Fostul prefect de Galati Emanoil Bocaneanu a fost arestat preventiv, dupa ce ar fi incercat sa angajeze un asasin pentru uciderea unui martor

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 8 mai 2014, 14:12 Dosare Anticoruptie


Emanoil Bocaneanu
Foto: Agerpres
Fostul prefect de Galati Emanoil Bocaneanu a fost arestat miercuri dupa-amiaza, fiind suspectat ca a incercat sa tocmeasca un asasin pentru uciderea unuia dintre martorii-cheie din procesul in care este acuzat de coruptie, scrie cotidianul galatean Viata Libera.
  • Emanoil Catalin Bocaneanu a fost numit prefect de Victor Ponta in a doua zi a mandatului sau de prim ministru, respectiv 8 mai 2012, dupa cum noteaza ziaristul Catalin Prisacariu, pe blogul lui.
Tribunalul Galati a decis arestarea sa preventiva, pentru 30 de zile, dupa ce Bocaneanu a incalcat conditiile eliberarii sale, respectiv nu a respectat interdictia de a parasi orasului Galati, potrivit sursei citate.

Decizia poate fi atacata la Curtea de Apel.

Prefectul judetului Galati, Emanoil Catalin Bocaneanu, a fost arestat preventiv in 15 noiembrie 2013, dupa ce fusese retinut de procurorii anticoruptie sub acuzatia de trafic de influenta, santaj si abuz in serviciu. El ar fi incercat sa il inlocuiasca in functie pe actualul sef al Serviciului de Evidenta a Populatiei Galalati cu o cunostinta a sa. In februarie, a fost eliberat conditionat, avand interdictia de a parasi orasul.

Acum, procurorii DNA au afirmat, in fata judecatorilor, ca Emanoil Bocaneanu a parasit Galatiul pentru a ajunge in orasul Braila.

Potrivit cotidianului Viata Libera, Emanoil Bocaneanu s-a deplasat la Braila unde s-a intalnit cu o serie de persoane - inregistrate ambiental de catre anchetatori.

Viata Libera noteaza ca "desi informatiile oficiale lipsesc pentru moment, se vehiculeaza ca Bocaneanu ar fi negociat cu o persoana (in fapt un investigator sub acoperire) 'anihilarea' unuia dintre martorii-cheie din procesul sau de coruptie. Suma negociata ca avans frizeaza absurdul: doar 500 de lei".

Procurorii au afirmat ca Bocaneanu a incercat sa contacteze un asasin platit prin intermediul unei alte persoane cu care fostul prefect a stat in arest. Acesta din urma l-a denuntat pe Bocaneanu la Parchetul din Braila iar la "negocieri" Bocaneanu intalnit cu un ofiter sub acoperire.

Viata Libera precizeaza ca Bocaneanu ar fi dorit eliminarea lui Ilenei Schipor, fosta sefa a Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei, dar informatia nu a fost confirmata oficial.

-------------------

Potrivit unui comunicat difuzat de DNA, in 1 august 2013, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin a exercitat amenintari si presiuni asupra unei persoane din conducerea Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati pentru a o determina sa accepte angajarea in institutie a unei anumite persoane, o prietena a sotiei inculpatului.

Pentru a asigura castigarea concursului de angajare a persoanei respective, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin l-a determinat pe invinuitul Chirnoaga Tudorel, presedintele comisiei de concurs, sa-i remita acesteia subiectele, prin intermediul invinuitului Topala Bogdan-Valentin, inainte de sustinerea concursului.

In cursul anului 2013, inculpatul a efectuat demersuri astfel incat sa se asigure ca o anumita firma care avea un contract cu Directia Judeteana pentru Evidenta Persoanei Galati va primi contravaloarea contractului, in conditiile in care Institutia Prefectului Judetului Galati nu gestiona fondurile acestei unitati, ci Consiliul judetean Galati.

In schimbul demersurilor facute, Bocaneanu Emanoil Catalin a pretins firmei respective montarea unor produse (cada pentru dus, baterie dus), bunuri despre care a solicitat sa nu apara pe devizul de lucrari si a pretins si o suma de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma sa-i primeasca dupa virarea contravalorii contractului in contul firmei executante. Cu ocazia derularii concursului pentru ocuparea functiei de inspector sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin, in calitate de membru al comisiei, s-a implicat activ in sprijinirea unui candidat pentru ca acesta sa fie declarat castigator in urma concursului care s-a desfasurat in luna august 2013.

