PORTRET Cine este Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii vizati de DNA si banuit ca ar fi fugit de procurori

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 19 mai 2014, 18:07 Dosare Anticoruptie


Mircea Moldovan la DNA
Foto: captura Digi24
Unul dintre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti vizati DNA si care, potrivit unor surse, ar fi fugit de procurori, este Mircea Moldovan de la Sectia a VII-a Civila. Mircea Moldovan este un judecator sindic, adica un judecator cu atributii speciale in cadrul procedurilor de faliment si insolventa. De-a lungul timpului, functia exercitata de catre Moldovan l-a pus in centrul unor dosare controversate de insolventa precum Hidroelectrica, Metro sau Rodipet.

  • Vezi mai cele mai importante momente din cariera lui Mircea Moldovan


Mircea Moldovan, judecatorul care a admis in 2012 cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica. Citeste aici despre Consecintele grele ale Insolventei Hidroelectrica

Tot judecatorul Moldovan s-a aflat in centrul procesului privind insolventa Rodipet. In acest caz, angajatii au cerut fara succes recuzarea judecatorului.

Moldovan a fost judecatorul care, in mod surprinzator la acea vreme, a aprobat deschiderea procedurii de insolventa in cazul Metro Cash&Carry la solicitarea firmei Toneli Holding SRL Ilfov.

In 2002, judecatorul Moldovan a fost exclus din Magistratura de catre CSM pentru "fapte ce aduc atingere deontologiei profesionale si demnitatii de magistrat". Surse din sistem declarau atunci pentru Adevarul ca "respectivele "fapte" se refera la implicarea judecatorului in oarece afaceri imobiliare: el s-a incurcat cu niste tigani si a vrut sa cumpere o casa ce fusese obiectul unui proces pe care tot el il judecase".

Cu toate acestea, judecatorul Moldovan a intors definitiv decizia CSM la Inalta Curte.

Publicatia Informatia-Zilei din Maramures scrie ca judecatorul Moldovan ar fi aprobat un raport care, potrivit mai multor bancheri, ar fi subevaluat activele Cuprom.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Moldovan detine trei terenuri in judetul Mures si doua case de locuit, una in Voluntari.

Judecatorul mai are pe numele sau un autoturism Mercedes si un cont de 48.000 de euro. Magistratul mai are o datorie la o persoana fizica de circa 90.000 de euro. In anul 2012 Moldovan a incasat un salariu de la Tribunalul Bucuresti de peste 96.000 de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























15917 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    Ghicitoare pentru DNA (Luni, 19 mai 2014, 19:25)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    Cît de des erau numiți la Biroul Electoral Central domnii juzi Elena Rovența și Mircea Moldovan?

    http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/basescu-geoana-am-invins~ni602m
    • +7 (9 voturi)    
      Ce mizerie e in justitie!!! (Luni, 19 mai 2014, 20:19)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

      Desi in varsta, justitia romana n-a putut veni cu un candidat mai bun la 200 de metri garduri decat acest judecator, Mircea Moldovan. Masura valorii a dat-o astazi la aparitia DNA cand cu o sprinteneala demna de o cauza mai buna a sarit gardul propiei curti ca sa nu fie prins...S-a predandu-se intr-un tarziu la DNA, ajungand probabil la concluzia ca nu poate sari garduri toata viata...
      • +2 (2 voturi)    
        Domnule, (Marţi, 20 mai 2014, 10:04)

        canuta [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        dupa parerea mea sinteti in eroare!
        Un om care a facut o facultate de drept si a lucrat mult timp in justitie,deci mina in mina cu organe de ancheta cu sarcini si de urmarire si prindere a infractorilor de toate soiurile,nu poate fi atit de prost incit sa-si inchipuie ca ar putea scapa sarind gardul si fugind(unde?).
        Aproape sigur in casa existau dovezi(PROBE) puternice care trebuiau distruse sau macar sa fie puse la adapost.Iar daca "autoritatili"iti dau sansa sa o faci,de ce n-ai sari gardul?Dupa ce ti-ai facut treaba,te poti preda linistit.
  • +14 (16 voturi)    
    Sper ca în sfârșit (Luni, 19 mai 2014, 19:26)

    Cocosulgarlic [utilizator]

    să iasă la iveală toate ilegalitățile săvârșite de acest judecător în dosarele de insolvență pe care le-a judecat. De exemplu, în Dosarul nr. 42330/3/2009 (link aici: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000294983&id_inst=3) a băgat debitoarea în insolvență pentru o creanță prescrisă, reținând în fals că debitoarea a făcut o plată parțială care ar fi întrerupt cursul prescripției (a și indicat în fals un număr de ordin de plată inexistent- și care, bineînțeles, nu exista nici la dosar). Curtea de Apel București a admis recursul debitoarei, însă Moldovan s-a încăpățânat să deruleze în continuare insolvența și după ce sentința sa de deschidere a procedurii insolvenței fusese desființată de către Curtea de Apel București. A fost nevoie de o cerere de recuzare admisă de un magistrat corect pentru a scăpa de acest magistrat corupt. Noul judecător a dispus imediat închiderea dosarului în baza deciziei Curții de Apel (link aici: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000454961&id_inst=3). N-am precizat miza pentru care judecătorul Moldovan ținea cu dinții de acest dosar: câteva sute de hectare de teren agricol.
  • +19 (21 voturi)    
    ce tara de papagali! (Luni, 19 mai 2014, 20:09)

    __alex__ [utilizator]

    un fost prim-ministru mimeaza sinuciderea, un judecator sindic sare gardul ca un gainar sa scape de politie, sefi de consilii judetene lesina cind sunt dusi la sectie si ies pe motiv de tensiune si bataturi....

    Fac pe barbatii, dar pusi in fata faptelor se comporta ca niste c*c*nari ce sunt.
  • +9 (11 voturi)    
    bravo ...DNA... (Luni, 19 mai 2014, 20:23)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    inca unul la zdup.....hai ca merge.
  • +10 (10 voturi)    
    mircea moldovan (Luni, 19 mai 2014, 23:45)

    nikolas [utilizator]

    de ce nu sant cercetate mai multe dosare ale domnului judecator mircea moldovan ?mai ales pe timpul cand era la jud buftea unde facea afaceri cu domnu zechiu cristian si ii dadea castiguri de cauza pe banda rulanta domnului zechiu !!!!!!!care se lauda ca e consilierul personal al domnului hrebenciuc,domnu judecator mircea moldovan a mai primit si masina cadou de la zechiu cristian un vw pasat ,
    • 0 (0 voturi)    
      numai minciuni (Duminică, 10 ianuarie 2016, 20:39)

      AlexandruPella [utilizator] i-a raspuns lui nikolas

      Zechiu Cristian nu a facut afaceri cu acest Moldovan nu a spus niciodata ca a fost consilierul lui Hrebenciuc si nu a dat nici o masina cadou numai minciuni scrieti pe internet si voi si alti distrugeti imaginea oamenilor nu am facut afaceri cu acest judecator si nici cu alti mincinosilor
    • 0 (0 voturi)    
      nu sunt anonim (Duminică, 10 ianuarie 2016, 21:04)

      AlexandruPella [utilizator] i-a raspuns lui nikolas

      eu v-am raspuns Cristian Zechiu ca sa nu mai credeti toti mincinosi gen acest '' nikolas '' care scrie povesti mincinoase
  • 0 (0 voturi)    
    HOP (Marţi, 20 mai 2014, 14:15)

    HoriaBradu [utilizator]

    Pai... sare gardu,neispravitu asta..de cine fugea?de procurorii lui Basescu?.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by