Sefa filialei judetene din Bihor al Partidului Verde, retinuta dupa ce a luat 6.500 de euro pentru locuri in comisiile alegerilor

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 18 mai 2014, 13:48 Dosare Anticoruptie


Sefa organizatiei Bihor a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, a fost retinuta duminica de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formatiuni politice 192 de locuri de membru in comisiile de supraveghere a unor sectii de votare.

In comunicatul DNA se precizeaza ca aceasta a fost arestata in noaptea de sambata spre duminica, la ora 02.30, pentru 24 de ore.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori rezulta ca:

  • In perioada aprilie - mai 2014, in contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc in data de 25 mai 2014, inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA, in calitate de presedinte al filialei judetene Bihor, a unui partid politic, folosindu-si influenta si autoritatea conferite de calitatea detinuta in aceasta formatine, a pretins si acceptat suma de 11.010 euro, de la un denuntator, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor.
  • Aceasta suma de bani a fost solicitata in scopul distribuirii unui numar de 325 de locuri, (reprezentand 50% din numarul total al sectiilor de votare din judetul Bihor), care i-au revenit partidului din care facea partea inculpata, in urma unor intelegeri cu formatiunea careia i s-au cuvenit locurile in urma tragerii la sorti, de catre Biroul Electoral Judetean Bihor, pentru membrii partidului din care facea parte martorul denuntator.
  • In prealabil, martorul denuntator a purtat mai multe discutii pe aceasta tema cu reprezentantii unei alte formatiuni politice, care i-au comunicat ca toate locurile alocate lor in comisiile sectiilor de votare, fusesera distribuite, in urma unei intelegeri, partidului din care facea parte inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA.
  • Astfel, in urma negocierilor purtate cu inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA, s-a stabilit ca formatiunea politica din care facea parte martorul denuntator va primi un numar de 50 de locuri, in schimbul sumei de 100 lei/loc, in comisiile sectiilor de votare..
  • Fiind interesati de toate cele 651 de locuri la care partidul inculpatei avea dreptul, in comisiile sectiilor de votare, martorul denuntator i-a oferit inculpatei BODONEA MIHAELA suma de 150 de lei/loc, care a si acceptat oferta, comunicandu-i totodata ca va face demersuri astfel incat, partidului reprezentat de martor, sa-i fie distribuite minim 50% din locuri in comisiile sectiilor de votare, respectiv minim 325 de locuri.
  • Listele privind compunerea comisiilor fiecarei sectii de votare, urmau a fi depuse la Biroul Electoral Judetean pana in ziua de duminica, 18 mai 2014.
  • In data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denuntator suma de 6.500 Euro, in schimbul a 192 de locuri de membru in comisiile de supraveghere a unor sectii de votare de pe raza judetului Bihor.
  • De asemenea, cu aceeasi ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis ca, in perioada imediat urmatoare, va mai atribui, in schimbul sumei de 150 lei/loc, inca cel putin 100 de locuri de membri in comisiile de supraveghere a sectiilor de votare, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.
Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, ca denuntatorul este reprezentant al Partidului Dreptatii Sociale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2856 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Partidul Verde (Duminică, 18 mai 2014, 13:56)

    FlorinEU [utilizator]

    Pana si verzi sunt coruptii...
    • +4 (4 voturi)    
      S-au ofilit, au putrezit (Duminică, 18 mai 2014, 14:51)

      danduta [utilizator] i-a raspuns lui FlorinEU

      Ce e verde a trecut (dar nici n-am bagat de seama cand s-au itit in politica romaneasca ...).
  • +9 (9 voturi)    
    Cam ciudata imparteala asta de locuri (Duminică, 18 mai 2014, 14:08)

    danduta [utilizator]

    Stie cineva ce vindea, de fapt, cucoana ? Locurile verzilor (si cate erau acelea pe Bihor), sau locuri in general, pe judet ?
    Si mai ales, stie cineva CUM DE PUTEA sa vanda/cedeze locuri ?
    Ce putere avea reprezentanta unui partid (al verzilor ?!! Exista asemenea partid ?!)
    Nu este o regula clara ? Ca altfel, orice "veros", sau partid cu bani (ex: PSD) poate cumpara multe, sau toate locurile in comisiile de alegeri si sa castige sigur.
    Corolar: nu vor mai fi necesare "alegeri" ci vanzari de locuri in comisii.
    • 0 (2 voturi)    
      cauta pe google (Duminică, 18 mai 2014, 21:26)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui danduta

      forta civica a cumparat locurile in comisii
  • +5 (5 voturi)    
    ... (Duminică, 18 mai 2014, 15:33)

    adonis84 [utilizator]

    Hai ca se poate ... Pe asta au arestat'o nu pentru ca trafica locuri de munca ci locuri de munca pentru alegerile europarlamentare, vreau sa zic - nu se ajungea sa fie denuntata cel mai probabil doar pentru cateva amarate de zile de munca.

    La câte locuri mânaresc smercherii astia din conducere cred ca se poate ceva mai vârtos, mai cu talent.
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 18 mai 2014, 16:16)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Mare atentie ! (Duminică, 18 mai 2014, 23:08)

    rutger [utilizator]

    domnu'dragnea ! Baietii cu verzi (aka. USA) s-au ginit cum e cu mortii la vot si au facut instruire cu SRI+DNA !
    Senzatia este ca pe 25 mai vom avea o surpriza MARE ce va continua si la prezidentiale ! Vara asta se anunta fierbinte si cu reasezari in politica !
  • +1 (1 vot)    
    Saraca verde... (Luni, 19 mai 2014, 9:15)

    mopsu [utilizator]

    Bravo ponta, bravo dna, aresteaza pe una care nu a furat de la stat si pe aia de la Posta Romana o pupa si-i da 60000 m[[ euro la plecare dupa ce a falimentat institutia... Nimeni dar nimeni nu il cauta pe cel care \acordat aceste clauze incredibile la un contract cu statul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by