Totodata, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin l-a determinat pe un alt candidat din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita sa nu-si valorifice corect cunostintele in vederea ocuparii functiei pentru care candida. Anterior, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin, fiind deja prefect al judetului Galati, primise in repetate randuri, de la candidatul pe care l-a sprijinit, produse alimentare si bauturi.

In perioada 2012 - 2013, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin in calitate de prefect, uzand de prerogativele functiei detinute, a determinat angajati din cadrul Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati, sa-i prelungeasca unei angajate a unitatii suspendarea din activitate, sens in care, in mod repetat a primit de la aceasta sume de bani prin intermediul fiicei ei.

  • Cine este Emanoil Bocaneanu

Emanoil Bocaneanu are 47 de ani, este casatorit si are un copil.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Prefecturii, in perioada 1993-1998 Bocaneanu a absolvit cursurile Universitatii "Danubius" din Galati, fiind licentiat in Drept, iar in perioada 1993-1997 a urmat cursurile Universitatii "Dunarea de Jos", obtinand licenta in Administratie Publica, noteaza Mediafax.

In perioada septembrie 1997- februarie 2001 a fost inspector la Consiliul Judetean Galati, unde a avut atributii de indrumare si control privind intocmirea si inregistrarea actelor de stare civila, intre martie 2001 si octombrie 2002 a fost consilier juridic la ISPAT Sidex Galati, iar din 2002 si pana in 2008 a fost consilier juridic la BCR, apoi, timp de doua luni, a fost consilier la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.

In perioada martie 2008-noiembrie 2009, Bocaneanu a fost consilier juridic la Directia Generala a Finantelor Publice Galati, iar ulterior a fost director executiv la Directia Judeteana de Evidenta a Populatiei din Consiliul Judetean Galati.

In mai 2012, Emanoil Catalin Bocaneanu a fost numit prefect al judetului.

Conform declaratiei de avere completate in luna iunie, Emanoil Bocaneanu detine in municipiul Galati o treime dintr-o casa de locuit de 400 de metri patrati, cumparata in anul 2008. El are si un autoturism Ford Focus, fabricat in anul 2006 si achizitionat printr-un contract de leasing.

Bocaneanu a acordat unei persoane fizice doua imprumuturi in nume personal de 50.000 de euro in total.

Prefectul de Galati a contractat si un credit in acest an, de 39.815 lei, scadent in anul 2019.

Conform declaratiei de avere, in anul 2012, el a incasat venituri totale de 53.020 lei, iar sotia sa de 10.929 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























17977 vizualizari

  • -16 (22 voturi)    
    Of, la naiba (Joi, 8 mai 2014, 14:16)

    dandra [utilizator]

    Prea multe filme cu Van Damme si cu Stevan Seagal.
    Pro tv ul e de bine:)
    • 0 (0 voturi)    
      dandra (Vineri, 9 mai 2014, 16:37)

      mike13 [utilizator] i-a raspuns lui dandra

      Nu-ti cere nimeni sa gandesti, daca nu ai cu ce!!!Vorbim de realiatea crunta si dura, tu uita-te la filme ca are tara grija de tine sa te hraneasca, domnule leguma!!!
  • +37 (37 voturi)    
    /// (Joi, 8 mai 2014, 14:20)

    hmara [utilizator]

    Cum se face ca toata pleava este majoritara din psd?
    Sa inteleg ca toti aplaudacii psd au aceiasi stofa, aceleasi metehne?
    Astept raspunsul mazetei, inainte sa-mi dea un minus.
    • +13 (13 voturi)    
      P$D-ul este partidul celor devotati coruptiei (Joi, 8 mai 2014, 15:01)

      Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Sigur, toate partidele au oameni corupti in randurile lor, dar P$D-ul este partidul celor care intra in partid intentionat pentru a face bani ilegal. As vrea ca toti romanii sa inteleaga ca P$D-ul este mult, mult mai rau decat orice alt partid. Iar PNL-ul este aproape ca P$D-ul.
      • +2 (2 voturi)    
        din pacate... (Vineri, 9 mai 2014, 10:12)

        IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

        ...prea multi romani au creierele spalate de hantene si retevei sau meteahna ciorditului. Asa ca slabe sperante pe linia asta. Poate iese vreun Alimanescu contemporan sa rezolve (doar asa) problema...
    • +17 (17 voturi)    
      nici nu ai idee (Joi, 8 mai 2014, 15:05)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      vine acum demagogu sa ne spuna ca foarte bine a factu si ca psd-ul trebuie sa ia pozitie fata de tot ce face basescu, chiar daca trebuie sa puna mana pe arme.
      latrinele or sa spuna ca numai daca punem mana pe arme dam jos regimul dictatorial basist. ca nu se mai poate asa :)
      nici n-ai idee ce plini de resurse fantasmagorice sunt postacii rosii de pe aici.
    • +12 (14 voturi)    
      Să nu ne îmbătăm cu apă rece ... (Joi, 8 mai 2014, 15:10)

      AdrianCalin [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Pleavă este peste tot, acum e rândul PSD-ului, o să vină și rândul celorlalți. Ce mă bucur eu este că nu mai e cale de întoarcere, dacă până acum se mai punea batista pe țambal și se foloseau justiție să intimideze acum au intrat niște "importanți" la închisoare și asta este de neiertat din partea lor. N-au decât să se încaiere între ei până or să dispară toți. Oricum, jos pălăria DNA pentru ce face, sper să o țină tot așa cu toți nemernicii care s-au crezut zei.
      • +2 (2 voturi)    
        Te-ai (Vineri, 9 mai 2014, 0:37)

        releu [utilizator] i-a raspuns lui AdrianCalin

        gândit cine și cum a făcut să se ajunmgă aici și să nu mai fie cale de intors ? (Și-ai dat seama că unii încă vor să întoarcă asta ?) Altfel pari destul de destupat...
    • +9 (9 voturi)    
      pleava e putin spus.. (Joi, 8 mai 2014, 15:42)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      conform CV-ului, e nascut in '68 si primul job din cv e in 1997... la 29 de ani. In acelasi timp termina si 2 facultati.. cv clasic de bugetar..
  • +21 (21 voturi)    
    pam pam.... (Joi, 8 mai 2014, 14:27)

    un oarecare [utilizator]

    votati psd si pe cei sustinuti de partid
  • +21 (21 voturi)    
    modelul sicilian (Joi, 8 mai 2014, 14:28)

    CorneliusTacitus [utilizator]

    ....mandrii ca suntem romani !
  • +5 (15 voturi)    
    cred ca trebuie achitat (Joi, 8 mai 2014, 14:29)

    Dedalus [utilizator]

    Mie mi se pare ca tipul e dus cu pluta:
    - un asasin platit in Romania - pana acum nu am auzit de asa ceva (singurul dat in presa era daca imi aduc aminte bine, un cetatean strain de fapt)
    - sa crezi ca avansul e de 500 de lei este exclus
    - sa te increzi pentru asa ceva intr-o persoana cu care ai stat in arest - inseamana ca ai vazut prea multe filme americane.
    • +7 (7 voturi)    
      preten bun cu victor viorel poanta (Joi, 8 mai 2014, 18:47)

      Arthemisa [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      Sigur ca e dus cu pluta... e prefect P$D, la ce te asteptai ? ... a facut facultatea la copy-paste, exact ca seful lui; nu tu munca, nu tu inteligenta, nu tu morala. De remarcat e faptul ca e bun prieten cu victor viorel, in prima zi in functie, l-a si pus prefect. Ce spunea o zicala romaneasca ? '' spune-mi cu cine te insotesti , ca sa-ti spun '' ...fa ponta... cine esti !
    • 0 (0 voturi)    
      ar fi doar singurul caz dovedit.. (Vineri, 9 mai 2014, 10:15)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      nu si singurul tocmit, dupa cazurile de disparitii ciudate ale martorilor de pina acum.
  • +19 (19 voturi)    
    asta e din Garda USLamului ? (Joi, 8 mai 2014, 14:29)

    un domn [utilizator]

    mustata de Stalin, apucaturi asijderea...fain exemplar pentru brutarie !
  • +18 (18 voturi)    
    normal (Joi, 8 mai 2014, 14:33)

