Agentia Nationala de Integritate: 7 alesi locali, declarati incompatibili

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 21 mai 2014, 10:34 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a sapte fosti sau actuali alesi locali (trei primari, un viceprimar, un fost viceprimar si doi consilieri locali), ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati.

Potrivit unui comunicat al ANI citat de Agerpres, Ioan Duminica, primar al comunei Oniceni, judetul Neamt, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 1 iulie 2008, intrucat simultan cu functia de primar a detinut/detine si functiile de administrator - presedinte al SC Consumcoop Luceafarul Societate Cooperativa SRL, membru in Consiliul de Administratie al Scolii cu clasele I-VIII Oniceni, angajat cu contract individual de munca in cadrul SC Consumcoop Luceafarul si SC Casa de Ajutor Reciproc 'Venus' SRL.

Gheorghe Petru Feies, primar al orasului Sebis, judetul Arad, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 17 iunie 2008 - 22 aprilie 2013, intrucat a detinut si functia de administrator al unei societati comerciale.

Ioan Florin Ciul, primar al comunei Bocsig, judetul Arad, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu 4 iunie 2008, deoarece detine si calitatea de reprezentant/membru al unei intreprinderi familiale.

Cristian Nichita, viceprimar al comunei Mihai Bravu, judetul Giurgiu, se afla incompatibilitate incepand cu 16 iulie 2012, intrucat detine si calitatea de reprezentant al primarului in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale 'Dumitru Constantin' Mihai Bravu.

Dumitru Viorel Buda, fost viceprimar al comunei Copacel, judetul Bihor, s-a aflat in incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de viceprimar (27 iunie 2012 - 21 ianuarie 2013), deoarece a fost si administrator al unei societati comerciale.

Maria Coros, consilier local in Consiliul Local al Municipiului Braila, se afla in incompatibilitate incepand cu 19 septembrie 2012, intrucat detine si functia de presedinte al Adunarii Generale a Actionarilor a SC Administratia Pietelor si Targurilor SA Braila.

Otilia Mariana Puiu, consilier local in Consiliul Local al Municipiului Dorohoi, judetul Botosani, s-a aflat in incompatibilitate in perioada 24 iulie 2012 - 5 iunie 2013, intrucat societatea comerciala la care acesta detine calitatea de asociat (incepand cu data de 27 februarie 2008) a livrat produse in valoare totala de 20.605 lei catre Primaria Municipiului Dorohoi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1138 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by