Remus Borza a fost achitat in dosarul in care este acuzat de conflict de interese

de CP     HotNews.ro
Joi, 24 aprilie 2014, 16:42 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, sa-l achite pe avocatul Remus Borza in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, transmite B1. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost trimis in judecata in octombrie 2013 pentru coflict de interese. Borza este acuzat de procurori ca ar fi directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica platite de Hidroelectrica.

"Solutia de achitare confirma o stare de fapt si de drept, un adevar pe care l-am clamat mai bine de un an de zile, si anume ca nici calitatea de avocat nici cea de practician in insolventa nu poate fi asimilata functionarului public. Si chiar data as fi dobandit o atare calitate, intersul public cerea imperativ ca Hidroelectrica sa iasa din insolventa pentru a putea astfel respecta anumite angajamente ale Romaniei fata de institutiile financiare internationale, pentru a putea lista Hidroelectrica la bursa. Ori acest lucru nu se putea face mai inainte ca cele 75 de contestatii ale traderilor de energie sa fie solutionate", a declarat Remus Borza dupa aceasta decizie.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti incepusera urmarirea penala impotriva lui Remus Borza, pentru conflict de interese, pe data de 8 iulie 2013.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, sunt suspectati de conflict de interese, iar in 8 iulie a inceput urmarirea penala in cazul acestora.

Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii". Asistenta juridica a constat in reprezentare, redactare, semnare si depunere a actelor in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat si la SCP "Borza si Asociatii".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

750 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by