    Ursul prepolar [utilizator]

    Lectii de la nenea putin.
  • +23 (23 voturi)    
    PSD = mafia (Joi, 8 mai 2014, 14:34)

    triciupa [utilizator]

    Asadar psd a ajuns la metodele obisnuite pentru cei de teapa lor. Asemeni oricarui sefulet mafiot, prefectul angajeaza un killer ca sa-si rezolve dosarul de coruptie. Asta pare sa fie politica psd: pe cei care nu-ti sunt pe plac ii etichetezi ca fiind fascisti batrani iar pe cei prea deranjanti ii asasinezi si cu asta-basta!
    Asteptam focurile de mitraliera din goana masinii si bombele la sediile opozantilor.
  • +19 (19 voturi)    
    trebuie eliberat urgent! (Joi, 8 mai 2014, 14:37)

    un dac [utilizator]

    Emanoil Bocaneanu este un vizionar. Asa se vor rezolva lucrurile daca la alegeri va iesi din nou PSD-ul si daca, Doamne-fereste!, Ponta va fi Presedinte. Suma nu este deloc ridicola, ea reprezinta doar scarba de a vedea sange a celor de la putere, nicidecum asigurarea unui risc. E ca si cand rogi pe cineva sa taie o gaina in locul tau. Cat sa-i dai? 5,000 de euro? De unde, mai ales ca tu in declaratia de avere esti sarac lipit...
  • +16 (16 voturi)    
    Mari (Joi, 8 mai 2014, 14:45)

    yvon [utilizator]

    banditi pesedisti astia,nu se dau de la nimic in laturi sa-si atinga telul.Vai mama noastra!
  • +16 (16 voturi)    
    nimic neobişnuit (Joi, 8 mai 2014, 14:46)

    corvus coraX [utilizator]

    A fost doar reprezentantul paridului mafiot PSD în teritoriu
  • +17 (17 voturi)    
    Mda.... (Joi, 8 mai 2014, 14:46)

    DaniAndi [utilizator]

    Cam asta invata la noi in Romania absolventii de "Drept" , cum sa fure mai bine si mai cu sport.

    Ar trebui sa se numeasca Facultatea de Stramb in Romania ca e mai corect asa..
  • +14 (14 voturi)    
    Bravo Che! (Joi, 8 mai 2014, 14:46)

    ouyang [utilizator]

    Pardon, Victor-Viorel Ponta.
  • +20 (20 voturi)    
    prefectii lu' ponta.... (Joi, 8 mai 2014, 14:46)

    bubalus [utilizator]

    si mitomanul are tupeul sa vorbeasca de crima organizata....
  • +18 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 mai 2014, 14:54)

    [anonim]

  • +15 (15 voturi)    
    pff, doar 500 lei?! (Joi, 8 mai 2014, 15:04)

    draq [utilizator]

    Dau 500 euro pentru fiecare politician corupt "anihilat". Mama lor, la cat de multi sunt va trebui sa fac si un credit, dar macar e pentru o cauza nobila...
    • +13 (13 voturi)    
      nu fa credit.... (Joi, 8 mai 2014, 16:13)

      un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui draq

      cotizez si eu....si se mai gasesc altii sa facem cheta :)
  • +10 (10 voturi)    
    Intrebare (Joi, 8 mai 2014, 15:40)

    Sani [utilizator]

    Doua variante:

    Scenariul_1:
    Prietenii lui Ponta & PSD-ul au acest profil de talhari.

    Sau

    Scenariul_2:
    Ei insisi (Ponta & PSD) sunt talhari.

    Eu dau cu 99% probabilitate Scenariul_2!

    Voi, 70% votantii PUPU PSD & USL ce ziceti?
    Va plac mafiotii pe care i-ati votat?

