Fostul procuror-sef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 12 mai 2014, 18:22 Dosare Anticoruptie


Fostul procuror-sef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost condamnat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) la trei ani inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si favorizarea infractorului, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Instanta a mai dispus ca Dumitru Cristudor sa ramana in arest preventiv, acestuia fiindu-i confiscata suma de 5.354 lei, reprezentand contravaloarea a 10 arbori tuia si a doua masini de piatra.

De asemenea, judecatorii au mai decis restituirea catre martorul Daniel Vasile Taifas a unui autoturism marca Audi A4, asupra caruia mentine sechestrul asigurator pana la ramanerea definitiva a sentintei.

Potrivit DNA, in perioada 22-23 mai si pe 1 iunie 2013, Dumitru Cristudor, in calitate de procuror-sef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul DNA, in schimbul neadoptarii unor masuri de protectie minimale care sa asigure conspirativitatea unor activitati de perchezitie pe care autoritatile judiciare germane intentionau sa le desfasoare in municipiul Slobozia, a pretins si primit de la Daniel Taifas, atat in mod direct cat si prin intermediul Monicai Andronache, materiale de constructie si amenajarea spatiului, in valoare totala de 6.144 lei, bunuri destinate unui imobil apartinand unei societati comerciale la care asociat este fiul magistratului.

Perchezitiile fusesera planificate in perioada 3-5 iunie 2013 la domiciliile a trei persoane din anturajul omului de afaceri Daniel Taifas, cercetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar aflat pe rolul autoritatilor judiciare germane.

"In perioada februarie-iunie 2013, cei trei au fost avertizati de magistratul Dumitru Cristudor, prin intermediul celorlalti doi inculpati, ca domiciliile le vor fi perchezitionate, asigurandu-le astfel timpul necesar pentru a distruge si ascunde documente ori alte bunuri compromitatoare ce ar fi putut constitui mijloace de proba, ori pentru a putea parasi teritoriul tarii, zadarnicind astfel urmarirea penala efectuata de autoritatile germane", sustine DNA.

DNA mai arata ca, in perioada septembrie-noiembrie 2012, in calitate de procuror-sef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul DNA, Cristudor Dumitru a pretins si primit de la Daniel Taifas un autoturism Audi A4 in valoare de 16.300 euro, in schimbul asigurarii unei protectii neconditionate, prin neadoptarea masurilor legale ori prin furnizarea de informatii confidentiale, in situatia in care impotriva lui Taifas ar fi fost initiate proceduri judiciare de organele judiciare romane ori, prin intermediul acestora, de organe judiciare din afara Romaniei.

Pe 13 iunie 2013, procurorii au dispus retinerea lui Dumitru Cristudor pe un perioada de 24 de ore iar la data de 14 iunie Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a acestuia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1597 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    vine și rândul constanței (Luni, 12 mai 2014, 18:44)

    timp tamp [utilizator]

    și la constanța trebuie operat la nivrlul parchetelor
    • 0 (0 voturi)    
      Sa speram (Luni, 12 mai 2014, 22:27)

      UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

      Cat mai repede ca aici e clica serioasa formata in atatia ani!
  • 0 (0 voturi)    
    F. putin !!!!! (Luni, 12 mai 2014, 22:26)

    UnOarecare [utilizator]

    astia si judecatori corupti au distrus imagine justitiei romane si cine stie pe cati i-au nedreptatit si aia de suparare si inima rea au intrat in mormant!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by