselor citate, de la retinerea magistratilor de la Tribunalul Bucuresti acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, procurorii anticoruptie au audiat mai multe persoane, in dosarul celor patru judecatori. Aceleasi surse sustin ca majoritatea celor audiati sunt practicieni in insolventa si lichidatori judiciari si ca unii dintre acestia ar fi denuntat fapte ale celor patru judecatori arestati sau ar fi formulat autodenunturi legate de magistrati.

Unul dintre practicienii in insolventa audiati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, astfel, ca i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistratii arestati.

Sursele citate mai spun ca audierile in acest caz vor continua, fiind "foarte probabil" ca in fata anchetatorilor sa ajunga si alti judecatori de la TB.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Cei patru au atacat decizia la instanta suprema, contestatia fiind judecata vineri.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat joi, intr-un comunicat de presa, ca omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, in dosarul celor patru judecatori. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

Dan Adamescu a fost joi la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile.

Procurorii au facut, miercuri, perchezitii la locuinta omului de afaceri si la firmele detinute de acesta.

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11307 vizualizari

  • +20 (22 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 mai 2014, 15:22)

    [anonim]

  • +24 (32 voturi)    
    denunturi..... (Vineri, 23 mai 2014, 15:32)

    translativus [utilizator]

    .....si autodenunturi !
    Bravo DNA, ANI, SRI....etc !

    Pana la urma, tot frica pazeste bostanaria !
    Ceea ce se intampla acum, cand justitia a inceput sa adune escrocii cei mari, este rezultatul actiunii lui Basescu de a incuraja institutiile statului sa isi faca treaba pentru care au fost infiintate.

    In ce hal de coruptie am fi ajuns daca l-am fi avut presedinte pe infractorul Nastase ?
    Cine vrea sa afle, sa il voteze pe plagiator la presedentie !
    • -1 (3 voturi)    
      Palinca si carnatzi (Sâmbătă, 24 mai 2014, 10:05)

      Dan 1 [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      Justitia ii aduna pe escrocii cei mari in ultimii doi ani de cand Basescu e pe duca. Altfel de ce au stat dosarele ani de zile iar de judecatori nu s-a atins nimeni. Nu , nu e meritul lui Ponta , nici gand, dar sa crezi ca e rezultatul actiunii lui Basescu e prea simplu. Cred ca de abia acum influentza nepotrivita a presedintelui se sterge si justitzia isi face treaba. Vezi coloana de dosare de alaturi: cand s-au deschis si cand s-au inchis si nu te uita la cele pentru palinca si carnatzi!!
      • +1 (1 vot)    
        Serios, shoparliko libera? (Sâmbătă, 24 mai 2014, 15:25)

        Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Dan 1

        Pai nu gargarisea nen'tu Ponta Plagiacke ca astia sunt procurorii basisti? Se aresteaza basistii intre ei? Pe Basescu il votez! Cand s-or aresta si birocratorii bugetofagi, resturi ale aparatcicilor kominternisti... nici atunci nu votez cozile de topor ale Moskovei!!!
  • +17 (19 voturi)    
    Putregaiele si hoiturile asa zisei democratii !! (Vineri, 23 mai 2014, 16:09)

    andreesanu [utilizator]

    Sistemul judiciar romanesc daca nu se curata de putregaie,de hoituri ,de lepra care o conditioneaza ,se v-a autoprbusi .Asistam la primul fenomen de implozie a mafiilor judiciare.
    Cei care mai aveti demnitatea si onoarea nepatata ,voi faceti-va curat pina nu va ia valul si pe voi,aveti taria de a ramine nepatati neminjiti .
  • +2 (2 voturi)    
    in atentia birou presa DNA (Sâmbătă, 24 mai 2014, 13:01)

    open [utilizator]

    rog precizati - FFFF CLAR SI IN CE PRIVESTE PERIOADA EVENTUALA A DETENTIEI - care este diferenta de pedeapsa - luam un exemplu simplu de actualitate: pt 5m cubi de cherestea calitatea intai - pt doua cazuri A. cherestea primita spaga, in mod ocult si descoperit ulterior de DNA si B. daca ma AUTOdenunt si aduc - aceeasi cantitate si calitate de cheresteaua - inapoi in fata la DNA, la momentul autodenuntului, pe paleti, ca sa fie mai usor de manipulat ? Platesc si camionul pe o raza de 100km - se pune. Rog raspuns discret: afishe cu litere de-o schioapa lipite in judecatorii, tribunale si curti de apel IN TOATA TARA.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by