    Sau NUUUUU, ca niste PSD-isti adevarati nu recunoasteti nici in ruptul capului ca ati fost ///?
  • +9 (9 voturi)    
    sa ne fereasca Dumnezeu (Joi, 8 mai 2014, 15:59)

    DrInOrice [utilizator]

    S-a ajuns deja la actiuni criminale... intr-o tara care traia cu frica lui Dumnezeu, jigodiile astea incearca zilnic sa alinieze oamenii, sa le ia si sufletele...
    • +2 (2 voturi)    
      ce mai conteaza unul... (Vineri, 9 mai 2014, 10:18)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

      ...pe linga ceilalti 20 milioane?
  • +10 (10 voturi)    
    Asta ne paste cu Ponta presedinte (Joi, 8 mai 2014, 16:02)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    punct
  • +10 (10 voturi)    
    :) (Joi, 8 mai 2014, 16:14)

    za_omu [utilizator]

    pana ca si un puscarias are mai multa minte decat ra/atii astia :))
  • +11 (11 voturi)    
    ... (Joi, 8 mai 2014, 16:36)

    adonis84 [utilizator]

    Astia care mânaresc posturile ar trebui jupuiti de vii. Incompetenta care zace in institutiile statului este incredibila.
  • +16 (16 voturi)    
    Don Ponta si Costa Nostra de Dambovita (Joi, 8 mai 2014, 16:38)

    neagoe [utilizator]

    Deci PSD a revenit la metodele mafiei siciliene !!! Procurorul Ponta, are istoric vechi in domeniu. In 2002 si-a bagat mana in apa rece cu colegul sau Cristian Panait. Apoi a avansat fulminant!

    Merita o cautare pe net "victor ponta cristian panait". Aflam cat de avansate si cat de vechi sunt metodele mafiei siciliene.
  • +13 (13 voturi)    
    Nota la Mafioso PSD (Joi, 8 mai 2014, 16:38)

    Sani [utilizator]

    Eu am spus inca de cand Iliescu era la putere ca mafia din Romania este mai mare decat in Italia.
    A fost inainte de "Marea Inghesuiala" din '89 o mafie condusa de Ceusescu si PCR, apoi una condusa de Iliescu & PSD.

    Problema este ca romanii au impresia ca daca nu se trage pe strada nu exista mafie.

    Bai fraieri, mafia in sine nu vrea sa se impuste! Ei mai degraba vor sa traiasca in pace si prietenia dar cu bani MUUUULTI, fara sa munceasca si fara sa joace cinstit, pe fata, cu indicatori masurabili si clari.
    Lor le place cu "nemosaguri", "interese", "amenintari"....

    Cand incep sa fie deranjati, atunci scot pistoalele.
    Cu alte cuvinte statul italian se lupta cu ei pe cand statul roman NU!

    Acum, datorita unor oameni responsabili (Felicitari D-nei Macovei) talharii PSD-isti se simt amenintati si-si arata fata.
    Cam asa si cu prietenii PSD - Rusia lui Putin!

    Poate se dumiresc cu aceasta ocazie si cei 70% votanti USL //// ce vor cu tara asta!
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 mai 2014, 17:20)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    mandri (Joi, 8 mai 2014, 17:58)

    zot [utilizator]

    marele plagiator lasa urme peste tot pe unde este vorba de coruptie;
    ne place? votam ca avem de ce sa fim mandri
  • +5 (5 voturi)    
    am ajuns la asta, PSD-istilor? (Joi, 8 mai 2014, 18:17)

    Crup [utilizator]

    Hopa! Asasini platiti de catre prefecti care sa ucida martori in procese penale ale unui PSD-ist...... PSD, mister Ponta, aici am ajuns?!?
    Halal partid, halal popor care voteaza asa ceva!
  • +5 (5 voturi)    
    au murit 1100 oameni in decembrie 1989 (Joi, 8 mai 2014, 19:12)

    yellowdog [utilizator]

    cu iliescu portavace si inca cativa studenti in piata universitatii apoi in 1990...
    pe cine mai intereseaza?
    opera lui iliescu de exterminare e contiunata de turbatul mai tanar
  • +2 (2 voturi)    
    Ramaru' (Joi, 8 mai 2014, 20:54)

    rerenenegate [utilizator]

    Asta dupa figura chiar pare criminal in serie, un fel de Ramaru'.
    Se pare ca a vazut multe filme cu dr. Lecter.
  • 0 (0 voturi)    
    MAFIA!!! (Vineri, 9 mai 2014, 16:40)

    mike13 [utilizator]

    Aceasta este mafia despre care se vorbeste zilnic!!!Dak pana cum vi s-a parut o gluma, ce dovezi va mai trebuie, ca sa intelegeti ca e real!!!Mergeti si votati-i!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by